In Love With Health

Gezonde energierepen

Baaaaaby it’s cold outside! (not) maar dat maakt niet uit, want een kerstgevoel kun je ook zelf creëren. Ik hoop dat iedereen geniet van deze heerlijke dagen en ze met veel familie en vrienden mogen doorbrengen. Dat ga ik in ieder geval wel doen!
Ik had weer echt behoefte aan een nieuwe avondsnack en ben daarom de keuken in gedoken. Deze gezonde energierepen zijn een prima tussendoortje voor ’s avonds, maar is toch nog best een caloriebommetje dus eet ze niet té vaak ;-)

Zo maak je het

Meng het amandelmeel, kokosmeel, havermout, noten en pitten in een kom. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe dit samen met de honing bij het meelmengsel. Voeg ook het water toe. Kneed het mengsel (met je handen werkt het beste) totdat je een stevig deeg krijgt. Is het deeg nog te droog? Voeg dan nog wat water toe.

Doe wat plasticfolie in een bakje en druk hier het deeg in. Zet het deeg in koelkast of vriezer voor minimaal 2 uur. Hierna kun je ze in repen snijden.

#slimmingbody: avondsnack (1/2 reep)

Ingrediënten (8 repen)

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 50 gram havermout
  • 3 eetlepels honing
  • 150 gram noten en pitten (pistachenoten, zonnebloempitten, pijnboompitten en sesamzaad)
  • 5 dadels
  • 100 ml water

Cooking time

135 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

8 Comments Respond to this recipe

Monique

Hallo.
Hoelang is dit houdbaar neem aan dat je niet voor 1 reep maak
Groetjes monique

Lisa van Cuijk

Je kan de repen 3-4 dagen bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast en de rest kun je invriezen. Je kan ze dan zeker 3 maanden in de vriezer bewaren :-).

Iris

Hoi Lisa,

Kun je ipv kokosmeel ook boekweitmeel gebruiken?

Lisa van Cuijk

Hi Iris, je kan kokosmeel niet 1:1 vervangen door een andere meelsoort omdat kokosmeel super absorberend is. Als je dit vervangt door boekweitmeel, moet je er dus goed opletten dat je minder vocht toevoegt anders wordt je deeg te nat.

Merel

Hoi Lisa! Moet het deeg 2 uur in de koelkast of in de vriezer? Want in het recept staat koelkast, maar in de reacties vriezer! :)

Lisa van Cuijk

Hi Merel! Dat klopt! Het kan namelijk allebei hihi. Ik heb ze in de koelkast gelegd, maar als je ze iets sneller goed wilt hebben kun je ze in de vriezer leggen :-).

Anouschka

Hoi hoi,

Klopt het dat dit recept niet in de oven hoeft?

Lisa van Cuijk

Dat klopt inderdaad Anouschka :-). Je hoeft ze alleen maar in de vriezer te stoppen en daarna zijn ze ready to eat!

Write your response