In Love With Health

Suikervrije ontbijtkoek

Nog geen jaar geleden at ik elke morgen een heerlijk stuk ontbijtkoek van het merk Peijnenburg. Ik dacht dat dit een hele goede en slimme keuze was.. Totdat ik op de ingrediëntenlijst ging kijken. Nu snap ik dat ik er zo energieloos van werd. Boordevol suikers! Verdorie!

Tot onze grote schrik en verbazing is gebleken dat ene Leo Veensma niet van ontbijtkoek schijnt te houden. Maar we gaan er alles aan doen om deze Leo Veensma aan de ontbijtkoek te krijgen. Zodat we ook daadwerkelijk kunnen zeggen: Heel Holland hapt naar Peijnenburg!

Nou Meneer Veensma je bent niet meer alleen hoor, ik hap nooit meer naar Peijnenburg!

Dan maar op het internet surfen naar een passende vervanger! Ik vond er veel maar naar mijn mening zaten er teveel onnodige calorieën en ingrediënten in. Na (ik overdrijf niet!) 15 cakes/ontbijtkoeken te hebben gebakken heb ik nu de perfecte samenstelling gevonden! Een heerlijk en verantwoord ontbijt of snack..

Meestal bak ik mijn ontbijtkoek in een cake-vorm maar ik vond deze hartjes-vormpjes toch wel erg leuk! Uit 1 cakevorm komen 6 stuks. Ik leg er altijd 3 in de koelkast en 3 vries ik in zodat ik de 4e dag ook nog een lekker stuk kan eten..

1 stuk: 165 calorieën 

Heb jij al ooit een suiker-vrije cake gebakken? Zo ja welke?

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de verse dadels in gekookt water voor 10 minuten.

Doe het ei, water, honing in 1 kom en mix het door elkaar. Prak de dadels met je vork kapot en voeg dit mengsel bij het ei, water en honing. Voeg de koekkruiden en roggemeel bij het mengsel en mix het voor 1 minuut. Voeg als laatste de bakpoeder bij het mengsel en mix het nog kort.

Schep alles in de cake-vorm en bak de ontbijtkoek voor 50 minuten.

Optioneel: Ik smeer altijd heerlijke kokos-boter op mijn cake!

#slimmingbody: koolhydraten overdag (1 portie)

Ingredienten (6 porties)

  • 250 gram roggemeel (boekweit- of speltmeel kan ook)
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei
  • 4 verse dadels
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder of bakingsoda

Cooking time

70 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

102 Comments Respond to this recipe

Dionne

Hoooooi!!

Hij staat in de oven!!! Ik snoepte even van t deeg en vond de koekkruiden wel erg overheersen (bijna bitter), dus heb er nog een eetlepel honing aan toegevoegd..Ik ben benieuwd! (:

Bedankt voor je heerlijke recepten!! ^^

liefs

Lisa

Hihi ik ben benieuwd hoe die is geworden :D

Joke

Heb hem vandaag ook gemaakt. Smaak is prima, harde korst , maar is bijna niet gerezen, wat wel jammer is. Volgende keer meer backing soda?

S.

Ik heb hem gemaakt maar hij was helaas erg smaakloos. :(
Heb exact alle ingrediënten gebruikt.

Rosan

Hoi lisa,

Ik heb vandaag je ontbijtkoek geprobeerd te maken maar is helaas is deze mislukt. Van binnen was de koek erg taai, het smaakte raar en de kleur kwam niet overeen met op de foto.

Ik heb boekweit meel gebruikt omdat rogge en spelt niet in het assortiment lag.

Ik heb al je beschreven stappen opgevolgd het enige verschil is dat ik een garde heb gebruikt ipv een mixer maar dit kan toch niet zo n ramp zijn of wel?

Grtjs

Lotte

Zit er veel verschil in smaak als je speltmeel gebruikt ipv roggemeel?
Ik ga hem vandaag eens proberen :-)

Kim

Heerlijk deze cake!! Hoe kan je deze cake het beste bewaren? En hoelang?

Dana

De ontbijtkoek staat in de oven, spannend!!

Sharon

Hey Lisa,

Is het erg als je elke dag een plakje eet?

Pagina 3 van 712345...

Write your response