In Love With Health

Frambozen kwarktaart

Bye bye 2014 and hello 2015, you’re looking fabulous! Ik heb zo veel zin in 2015, de agenda staat al weer goed vol gepland met leuke nieuwe dingen voor jullie.

Rond deze dagen is het voor de meeste onder ons tijd om eens een momentje stil te staan en terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat heb je bereikt? Wat ging er goed, of juist minder. Zo heb ik eens gekeken welke gerechten het beste in de smaak vielen in 2014 en daar een top 3 van gemaakt.

Op nummer 3 staat de brownie. Aangezien de klassieke brownie ook in mijn top 3 guilty pleasures staat was dit dan ook geen verassing voor mij. Ein-de-lijk een gezonde versie!

Op nummer 2 staat de suikervrije nutellacake geëigend. Dit top gerecht is er al bij sinds het begin van In love with health en talloze meiden hebben hier inmiddels van gesmuld. Deze verrukkelijke klassieker maak ik nog regelmatig and it never gets boring!

En dan nu de laatste, de absolute topper, dé nummer 1 van 2014 …(trommelgeroffel) DE HEALTHY CHEESECAKE! Toen ik dit gerecht online plaatste waren de bezoekersaantallen letterlijk verdrievoudigd!!! De dag erna explodeerde mijn inbox zowat en stond het vol met positieve reacties en foto’s van het gerecht, zo leuk! Dit was by far jullie favoriet.

Eens kijken of we dit kunnen evenaren. Ik vind het dan ook de hoogste tijd voor een nieuwe topper. Daarom heb ik een nieuwe variant gemaakt van de healthy cheese cake, zodat jullie hier extra mee kunnen variëren. Een gezonde frambozen kwark taart met agar agar en een krokante bodem, overgoten met gesmolten 85% pure chocolade saus. YUM!!!

Ik heb ook nog één nieuwtje!!!! Aankomende maandag gaat er een heel nieuw project van start bij In love with health. Mijn tip: Een gezonde en gelukkige nieuwe jij in 2015 #happynewyou! Spannenddddd

Zo maak je het

Vet de springvorm in met kokosolie. Doe de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en mix ze tot een geheel. Doe het mengsel in een springvorm, druk het goed aan en zet het 10 minuten in de koelkast.

Pureer het fruit met een staafmixer, voeg de kwark toe en meng het geheel goed. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Verwarm een beetje van het kwarkmengsel in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en voeg dan de rest van de kwark toe. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg dit aan de vulling toe. Giet de vulling over de taartbodem en laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven.

Smullen maar…..

Ingrediënten (8 personen)

Bodem

  • 40 gram dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram gesmolten kokosolie

Vulling

  • 750 gram magere kwark
  • 6 gelatineblaadjes
  • 100 gram rood fruit
  • 1 vanillestokje

Extra benodigdheden: springvorm en keukenmachine

Cooking time

150 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

52 Comments Respond to this recipe

Sylvia

Hoi Lisa,

Is de portie voor eiwitten-overdag 1/8 deel vd taart? Ik had het vandaag mee naar werk, erg lekker! Maar vond 1/8 wel echt weinig, en dat heb ik nou nooit me jouw recepten ;)!

Marije

Hoi,
Wat lijkt mij dit lekker! Ik heb alles in de winkel kunnen vinden, behalve de kokosolie. Wat zou ik in de plaats kunnen gebruiken?

Ik hoor heel graag even van je!
Groetjes Marije

Susanne

Hoi Lisa,
Wat een leuk recept! Ik eet alleen geen gelatine. Weet jij een alternatief hiervoor?

Anja

Hoe werkt het met de agar agar? Hoeveel heb je nodig en hoe verwerk je dat in dit recept?? Alvast bedankt

gr Anja

Jessica

Hallo Lisa! Hier stond eerder een heerlijk recept van een frambozen kwarktaart met chocolade topping. Waar is deze gebleven? Ik wil deze namelijk graag maken komend weekend.

Fleur

Waar is het andere recept van frambozen kwarktaart op je site gebleven? Met een boekweit bodem en chocolade topping? Dat recept was erg goed bevallen, maar ik kan het niet meer vinden!

Laura

Hoi Lisa,
Kan ik in plaats van een vanillestokje ook verse vanillepoeder gebruiken?
Eén theelepeltje?

Groetjes, Laura

Lisa

Hi Laura, no problem! Een theelepeltje moet voldoende zijn :-)

Charlotte

Hoi Lisa,

Er staat dat deze taart als koolhydraten overdag gegeten kan worden. Klopt dat? Of moet het eiwitten overdag zijn? :)

Lisa

Hi Charlotte, de frambozen kwarktaart valt inderdaad onder eiwitten overdag :-)

Pagina 3 van 41234

Write your response