In Love With Health

Zo blijf je gemotiveerd tijdens jouw healthy journey

Je hebt de keuze gemaakt om een lifestyle switch te maken en jouw streefgewicht te behalen. You go girl! Maar, hoe blijf je nou gemotiveerd? Er zijn miljoenen tips — maar helpen ze ook? Het heeft bij mij even geduurd voordat ik erachter kwam wat voor mij het beste werkte. En geloof me, het is niet altijd even gemakkelijk om gemotiveerd te blijven! Ik hoor veel vrouwen altijd zeggen dat ze het maar 2 á 3 weken volhouden en dan weer terugvallen in hun oude patroon, en dat is heel normaal. Het vergt even tijd voordat het echt lukt en het aanvoelt als je eigen leefstijl. Het is niet niks om je oude gewoonten en voedingspatroon om te gooien. Je lichaam reageert hier uiteraard op. Zo kun je last krijgen van ‘afkickverschijnselen’ zoals hoofdpijn of duizeligheid, maar ook je darmen kunnen de eerste tijd wat opspelen voordat het beter gaat. Hier hoef je niet van te schrikken hoor, het is heel normaal en gaat ook vanzelf weer over. Niets om je zorgen over te maken!

Maar lieve dames, met de tips die ik je nu ga geven weet ik zeker dat het je gaat lukken om gemotiveerd te blijven tijdens jouw healthy journey. Het is misschien geen rocket science, maar dat is ook niet nodig. Soms kunnen juist de meest simpele dingen enorm helpen. En vergeet niet het is helemaal oké om terug te vallen en even de draad kwijt te zijn. Accepteer dat het gebeurt en kies bewust om weer back on track te komen!

 

  1. Maak een planning

Ja, het is even een klusje, maar maak een planning. En probeer deze zo realistisch mogelijk te houden. In een maand 10 kilo willen afvallen is natuurlijk niet realistisch en dat werkt alleen maar demotiverend. Maak een duidelijke planning waarin je jouw einddoel opdeelt in kleinere tussendoelen. 10 kilo aan het eind van de rit lijkt heel veel en onbegonnen werk, maar als je het behalen hiervan opdeelt in kleinere doelen (bijvoorbeeld 0,5 kg in 1 week) maak je het jezelf een stuk makkelijker. En leuker, want elke keer als je een tussendoel behaald voelt het als een overwinning en brengt het je dichter bij je einddoel. Yes! En vergeet niet om jezelf te belonen wanneer je iets op jouw planning kan afvinken. Dat is namelijk ontzettend knap en mag ook zeker beloond worden!

 

  1. Verwenmoment

CHOCOLATE? Yes, please!! Zorg altijd dat je één verwenmoment per week inplant. Je denkt nu vast en zeker ‘huh, dat gaat mijn progressie toch verpesten?’ Maar niks is minder waar meiden! Je hebt die momenten nodig om on track te blijven en je verdient het om jezelf een keer in de week te verwennen met jouw guilty pleasure. Ik plan mijn verwenmoment altijd in het weekend omdat ik dan vaak leuke dingen ga doen met vriendlief, familie of vrienden en dan vind ik het fijn als ik wat losser met mijn voeding kan omgaan.

Durf je niet zo goed los te laten en ben je bang dat een verwenmoment jouw progressie verpest? Zorg dan dat je ook sport op de dag dat je jouw verwenmoment inplant. Zo hoef je je niet schuldig te voelen!

 

  1. Zorg dat iedereen op de hoogte is

Je vriend, je moeder, je vriendinnen… gewoon iedereen! Dit helpt écht. Zo houden ze er rekening mee en brengen ze je minder snel in de verleiding. Er is niks lastiger dan nee zeggen en sterk zijn als je vriendinnen het ene na het andere wijntje wegtikken en jij aan je watertje zit. Of als je met je boyfriend een Netflix avondje hebt en hij een zak chips aan het verorberen is terwijl jij een bakje kwark met ongezouten noten eet. Dus share your goals ladies!

 

  1. Doe je boodschappen in één keer

Plan een vaste dag in doordeweeks of in het weekend dat jij je boodschappen doet. Hier haal je alles wat je die week nodig hebt (bijvoorbeeld de recepten die je in gedachten had) en laat ongezonde voeding achterwegen. Easier said than done. Als je je boodschappen in een keer haalt, heb je voor een hele week gezond eten in huis en kom je minder snel in verleiding om nog een keer naar de supermarkt te gaan (lees: om tóch Tony’s, Ben&Jerry of die zak chips te halen). Als je alle ingrediënten in huis hebt voor de recepten ga je niet meer naar de supermarkt, waardoor je niet oog in oog komt te staan met al die ongezonde lekkernijen.

Ps. Zorg ook voor voldoende gezonde snacks. Zo kom je niet in de verleiding om onderweg even langs het pompstation of AH to Go te gaan voor een (meestal calorierijke, suikerrijke en vette) snack.

Deze tips hielpen mij écht. Zeker in het begin. Er zijn natuurlijk nog véél meer tips, maar deze sprongen er echt uit en hielpen mij met het hele proces. Ben je op zoek naar nog meer gezonde recepten? Mijn boeken staan er vol mee! Neem maar even een kijkje in mijn shop.

Happy New You challenge opdracht

Naast bovenstaande tips is er ook een opdracht die mij in het begin heel erg heeft geholpen en ik weet zeker dat het jullie ook kan helpen in jullie healthy journey. De opdracht van deze week: schrijf deze week iedere dag ’s avonds voordat je gaat slapen op wat jou die dag heeft gemotiveerd om gezonde keuzes te maken. Schrijf ook op als iets minder goed ging en waarom. Kun je dit de volgende keer anders aanpakken? Of was het een bewuste keuze (bijvoorbeeld omdat het je verwenmoment was)? Dit klinkt misschien niet als iets heel belangrijks, maar door dit dagelijks op te schrijven word je bewuster van je eigen keuzes. Dit bewustzijn is heel belangrijk in een gezonde leefstijl en met name voor het volhouden ervan.

It’s giveaway timeeeee!! De giveaway van deze week: een blender van Tristar! Het is een blender en beker in één dus super handig voor on the go. En dit moet je doen om er kans op te maken: deel jouw gouden tip over hoe jij gemotiveerd blijft! Deel bijvoorbeeld een foto of quote met daaronder een tip hoe jij gemotiveerd blijft. Gebruik de hashtags #happynewyouchallenge #mymotivation. En vergeet mij niet te taggen @inlovewithhealth. Laten we elkaar motiveren!

Vorige week kon je met het delen van jouw inspirerende visionboard de Slimming Body Guide winnen! Whaaa! Jullie hebben echt super veel geweldige en mooie visionboards met mij gedeeld dus ik vond het behoorlijk lastig om te kiezen, maar ik ben eruit! Tromgerollel. De winnares van mijn Slimming Body Guide is… @pascallelange. Gefeliciteerd lieverd!! Stuur me even een mailtje lisa@inlovewithhealth.com dan ga ik de guide zo snel mogelijk naar je opsturen!

Succes deze week toppers!

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this article

Liselotte

Hoi Lisa!

Bedankt voor deze tips, die helpen mij (en mijn twee collega’s die met mij mee zijn gaan doen!) zeker weten door onze ‘dip’ heen. Op het moment hebben we de dip nog niet, we beginnen morgen aan week 4 van de SGB en we zijn enorm enthousiast! We voelen ons super, eten heerlijke gerechten en proeven nieuwe dingen. En daarbij natuurlijk niet onbelangrijk, we zien ons lichaam langzaam aan veranderen. Yeah!!
Ik had wel een vraag over de recepten in de weekplanning. Kan ik je die hier stellen of liever via de email?
Voor nu alvast bedankt en we gaan vrolijk verder met de guide.

Groetjes Liselotte

Lisa van Cuijk

Super fijn om te horen Liselotte! En wat leuk dat je het samen met collega’s doet :-). Zo kun je ook mooi steun vinden bij elkaar!! Als je vragen hebt kun je me het beste even mailen op lisa@inlovewithhealth.com. Ga zo door topper!

Lisa van Cuijk

Dank je Henny :-)! Ik hoop dat je er wat mee kan!

Henny van ’t Hullenaar

Hallo Lisa .
Leuk stukje om te lezen .
Goede tips .

Write your response