In Love With Health

De perfecte kickstart van jouw dag!

De derde week van de Beach Babe challenge is van start gegaan beach babes! Yes! Ik hoop dat het allemaal goed gaat met jullie. Ik zie in ieder geval prachtige foto’s voorbij komen en verhalen dus dat zit volgens mij wel goed. Heb je moeilijke momentjes? Probeer je te blijven herinneren waarom je mee doet. Je mind zal je dagelijks proberen over te halen om te stoppen, maar geef hier niet aan toe. Ben sterker dan je mind, word de baas van jouw eigen leven! Heb jij je nog niet ingeschreven voor challenge? Dat kan nog steeds! Je ontvangt dan direct mijn 5 ultieme beach babe tips in jouw mailbox! Schrijf je hier in.

Een nieuwe week, nieuwe kansen! Het weekend is weer voorbij en misschien heb jij je iets te veel laten gaan met de wijntjes of lekkere snacks (bij mij smaakte die milka oreo ook enorm lekker). Op zich geen probleem, het leven is er ook om van te genieten uiteraard, maar je lichaam kan wel een kickstart gebruiken in zo’n nieuwe week. In mijn ogen is er geen betere manier van je dag beginnen dan met een groene smoothie! I absolutely love it! Ik drink bijna iedere ochtend een smoothie en ik zou niet anders meer willen. Mijn lichaam is me ook ontzettend dankbaar voor deze gewoonte. De energie die ik ervoor terug krijg is het helemaal waard. Ben jij al aan de groene smoothies? Zo niet, dan geef ik je graag een aantal redenen waarom je dat vanaf nu wel zou moeten doen (of in ieder geval een weekje proberen).

A smoothie a day keeps the doctor away!

  1. Breng je vochtbalans weer op peil

Tijdens de nacht verlies je veel vocht. Dit vocht verlies je door het ademen en doordat je transpireert ’s nachts. Omdat je zoveel vocht verliest is het belangrijk om dit first thing in the morning weer op peil te brengen want ik hoef je denk ik niet te vertellen hoe belangrijk vocht/water is voor je lichaam. Er is geen betere manier om dit weer op peil te brengen dan met een smoothie! Een goedgevulde smoothie bevat al gauw 1 liter vocht.

  1. Ontgiftende werking

Groene smoothies hebben een ontgiftende werking vanwege het fruit en groenten dat er in zit. Je kunt je smoothie dus zien als een dagelijkste grote schoonmaak van je lichaam. Dit is erg belangrijk omdat wij dagelijks met veel gifstoffen te maken krijgen. Deze krijg je binnen via de lucht, water en kleding.

  1. Groente bommetje

Vind je het lastig om aan je dagelijkse portie groenten te komen? Dat hoeft niet langer een probleem te zijn want een smoothie is een waar groente bommetje! Je krijgt makkelijk al ruim de helft van je dagelijkse portie groenten binnen.

  1. Lekker vullend

Believe or not, een smoothie vult! Je zou het misschien niet denken, maar leg maar eens alle ingrediënten uit je smoothie op een bord. Behoorlijk goed gevuld bord toch? Omdat je een smoothie drinkt in plaats van eet, kun je het idee hebben dat het niet genoeg vult maar geloof me dat doet het zeker wel! Als ik een smoothie maak dan haal ik hier 2 grote glazen uit en daar ben mijn lichaam voldoende energie uit halen om het grootste gedeelte van mijn ochtendje mee te knallen.

Nu heb ik een kleine uitdaging voor je waarvan ik zeker weet dat het je goed zal doen. Probeer is 1 week lang je dag te beginnen met een smoothie. In het begin is dit waarschijnlijk even wennen, maar geef niet gelijk op! Ik had er in het begin ook moeite mee. Je bent waarschijnlijk een ontbijtje gewend waar je daadwerkelijk op kauwt zoals een bammetje met kaas of yoghurt met muesli. Aangezien je een smoothie drinkt, zal dit dus wel even wennen zijn.  Maar geloof me, als je merkt wat voor goeds het voor je lichaam doet dan wil je niet meer anders. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

smoothie

Op zoek naar inspiratie voor jouw smoothie ochtendjes? Maak bijvoorbeeld deze Groene Zomer Smoothie (mijn favoriet), of deze Bosvruchten smoothie of Fruit Smoothie, maar je kan natuurlijk ook deze heerlijke Groene Smoothie bowl maken. Maar je kan ook lekker experimenteren in de keuken met verschillende soorten groenten en fruit die jij lekker vindt. Keuze genoeg dus! Een laatste tip. Laat de blender lang genoeg blenden want daar wordt die lekker smeuïg van en zullen de brokjes weggaan. Ga je de uitdaging samen met mij en duizenden andere beach babes aan?

Zoals elke maandag maak ik vandaag ook de winnares van de challenge van afgelopen week bekend: zie hier! Heb jij ook meegedaan? Bedankt topper! Deze week is de grote winnares @anoukb89! Je hebt het te leuke jurkje van www.elle-voudrait.nl meer dan verdiend lieverd. Anouk deelde onderstaande mantra met mij op social media en ik vond hem zo ontzettend sterk en krachtig dat ik hem wel moest kiezen!

I’m so done with insecurities and doubts. I’m fucking amazing and that’s just what it is.”

smoothie

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this article

Gina

Vanochtend weer een lekker groene smoothie gemaakt uit je boek: spinazi, aardbeien, banaan, avocado, lijnzaad en beetje kaneel. Weer veel te snel op en vergeten foto te maken ? Van de week ook de bowl gemaakt, heerlijk! Echt zó fijn om de ochtend zo lekker te starten..geeft een extra goed gevoel ?? thank you soo much Lisa ? Fingers crossed om de blender te winnen ☺️

Lisa van Cuijk

Aaah wat lieeef! :-) Als je eenmaal om bent, wil je niet meer anders he!

Anouk Baas

Yeah! Heb de challenge gewonnen!! Ik voel gewoon al verandering door mijn mantra! Super fijn!

Lisa van Cuijk

Je hebt het meer dan verdiend lieverd!

Write your response