In Love With Health

Frambozen kwarktaart

Bye bye 2014 and hello 2015, you’re looking fabulous! Ik heb zo veel zin in 2015, de agenda staat al weer goed vol gepland met leuke nieuwe dingen voor jullie.

Rond deze dagen is het voor de meeste onder ons tijd om eens een momentje stil te staan en terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat heb je bereikt? Wat ging er goed, of juist minder. Zo heb ik eens gekeken welke gerechten het beste in de smaak vielen in 2014 en daar een top 3 van gemaakt.

Op nummer 3 staat de brownie. Aangezien de klassieke brownie ook in mijn top 3 guilty pleasures staat was dit dan ook geen verassing voor mij. Ein-de-lijk een gezonde versie!

Op nummer 2 staat de suikervrije nutellacake geëigend. Dit top gerecht is er al bij sinds het begin van In love with health en talloze meiden hebben hier inmiddels van gesmuld. Deze verrukkelijke klassieker maak ik nog regelmatig and it never gets boring!

En dan nu de laatste, de absolute topper, dé nummer 1 van 2014 …(trommelgeroffel) DE HEALTHY CHEESECAKE! Toen ik dit gerecht online plaatste waren de bezoekersaantallen letterlijk verdrievoudigd!!! De dag erna explodeerde mijn inbox zowat en stond het vol met positieve reacties en foto’s van het gerecht, zo leuk! Dit was by far jullie favoriet.

Eens kijken of we dit kunnen evenaren. Ik vind het dan ook de hoogste tijd voor een nieuwe topper. Daarom heb ik een nieuwe variant gemaakt van de healthy cheese cake, zodat jullie hier extra mee kunnen variëren. Een gezonde frambozen kwark taart met agar agar en een krokante bodem, overgoten met gesmolten 85% pure chocolade saus. YUM!!!

Ik heb ook nog één nieuwtje!!!! Aankomende maandag gaat er een heel nieuw project van start bij In love with health. Mijn tip: Een gezonde en gelukkige nieuwe jij in 2015 #happynewyou! Spannenddddd

Zo maak je het

Vet de springvorm in met kokosolie. Doe de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en mix ze tot een geheel. Doe het mengsel in een springvorm, druk het goed aan en zet het 10 minuten in de koelkast.

Pureer het fruit met een staafmixer, voeg de kwark toe en meng het geheel goed. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Verwarm een beetje van het kwarkmengsel in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en voeg dan de rest van de kwark toe. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg dit aan de vulling toe. Giet de vulling over de taartbodem en laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.

Smullen maar…..

Ingrediënten (8 personen)

Bodem

  • 40 gram dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram gesmolten kokosolie

Vulling

  • 750 gram magere kwark
  • 6 gelatineblaadjes
  • 100 gram rood fruit
  • 1 vanillestokje

Extra benodigdheden: springvorm en keukenmachine

Cooking time

150 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

52 Comments Respond to this recipe

lotte

Hoe groot is je springvorm voor dit recept? :)

Diana

Kan het ook met speltmeel?

barbara

Ja 1 zakje is 2 gram.. gisteren gemaakt en is super goed gelukt!!!

Lisa

Toppie! Bedankt voor de tip :-)

Stephanie

Hoi Lisa,

Kan je ipv agar agar ook gelatineblaadjes gebruiken?

Lisa

Ja hoor! Gebruik dan 5 gelatine blaadjes :-)

Femke

Waar kun je die agar agar krijgen? Gewoon in de supermarkt?

Lisa

Waarschijnlijk niet Femke! Alleen bij een natuurwinkel of bio winkel als ekoplaza bijvoorbeeld. Ook online! Succes :-)

Barbara

1 zakje is toch 2 gram….?
Ik wil de taart van het weekend maken.

Groetjes

Lisa

Dit zou ik even moeten zoeken. Ik heb hier namelijk geen zakjes meer om het te checken!!

Maureen

Ha Lisa,
Is 1 zakje agar agar ongeveer 30 gram? (:

Lisa

Ik moet dit even gaan checken. Ik heb namelijk geen zakjes meer hier om het te checken! :-(

yolanda

Hoeveel gram agar agar moet je gebruiken. Ik heb een potje en geen zakjes. Deze taart ga ik maken…mmmmmm gelukkig nieuwjaar

Lisa

Hi Yolanda! Je ik heb de vraag vaker gekregen maar ik heb geen zakjes meer! Verdorrie!! Als ik heb op heb gezocht vertel ik het meteen. Of iemand hier moet al een antwoord hebben hihi?

Lisa

Hi Jessica, de frambozen kwarktaart staat op de site onder healthy pleasures :) Heel veel succes en een fijne verjaardag!

Pagina 1 van 41234

Write your response