In Love With Health

Vermijd light producten

Het is een lange tijd een hele hype geweest. We gingen allemaal massaal over op het eten en drinken van light producten omdat we dachten dat het gezond en beter voor ons was dan gewone producten. Fabrikanten willen ons doen geloven dat we een gezonde keuze maken wanneer we kiezen voor light producten, maar is dat wel zo? Kun je beter Coca Cola light drinken dan Coco Cola? Of beter kiezen soortgelijke light producten dan normale producten? Helaas ladies! Deze light producten zijn zo light nog niet! Een product mag light genoemd worden als het 30% minder energie (calorieën), suikers of vet bevat dan het gewone product. Het nadeel is dat er vaak andere stoffen zijn toegevoegd om die 30% te compenseren. Een product moet namelijk nog wel lekker blijven smaken. Het zijn juist die toevoegingen die een light product niet gezond(er) maken.

Als je gezonder wilt leven, raad ik je niet aan om over te gaan op light producten. Waarom precies? Dat leg ik je uit.

 

  1. Minder calorieën, meer suikers

Veel fabrikanten verkopen hun producten als ‘low fat’ en daar liegen ze niet om. De producten bevatten misschien ook minder vet, maar minder vet betekent dat er met een andere stof is gecompenseerd. Vaak worden er koolhydraten (= suikers) aan toegevoegd en dat zijn geraffineerde suikers die je juist wilt vermijden als je gezonder wilt leven. Light producten zijn dus eigenlijk een synoniem voor ‘’minder vet, meer suiker.’’

 

  1. Ze bevatten kunstmatige zoetstoffen

Om calorieën en suikers te verminderen, wordt er gebruik gemaakt van kunstmatige zoetstoffen. En geloof me, deze wil je absoluut vermijden. Ze dragen nergens aan bij en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je lichaam. Je kunt altijd op de achterkant van de verpakking kijken wat er precies in het product zit. Fabrikanten zijn namelijk verplicht dit te melden. Dus je doet er goed aan om voordat je naar een snackreep grijpt omdat er 30% minder suikers in zit eerst even de ingrediënten lijst te checken! Ik weet zeker dat je dan wel van gedachte zal veranderen. Als je het helemaal goed wilt doen, kun je natuurlijk ook gewoon zelf je eigen snackrepen maken! Zo heb je zelf precies in de hand wat er in zit. Probeer bijvoorbeeld deze gezonde snackrepen of deze Girly protein bars eens.

 

  1. Je gaat stiekem meer eten

Light producten geven de indruk dat je gezond eet, waardoor je eerder geneigd bent om er meer van te nemen want hee je bent zo gezond bezig toch? Die extra paar hapjes zijn zo genomen! Dit is een valkuil waar je niet in wilt trappen, want uiteindelijk leidt dit ertoe dat je meer eet dan nodig is. Met name als je graag wilt afvallen is dit niet handig uiteraard. Ook is de kans groot dat als je vaak light producten eet, je meer honger hebt en ook meer zal eten. In light producten zitten vaak weinig voedingsstoffen waardoor je lichaam hunkert naar voeding waar het wél iets mee kan en daardoor heb je eerder honger.

 

  1. Ze zijn slecht voor je portemonnee

And last but not least! Light producten zijn niet alleen slecht voor de lijn, maar ook voor je portemonnee! Omdat light producten vaak worden bestempeld als ‘healthy’ kunnen fabrikanten er een duurder prijskaartje aan hangen. Dit heeft vooral met marketing te maken en heel weinig met het krijgen van een gezond en gelukkig lichaam. Waarom zou je kiezen voor een low fat kwark met bewerkte vruchten (en veel suikers) als je het ook heel eenvoudig en voordeliger zelf kan maken met magere kwark en 100% diepvries fruit? Wees geen dief van je eigen portemonnee, want dat is nergens voor nodig!

Dus onthoud lieve meiden: light betekent niet altijd gezond! Je kan beter kiezen voor verse en niet-bewerkte producten. Wil je graag gezonder leven en een gezond en gelukkig lichaam krijgen? Laat mij je dan helpen! In mijn Slimming Body Guide neem ik je aan de hand mee in jouw weg naar een gezonde lifestyle. Ik geef je vele tips & tricks, meer dan 150 Slimming Body proof recepten, een 12 weken workout plan en nog veel meer. Together we can do this!

groot

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response