In Love With Health

Bosvruchten smoothie

Het weekend is helaas alweer voorbij. Te veel gesnoept en wijntjes gedronken? Tijd om je lichaam weer datgene te geven waar het behoefte aan heeft! Wat is nu een betere manier om je lichaam dat te geven dan een supergezonde, overheerlijke en kleurrijke smoothie? Het geeft je een onmiddellijke boost en reinigt je lichaam! Daarom een nieuw receptje zodat jullie lekker kunnen variëren..

Vandaag ben ik met deze topper begonnen. Meestal kies ik voor water maar vandaag gebruik in ongezoete amandelmelk. Naast mijn favorieten fruitsoorten en groentes gebruik ik ook chiazaden. Deze zaadjes zitten vol omega 3, proteïne, ijzer en vezels. Ook geven de zaadjes je een verzadigd gevoel! Zo kun je weer een paar uur vooruit. Ook zijn chiazaden melkvervangers, want het is rijk aan calcium en het mineraal borium. Dat avocado een ware superfood is weten we intussen wel. Avocado is namelijk rijk aan eiwitten en goede vetten die energie geven. Yep healthy stuff!!!

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een blender. Mix tot er geen klontjes meer in zitten en klaar is je smoothie!

#slimmingbody: ontbijt

Ingrediënten (1 smoothie)

  • 200 gram courgette
  • 100 gram verse bosvruchten (diepvries kan ook)
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 300 milliliter ongezoete amandelmelk

Cooking time

5 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

13 Comments Respond to this recipe

Janneke

Wat is het alternatief voor de melk? Lust dit namelijk echt niet! Ook met water vind ik het niet echt een succes….

Lisa van Cuijk

Je kunt ook kokosmelk gebruiken of lust je dat ook niet? Je kunt ook 1 eetlepel magere kwark gebruiken, maar ik raad wel aan om dan 200 ml alsnog water erbij te gebruiken.

jolien

hi lisa, kan ik de smoothies ook de dag van tevoren maken? Dit scheelt me net die 10 minuten in de ochtend die ik nu vaak niet heb ;)

Germaine

Ik drink hem ook nu! Lekker hoor!
Heb er nog wat havermout aan toegevoegd en omdat ik geen verse bosvruchten had maar wel gevroren frambozen, deed ik dat maar!

Laura

Hee Lisa,

Ziet er idd echt verrukkelijk uit. Alleen een vraagje; waar heb je die leuke potjes vandaan?

Sharon | Nella Vita

Ziet er echt super lekker uit! Ga het snel proberen.

jennifer

heey lisa,
ik drink hem nu as we speak! heerlijk!!
thanks voor sharing

sarah

Hallo! Ziet er heerlijk uit! Wel een vraag, kan je de smoothie ook drinken als je verder niet bezig bent met een van jouw programma’s (dus savonds een ‘gewone’ maaltijd eet of krijg je dan juist weer teveel van al het goede binnen?

Lisa

Haha mijn methode is ook gewoon gebaseerd op een normaal eetpatroon dus natuurlijk kun jij het ook gewoon gebruiken! Juist zelfs :-)

Liselore

Waar kan ik amandelmelk kopen zonder toegevoegde suikers?

Lisa

Van alpro in de supermarkt :-)

Gina

Hee Lisa! Kan soya melk ook? Wat vind jij beter? groetjes

Write your response