In Love With Health

Suikervrije ontbijtkoek

Nog geen jaar geleden at ik elke morgen een heerlijk stuk ontbijtkoek van het merk Peijnenburg. Ik dacht dat dit een hele goede en slimme keuze was.. Totdat ik op de ingrediëntenlijst ging kijken. Nu snap ik dat ik er zo energieloos van werd. Boordevol suikers! Verdorie!

Tot onze grote schrik en verbazing is gebleken dat ene Leo Veensma niet van ontbijtkoek schijnt te houden. Maar we gaan er alles aan doen om deze Leo Veensma aan de ontbijtkoek te krijgen. Zodat we ook daadwerkelijk kunnen zeggen: Heel Holland hapt naar Peijnenburg!

Nou Meneer Veensma je bent niet meer alleen hoor, ik hap nooit meer naar Peijnenburg!

Dan maar op het internet surfen naar een passende vervanger! Ik vond er veel maar naar mijn mening zaten er teveel onnodige calorieën en ingrediënten in. Na (ik overdrijf niet!) 15 cakes/ontbijtkoeken te hebben gebakken heb ik nu de perfecte samenstelling gevonden! Een heerlijk en verantwoord ontbijt of snack..

Meestal bak ik mijn ontbijtkoek in een cake-vorm maar ik vond deze hartjes-vormpjes toch wel erg leuk! Uit 1 cakevorm komen 6 stuks. Ik leg er altijd 3 in de koelkast en 3 vries ik in zodat ik de 4e dag ook nog een lekker stuk kan eten..

1 stuk: 165 calorieën 

Heb jij al ooit een suiker-vrije cake gebakken? Zo ja welke?

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de verse dadels in gekookt water voor 10 minuten.

Doe het ei, water, honing in 1 kom en mix het door elkaar. Prak de dadels met je vork kapot en voeg dit mengsel bij het ei, water en honing. Voeg de koekkruiden en roggemeel bij het mengsel en mix het voor 1 minuut. Voeg als laatste de bakpoeder bij het mengsel en mix het nog kort.

Schep alles in de cake-vorm en bak de ontbijtkoek voor 50 minuten.

Optioneel: Ik smeer altijd heerlijke kokos-boter op mijn cake!

#slimmingbody: koolhydraten overdag (1 portie)

Ingredienten (6 porties)

  • 250 gram roggemeel (boekweit- of speltmeel kan ook)
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei
  • 4 verse dadels
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder of bakingsoda

Cooking time

70 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

102 Comments Respond to this recipe

ferah

He lisa,
Ik heb hem ook gemaakt, maar moet eerlijk zeggen dat ik hem behoorlijk flauw vond. Zat niet zo veel smaak aan :( De bovenkant was ook behoorlijk hard geworden toen ik hem uit de oven haalde, misschien toch wat te lang erin gehad ?

Lisa

Hoi Ferah!

Hoeveel dadels had je gebruikt? Hierdoor wordt de cake zoeter.. En door de koekkruiden moet de smaak er komen?? Misschien heb je dit te weinig gedaan of bijvoorbeeld te kleine dadels.. Als de bovenkant te hard is moet je het misschien volgende keer op 160 graden proberen?

Verder zou ik het ook niet weten? Ik vind hem heerlijk met een beetje kokosboter!

Succes! Liefs

Jacqueline

Hi hi

Ik wil hem vandaag gaan bakken maar zou je ook amandelmeel kunnen gebruiken??

Groetjes Jacqueline.

Lisa

Hoi Jacqueline! Wat lekker dat je vandaag deze ontbijtkoek wil maken. Je kunt inderdaad gewoon amandelmeel gebruiken voor de cake. De smaak wordt natuurlijk door de amandel smaak wel wat anders maar nog erg lekker! Succes! Liefs

Sanne

Ik heb een vraagje: gebruik je hele grote dadels of gewoon normaal formaat? Alvast bedankt x

Lisa

Ik heb persoonlijk nog nooit een verschil in maten gezien in dadels? Dus ik gebruik gewoon de normale.. Zorg er wel voor dat je verse dadels gebruikt en niet de gesuikerde :-) Succes Sanne! Liefs

Cindy

Hi! Wat een heerlijk recept. Ik vraag me alleen af: werkt het recept echt hetzelfde met boekweitmeel!? Reageert dat niet anders dan roggemeel, wat gluten bevat. Thanks! X

Lisa

Hoi Cindy! Bedankt voor je berichtje.. Het is inderdaad erg lekker! In mijn ervaring merkte ik weinig tot geen verschil.. Qua smaak vind ik roggemeel alleen lekkerder :-) succes!

Laura

Lisa, zou je dit ook met havermoutmeel kunnen maken? :)

Lisa

Ow hier heb je ook een berichtje gestuurd! haha maar ja dat kan volgens mij ook heel goed :-) Succes Laura!

Dona

Super! Mijn moeder eet echt iedere dag ontbijtkoek, ik ga dit eens voor haar maken :)

Lisa

Hoi Dona! Iedere dag ja? Oh ohhhh haha.. dan maak maar is snel deze variant! En als je moeder niet op de lijn moet letten dan zou je 1 of 2 extra dadels kunnen toevoegen. Zo wordt die wat zoeter dus nog lekkerder :-) Succes! Liefs

Dona

Ik heb hem gemaakt en hij is heel lekker :).

Lisa

Is hij lekker ja?? Fijn! En wat vind je moeder ervan? :-) Liefs

Dona

Lekkerder dan die van Peijnenburg, zei ze ;)!

ferah

Ja ga hem maken, ben benieuwd of die zonder de suikers aan die van peynenburg kan tippen ;)
Ik laat het je weten als het is gelukt!

Groetjes Ferah

ferah

he lisa,

Wat is de afmeting van het cakeblik doe je hier voor gebruikt? zes stuks uit een cake klinkt weinig..

Groetjes Ferah

Lisa

Hi ferah! :-) Ongeveer 20 cm. een normale lengte! De ontbijtkoek komt komt niet super hoog dus ik vind 6 stuks eruit goed! Je kan er ook 8 uithalen maar dan heb je gewoon minder hahah.. Ga je hem maken?? Liefs

Pagina 1 van 712345...

Write your response