In Love With Health

Waarom ik blij ben met mijn imperfecties

Zoals jullie weten ben ik allesbehalve fan van het ‘ideale plaatje’. En dat heeft een reden. Ik heb een hele tijd gestreefd naar perfectie en wat heeft mij dat toen ongelukkig gemaakt. Ik was er van overtuigd dat mijn leven en mijn lichaam perfect kon worden. Niks is minder waar! Perfectie bestaat niet, het is een illusie. Omdat dit besef mij zoveel verlichting heeft gebracht, wil ik dit alle vrouwen meegeven: je hoeft niet perfect te zijn! Sterker nog, je bent al helemaal perfect zoals je bent. Met al je imperfecties. Natuurlijk moedig ik het aan om een gezonde leefstijl te hebben, maar je kunt ook kleine gezonde veranderingen  maken en blij zijn met jezelf in elke fase van het proces. Ik zie het als mijn missie om vrouwen te laten zien dat gezond en gelukkig zijn een haalbaar doel is voor iedereen. Ik ben niet perfect en ik ben daar helemaal oké mee! En jij? Ik hoop dat onderstaande redenen jou ervan kunnen overtuigen ook happy te zijn met je imperfecties. Embrace your imperfections ladies!

  1. Perfectie kan een gevangenis worden

Op dit moment zul je bepaalde wensen en behoeften hebben die passen bij jouw leven op dit moment, maar deze wensen en behoeften kunnen elk moment ook weer veranderen. Waarom zouden we onszelf per se een label willen geven terwijl het helemaal oké is om te veranderen? Ik eet over het algemeen heel gezond en zorg voor voldoende beweging voor mijn lichaam, maar ik kan ook niet zonder mijn Tony’s, Ben&Jerry en pannenkoeken met Nutella. Doordat ik mezelf geen label geef, ben ik in staat om flexibel te zijn in mijn eten en lifestyle en eet ik af en toe een lepel (of twee) Nutella zo uit de pot. Hierdoor is gezond leven voor mij een keuze en geen levenslange gevangenisstraf. Het is dus ook niet zo dat ik mezelf dingen verbied. Ik kies er bewust voor om over het algemeen gezond te eten en mezelf af en toe te verwennen met mijn ultieme guilty pleasures (oh yes!). Hierdoor is het veel makkelijker vol te houden en veel realistischer. Alsjeblieft lieve meiden, verwacht niet van jezelf dat je perfect bent in je handelen, want dat is wachten op falen.

  1. Fouten zijn helemaal oké

Heb jij ooit een low-carb dieet proberen te volgen en ‘per ongeluk’ jezelf volgepropt met bagels, koekjes, cake en nog veel meer, omdat je een snoepje op had en er gelijk van overtuigt was dat je gefaald had? Believe me girls, dit overkomt iedereen! Ik zeg altijd tegen mijn Slimming Boby girls dat ze zichzelf ook moeten kunnen vergeven. Het is niet het einde van de wereld als je craved naar een cupcake. Life happens en je zou je nooit schuldig moeten voelen over eten. Ik houd er niet eens van om het een ‘fout’ te noemen! Je ging gewoon heel even van je healthy pad af en als je oprecht van jezelf houdt op zulke momenten, is het zoveel makkelijker om het meteen weer op de rails te krijgen. No worries there!

  1. Leef een beetje!

Of je nu het beste restaurant in de stad wil proberen als je op reis bent, of omdat je je workout in de sportschool skipt omdat je vriendje je ontbijt op bed heeft gemaakt, koester de imperfecties van het leven! Het zou zo saai als je altijd alles perfect deed, als je nooit improviseert of iets aan het toeval over laat. Gun jezelf ook wat! Ben in het nu en geniet van elk moment. Geniet van wat het leven je brengt, want we hebben er maar één en voor je het weet is het voorbij. Er zullen nog genoeg dagen zijn dat je een salade eet en je workout rockt!

En don’t get me wrong, ik zeg totaal niet dat je jouw gezonde gewoontes moet gaan negeren of meteen moet laten varen als er zich een aantrekkelijke aanbod voor doet. Ik wil dat je weet dat het helemaal oké is als je niet perfect bent. Wees lief voor jezelf, laat geen negatieve gedachte jou in de weg staan van alle gezonde dingen je regelmatig doet voor jezelf en laat niemand jou wijs maken dat het verkeerd is als je eens zin hebt in een broodje Nutella! Hallelujah voor Nutella! We bevinden ons allemaal op een ander moment in onze healthy journey, maar het belangrijkste is dat we allemaal als doel hebben om gezond en gelukkig te worden. Laten we elkaar steunen op deze reis!

Wil je hulp bij het omarmen van je imperfecties? Leren om van jezelf te houden? Een gezonde leefstijl creëren voor jezelf? Dan is mijn boek In Love With Health absoluut iets voor jou! In dit boek deel ik mijn verhaal en strijd naar zelf liefde met je, bespreek in onderwerpen zoals social media & de maatschappij en maak ik je bekend met mijn Slimming Body methode. Het is tijd om de gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden!

IMG_0414

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response