In Love With Health

Hoe krijg je slanke en mooie benen?

Mooie, slanke endless legs… welke vrouw droomt er niet van? Helaas heb je zelf geen invloed op de lengte van je benen, dit moet je dus accepteren zoals het is. Lang, kort, voller of dun, je bent mooi zoals je bent dus hou van je lichaam zoals het is! Stop met het vergelijken met anderen en focus on YOU. Natuurlijk kun je er wel wat aan doen om jouw benen in the best shape te krijgen. Benieuwd naar mijn voeding- en work-out-tips? Lees dan verder en bekijk de tips voor echte killer legs!

Allereerst wil ik nog even benadrukken hoe belangrijk ik het vind om van je eigen lichaam te houden. Lees daarom eerst dit blogje even door als je dat nog niet hebt gedaan. Het is belangrijk dat je realistisch blijft. Je lichaamsbouw is nu eenmaal genetisch bepaald en langere benen kun je niet trainen ;-). Kijk ook niet te veel naar de ‘’perfecte’’, slanke lange benen die je ziet in commercials en tijdschriften. Geloof mij, al deze foto’s worden eerst flink bewerkt met fotoshop!

Naast genen heb je natuurlijk ook zelf invloed op hoe jouw beentjes erbij lopen. Gezonde voeding, voldoende beweging en sport spelen hier een belangrijke rol in. Hier volgt een stappenplan:

  1. Gezond eten

De eerste stap die je kunt nemen om slankere benen te krijgen is door gezond(er) te gaan eten. Dit betekent veel groente en fruit, mager vlees en vis en vooral geen zoete koolzuurhoudende drankjes en gefrituurd eten. Probeer je daarnaast te houden aan de 5 á 6 eetmomenten op een dag. Heb jij nog moeite met een clean & gezond voedingspatroon welke realistisch en verrukkelijk is? Bekijk dan mijn Slimming Body Guide. 

  1. Bewegen & sporten

Dat voldoende beweging en sporten goed voor je is dat weet je waarschijnlijk al lang. Dus ook voor mooie benen zal je elke dag minstens een halfuur actief moeten bewegen en zo’n 2x per week specifieke beenoefeningen moeten doen. Ze komen niet vanzelf meiden! Dit kan in de sportschool, maar dat hoeft niet per se! In mijn Slimming Body Guide heb ik alle oefeningen samengevat die je thuis zonder hulpmiddelen kan doen. Squats en lunges zijn de meest bekende oefeningen met vele variaties die je zullen helpen bij het bereiken van prachtige benen.

  1. Water

Het is heel belangrijk voor zowel de binnenkant als buitenkant van je lichaam om veel water te drinken. Dit is goed voor de huid van je benen en daarnaast helpt het om gehydrateerd te blijven tijdens en na het sporten.

  1. Je lichaam als geheel

Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen. Too bad, I know.. Dat zouden we stiekem allemaal wel willen toch? Als jij wat vet wilt verliezen in je benen is het daarom belangrijk om je hele lichaam aan te pakken tijdens je training en dus niet alleen je benen!

  1. Massages

Ja je leest het goed, massages staan ook in dit rijtje genoemd om mooiere benen te krijgen. Door je benen met een lekkere crème te masseren wordt je bloedcirculatie gestimuleerd en ga je vochtophopingen tegen. Uiteindelijk zal je huid er steviger van worden en er beter uit gaan zien. Verwacht echter geen wereldwonder na 3x masseren. Het is belangrijk om je benen consequent (zelf) te masseren wil je echt resultaat gaan zien.

Deze 5 punten kunnen je dus helpen om net wat mooiere slankere benen te krijgen. Maar hou dus wel goed in gedachte wat ik al eerder zei, van je eigen lichaam houden is het aller belangrijkste! Voor meer slimming tips bekijk deze pagina.

slimmingtip

slimmingtip2

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this article

Paula

Hoi Lisa,

Hoevaak op een dag moet je je benen masseren?
Nog een vraag; ik eet sinds een tijdje super gezond en sport veel. Ik val dus goed af. Maar mijn borsten worden ook echt aanzienlijk kleiner. Heb je daar tips voor? Bepaald eten of bepaalde oefeningen? Dankjewel!

Keep up the good work! Paula

Roxanne

Ik heb precies dezelfde vragen, dus ik lees mee! :)

Write your response