In Love With Health

De juiste mindset om af te vallen!

Toen ik zelf begon met mijn nieuwe en gezonde levensstijl besefte ik al snel dat het verliezen van gewicht niet persé gaat over voeding en bewegen. Tuurlijk, wat je in je mond stopt heeft zeker wel effect op je gewicht (helaas hihi) en van bewegen krijg je een strakker lichaam. But it’s not all about that girls. Het echt kunnen volhouden van gezond eten en bewegen, zit hem ook veel in het hebben van de juiste mindset. Het kijken naar je innerlijke zelf en je overtuigingen gaat je zeker helpen om je doelen te behalen!!! Ik heb hier zelf veel aan gehad tijdens mijn weg.

Hier zijn vijf belangrijke mindset veranderingen die ook jou kunnen helpen op weg naar een healthy and happy you:

  1. Je gewicht definieert niet wie je bent

Soms lijkt het allemaal alleen maar om het gewicht te draaien. Je laat bepalen hoe je je voelt aan de hand van je gewicht en ontleent hier misschien ook wel je eigenwaarde aan. Je gewicht is maar een getal lieverd. Het verandert niks aan de persoon die je bent en onthoud dat je prachtig bent zoals je bent!!! ECHT! Het gaat niet om dat kleine maatje, maar het gaat erom dat je blij bent met jezelf en je je gezond en fijn voelt in je eigen lichaam. Love yourself and love your body sweeties!!

  1. Motivatie komt van binnenuit

Je moet gemotiveerd zijn om een doel te bereiken. Als er geen oprechte wil is om het beste uit jezelf en je mooie lichaam te halen, is er maar een kleine kans dat je een healthy levensstijl echt gaat volhouden. De beste motivatie komt diep van binnen. Je wilt je doelen bereiken omdat JIJ dat wilt, niet omdat je platgegooid wordt met allemaal perfect lijkende meiden die je vindt in magazines en online. Maar omdat je je leven om wilt gooien, omdat je jezelf beter wilt voelen. Niet omdat de buitenwereld je dan misschien leuker vindt. Nee, maar omdat je leert om nog meer van jezelf te houden!

  1. Geef de schuld niet aan je genen

Misschien kom je uit een familie waar je meeste familieleden al generaties lang kampen met overgewicht. En het is je met de paplepel ingegoten dat hoe dan ook, vroeg of laat, ook jij zwaar gaat worden. Heeeeel makkelijk is ’t dan je extra kilo’s aan je genen te wijten. Het zit in m’n DNA maak je jezelf wijs, ik kan er dan toch niks aan doen?! Pas op meiden, want zo word je een slachtoffer van je eigen geloof. Je genen zijn namelijk niet allesbepalend. En ja, het kan zijn dat jouw lichaam voorbestemd is om extra vet te dragen, of dat je bijvoorbeeld een tragere stofwisseling / schildklier hebt maar gebruik dit niet als excuus. Word geen slachtoffer van je eigen genen, maar neem je eigen verantwoordelijkheid door juist goed en gezond te eten en lekker te bewegen. Let’s fight that DNA! Je kan het babe!

  1. Je gewicht is slechts een symptoom

Niet altijd, maar vaak ligt er toch wel een diepere oorzaak achter die extra’s kilo’s. Misschien voel je je niet helemaal gelukkig met jezelf en probeer je de leegte die je voelt weer op te vullen met (slecht) eten (veel voorkomende! Ik heb dit ook gehad). Hierdoor raakt je lichaam weer uit balans waardoor je je alleen maar nóg ongelukkiger gaat voelen. Zo zonde lieverds, je komt aan en van al dat junk food wordt je ook niet bepaald happier. Dus ga je weer meer eten om dat gevoel weer te verbergen. Time for a change girls! Probeer je emoties te herkennen en de daadwerkelijke emotie aan te pakken. En ontdek dat je door te kiezen voor betere voeding, je je ook echt beter gaat voelen! Hou van jezelf en gun jezelf gezond en lekker eten wat echt alleen maar goed zal doen voor je eigen lichaam!!! En natuurlijk mag zo nu en dan een lekkere pizza of stuk chocoalde echt wel! It’s all about the balance.

  1. Geniet van de weg naar een gezond lichaam

Als je eenmaal begonnen bent met je nieuwe gezonde levensstijl, kan je het gevoel krijgen dat het allemaal te lang duurt. Je staat stil en ziet misschien al even geen verschil meer. Don’t worry!!! Wees niet te streng voor jezelf en verplicht jezelf niet tot onhaalbare doelen. Straf jezelf niet tot bijvoorbeeld enge hongerdiëten alleen maar om snelsnelsnel maar weer in dat kleine maatje te passen. Waardeer het lichaam dat je nu hebt en geniet van de weg naar een nog stralender en gezondere jij! Mijn favoriete quote: ‘’If it was easy, everyone would do it!’’.

Hoe zit het met jouw mindset? Hopelijk geeft dit artikel je weer een flinke boost om een gezonde levensstijl vol te houden of om deze juist weer op te pakken. Laat mij je hier ook bij helpen!!! De Slimming Body Guide is dé weg naar een healthy and happy you. Hierin vind je alle tips over hoe jij jouw doelstellingen kan behalen! Naast alle benodigde informatie die je maar nodig hebt, staan hier ook meer dan 100 heerlijke recepten en work-out schema’s in die zorgen dat jij jouw dream body gaat krijgen! Met de juiste mindset en met mijn hulp gaat het je zeker lukken om je helemaal gelukkig in je eigen lichaam te voelen!!! Wanneer je jouw Slimming Body Guide aangeschaft krijg je ook toegang tot de exclusieve Slimming Body Community waarin honderden vrouwen elkaar dagelijks stimuleren en motiveren!!! Geloof me dit wil je niet missen… Shop jouw SBG hier.

slimmingtip

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response