In Love With Health

Zo krijg je geen herfstdip!

Er is geen ontkomen meer aan dames: het is HERFST! De blaadjes zijn bijna allemaal van de bomen en we hebben onze eerste herfststorm al gehad. Sinterklaas staat ook weer voor de deur. Yes ook daar kan ik ieder jaar weer zo naar uitkijken. Ssst niet verklappen hoor! Als ik heel eerlijk ben vind ik dit weer best gezellig. Je kan weer lekker met een dekentje en theetje op de bank zitten met wat kaarsjes aan. Love it! Helaas geldt dit niet voor iedereen. Ben jij het type dat zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen je de herfstdip al op voelt komen? I hear you! Donkere, grauwe dagen waarop de zon zich niet een keer laat zien, een guur windje, regen. Ik kan me helemaal voorstellen dat dat je humeur niet ten goede komt! Maar no worries dames! Ik weet namelijk zeker dat je met onderstaande tips die herfstdip kunt verzachten.

 

  1. Kies voor verwarmende gerechten

Yes ze mogen weer! De verrukkelijke stamppotjes! Wist je dat het niet voor niks is dat wij deze tijd van het jaar massaal aan de boerenkool, andijviestamp en hutspot gaan? Wanneer het buiten kouder wordt, heeft ons lichaam behoefte aan verwarmend eten. We ruilen de frisse salades met liefde in voor een dampend bord verse soep of een stamppotje. Dit soort gerechten zullen ervoor zorgen dat je beter bestand bent om het weer buiten te trotseren. Ook geven ze ons immuunsysteem een natuurlijke boost en dat kunnen we wel gebruiken nu dat er zoveel griepjes op de loer liggen.

Een keer wat anders dan een ongezonde stamppot met spekjes en worst? Maak dan eens deze gezonde variant van de klassieke stamppot: Gekleurde stamppotje. Niet alleen een feest op je bord, maar ook verrukkelijk!

 

  1. Zorg voor voldoende vitamine D

De meeste van jullie weten denk ik wel dat de zon ons voorziet van vitamine D. Deze vitamine is voor heel veel zaken in ons lichaam belangrijk, waaronder de aanmaak van het hormoon serotonine. Ook wel de happy hormon! Als we maar weinig vitamine D in ons lichaam hebben, is dit van invloed op de aanmaak van serotonine (naast andere factoren) en dat heeft weer zijn uitwerking op hoe we ons voelen. Hoe meer serotonine, hoe blijer we zijn! Een herfstdip is dan ook geen fabeltje, maar bestaat echt! Probeer je lichaam in deze tijd van het jaar te ondersteunen en zorg voor zoveel mogelijk vitamine D. Schijnt de zon? Ga dan even lekker naar buiten voor een wandeling of workout! De frisse buitenlucht zal je goed doen. Er zijn ook een aantal voedingsmiddelen waarin vitamine D te vinden is. Met name vette vis zoals haring, zalm en makreel bevatten vitamine D en in mindere mate kun je het ook in vlees en eieren vinden.

 

  1. Blijf bewegen

Oke ik kan me voorstellen dat dit misschien niet de tip is die je graag zou willen horen. Het liefste zou ik je zeggen dat je lekker met je dekentje, warme choco en dikke wollen sokken op de bank moet kruipen, maar helaas ladies! Natuurlijk is dat op z’n tijd ook heel goed voor je, maar niet de hele herfst en winter lang. Bewegen is daarentegen wel altijd  goed voor je! Het heef ontzettend veel voordelen voor je lichaam en je humeur. Sporten geeft je energie en geeft je de kracht om die herfstdip te bestrijden.

Heb je geen zin om de sportschool in te duiken? Doen dan lekker thuis wat oefeningen of ga voor een flinke wandeling de bossen in. Ik ben echt dol op boswandelingen deze tijd van het jaar! Je kan natuurlijk ook een groepsles volgen. Hoef je ook niet alleen te sporten.

Dus lieve meiden, laat de herfst je niet tegenwerken maar probeer er juist het beste van te maken en te genieten. Een gelukkig lichaam is namelijk ook van belang voor een gezonde leefstijl. En dat willen we allemaal nastreven toch? En om nog een schepje bovenop je geluksgevoel te doen. Heb je mijn gratis Healthy Holiday Gift al gedownload? Mijn cadeautje aan jou! Een e-book vol lekkere winterse (en herfstige) receptjes, tips om de feestdagen gezond door te komen én een hele leuke holiday deal!

j

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response