In Love With Health

Gebrek aan wilskracht en motivatie? In love with health to the rescue!

Je kent het wel, je belooft jezelf allemaal dingen. Vanaf maandag begin ik echt, en ga ik gezond eten. Ik ga geen alcohol drinken van het weekend. Vanaf volgende week ga ik minimaal drie keer in de week sporten… The list goes on! Hoe graag je dit ook wilt op dat moment, slechts 1/10e houdt het langer vol dan een half jaar. Bijna de helft geeft de eerste week al op. Als je zegt dat je dingen moet doen, dwing je jezelf. Vroeger luisterde je liever ook niet naar je moeder als ze zij: je MOET je kamer opruimen. Dit zit nog steeds in je. Als je gaat denken in de vorm van: ik wil, werkt dat veel beter.

 

1. Waarom wil je het?

Wilskracht heb je of je hebt het niet. Het heeft te maken met de jouw discipline. Daarom is het juist verstandig om te blijven denken waarom je iets wil veranderen. Waarom heb jij de keuze gemaakt om deze dingen te doen? Je wil er bijvoorbeeld goed uitzien voor je bruiloft, of je gaat op vakantie met een groep vriendinnen en je wil de mooiste vakantieliefde scoren. Denk verder dan het hier en nu. Niet: wat levert het mij nu op? Maar: wat levert het mij straks op? Fantaseer en droom!

Afvallen om voor één dag op een gala er goed uit te zien is een bijzaak, maar waarom wil je nou echt slanker worden? Toch niet maar voor één avond? Je wil het voor een lange tijd! Je wilt je beter voelen, en energiek.

2. Shoot for the moon, not the stars.

Tuurlijk mag je de grootste dromen hebben. Je mag ook echt wel gaan voor de sterren, maar leg de lat niet te hoog. Beperk jezelf niet door jezelf die beperkingen op te leggen. Als je zegt: ik eet nooit meer chocolade! Who are you kidding? Als je als doel stelt: ik eet door de weeks geen chocolade meer, is dat een stuk haalbaarder. Vind je niet? Jouw nieuwe en gezonde lifestyle begint bij de juiste doelstellingen. Je houdt ze hierdoor veel beter en langer vol.

3. Wees concreet

Net zoals op je werk wil je de opdracht duidelijk. Je wilt weten waar je aan toe bent. Maak daarom ook jouw doel concreet. Wanneer je jouw doelen te breed maakt, heb je de kans het overzicht te verliezen. In plaats van te denken: ik wil er mooi uitzien op vakantie. Denk je: Over drie maanden wil ik 3 kg zijn afgevallen, en een strakker en gezonder lichaam hebben.

4. Voelt het goed?

Praat jezelf niks aan. Luister naar je hart. Voelt het goed, of zie je er tegenop? Tuurlijk het is niet iedereen zijn favoriete bezigheid om in de sportschool te strijden voor een mooi lichaam, maar hoe voel je je bij het doel? Iedereen maakt offers, maar je moet je er wel goed bij voelen. Neem in gedachten dat je op het strand loopt in je nieuwe bikini, en iedereen heeft jouw killer body in de gaten. Voelt goed heh? Dat willen we!

5. Rome is ook niet in een dag gebouwd!

Zie je pad als het beklimmen van een berg. De eerste klim is makkelijk, totdat je in de mist beland en het kouder wordt. Je ziet het even niet meer en het wordt lastiger. Maar hout vol! Je wil de top bereiken toch? Zo kan je genieten van het prachtige uitzicht! De eerste drie weken moet je doorbijten. Pas hierna raak je gewend aan je nieuwe levensstijl. Als je het volhoudt en je de top van de berg bereikt, zie je door de mist niet meer wat er beneden is. Je nieuwe lifestyle zit eindelijk in je gewoontes!

 

SLIIMMING BODY GUIDE

Wil jij nog veel meer van dit soort tips waarmee jij aan de slag kunt en jouw doelen kunt behalen? JA NATUURLIJK! In mijn vernieuwde Slimming Body Guide vind je naast handige tips ook veel andere essentiële informatie, meer dan 100 verrukkelijke recepten, voedings-en workout schema’s en ja nog veel en veel meer!!! Shop nu deze Slimming Body Guide HIER!!

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this article

Laura Volleberg

Hi Lisa!

Echt top bezig, ik volg je al even, beetje sinds het begin van deze website, en dan is zo’n bericht als dit weer erg leuk om te lezen, hetzelfde doel in zicht en zelfde passie voor voeding en health. Love it :) love to see ;) XLau

Lisa van Cuijk

Wat leuk om te horen meid :-)!!

Ida Rombouts

Zou hier graag iets meer over weten wat ik zoal moet eten per dag

Write your response