In Love With Health

Alle voordelen van een cheatday op een rijtje

Vandaag staat de beruchte cheatday in de spotlights. Deze dag mag zeker eens in het zonnetje worden gezet. Dit is namelijk absoluut één van mijn favoriete dagen in de week hihi!
Jullie weten allemaal dat ik een groot voorstander ben van een gezonde lifestyle. Het eten van veel groente, fruit, eiwitten en gezonde vetten is heel belangrijk om je fit te voelen en er ook fit uit te zien. Maar zo nu en dan jezelf belonen met iets lekkers hoort er volgens mij ook bij. Daarom heb ik iedere week 1 cheatdag. Op deze dag gun ik mezelf een stuk (oke oke, soms een reep) van mijn favoriete chocola, een frietje, een pannenkoek met nutella of een van mijn andere guilty pleasures.
Ik snap dat dit nogal tijdenstrijdig is met de rest van mijn voeding en daarom krijg ik  regelmatig de vraag of een cheatday wel goed voor je is. Verpest je daarmee niet je behaalde resultaten? Lees daarom snel verder meiden om er achter te komen waarom het hebben van 1 cheatdag per week echt geen kwaad kan én zelfs goed voor je kan zijn!

  1. Een gezonde lifestyle volhouden wordt makkelijker!

Veel mensen gaan de fout in doordat ze zichzelf weken lang niets lekkers gunnen. Op een gegeven moment wordt de behoefte te groot en uiteindelijk geef je toe. Hier gaat het dan ook vaak mis. Een cheatday wordt een cheatweek en voordat je het weet beland je weer in je oude lifestyle. De drempel om de gezonde gewoonten op te pakken ligt nu weer hoger. Gun jezelf daarom 1x per week een cheatday en ervaar hoeveel makkelijker en leuker het wordt om een gezonde lifestyle vol te houden.

  1. Fijn vooruitzicht

Wie slim is probeer zijn cheatday altijd vooruit te plannen! Een verjaardag op zondag? Plan dan hier jouw cheatday en geniet zonder schuldgevoelens van een heerlijk stukje taart, een toastje en een drankje. Hierdoor hou je frisse moed en lukt het jou de rest van de week gezond te blijven eten.
Tip: probeer ‘s ochtends op je cheatday een uurtje te sporten. Dit doe ik zelf ook altijd en dit geeft me meer energie!

  1. Belonen

Het is heel belangrijk om van je lichaam te houden en er goed voor te zorgen. Dit doe je door de hele week gezond te eten en voldoende te bewegen. Good job! Dat mag best 1x per week beloond worden! Wees trots op jezelf en je behaalde resultaten. Ervaar je cheatday daarom als een beloning voor jezelf en voel je vooral niet schuldig over je cheats!!!

  1. Metabolisme boost

Een cheatday heeft een positief effect op de vetverbranding van je lichaam. Ja meiden, jullie lezen het goed! Door continue gezond te eten gaat je lichaam over tot spaarstand, waardoor je minder verbrandt. Door 1x per week te cheaten wordt je lichaam weer wakker geschud en krijgt je metabolisme een flinke boost!

Gelukkig kun je met de Slimming Body Guide ook zorgeloos 1x per week genieten van een cheatday! Spreekt deze methode jou aan? Kijk dan hier voor meer informatie.

Dus lieve meiden, ik hoop dat jullie nu begrijpen dat een cheatday niet de rest van je gezonde week verpest en het je juist zal helpen bij het volhouden van een gezonde lifestyle. Beloon jezelf zo nu en dan met iets lekkers op één dag in de week en geniet hier dan ook met volle teugen van!

cheatday3

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this article

Ellen-Louise

Na mijn zwangerschap ook helemaal beu met m’n oude lifestyle. Mijn vriend doet 5-6 dagen per week krachttraining en heeft een erg gezonde lifestyle! Ook met 1 cheatday per week en ow wat een pracht lichaam heeft hij! Dit is motiverend voor mij. Naast dat ik het natuurlijk voor mijzelf doe wil ik deze lifestyle ons dochtertje ook mee geven! Ben inmiddels 8,5 kilo kwijt nu ben ik gericht op gezond leven en mijn doel is mijn lichaam strakker krijgen. En die cheatday helpt mij ook echt! Super blij met deze site, tips, stimulerend, en heerlijke gerechten! Bedankt Lisa!

Marvin

Een cheatday vind ik geweldig. Die moet ik ook echt wel 1 keer per week hebben :)
Met 1 stukje in je artikel ben ik het echter niet helemaal eens. Je benoemt dat door continu gezond te eten je lichaam in spaarstand gaat en dan minder verbrandt. Maar onder gezond eten versta ik dat je altijd voorziet in je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Je lichaam gaat pas in spaarstand als je een langere tijd te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt (crashdieet bijvoorbeeld). Of zit ik nu helemaal verkeerd? ;)

Charissa

Ik ben ook heel benieuwd.

Write your response