In Love With Health

Hoe kom ik gezond de Kerst door?

Eind deze week is het eindelijk zover yeahhh! Dan is het Kerst. Super veel zin in. Hier kan ik me in de zomer al op verheugen omdat ik zo gek ben op de gezellige feestdagen. De quality time met mijn geliefden, het verrukkelijke eten en de gezellige sfeer. Love it! Ondanks dat ik er zo dol op ben weet ik ook dat de feestdagen een behoorlijke uitdaging kan zijn voor je healthy lifestyle. Ik heb hier ook lang mee gestruggeld, maar inmiddels heb ik een goede balans gevonden tussen genieten van de lekkernijen en mijn lichaam geven wat het nodig heeft. Ik zorg er altijd voor dat mijn lichaam niks tekort komt tijdens de feestdagen.

Ik help jou graag om de feestdagen happy & healthy door te komen zonder te veel stressen over eten. Dat is namelijk ontzettend zonde en nergens voor nodig!

 

  1. Eet meer in plaats van minder

Ja ladies jullie lezen het goed! Het is niet verstandig om uitgehongerd aan te schuiven aan het Kerstdiner of de morning brunch. Hierdoor zul je namelijk meer (en ongezonder) eten dan nodig is. En dat zou zonde zijn toch? Daarom raad ik juist aan om meer eten, maar dan wel kleinere porties gedurende dag. Heb je om 11.00 een brunch? Drink dan ’s ochtends een groene smoothie of snack met groenten zoals cherrytomaten, worteltjes, plakjes komkommer etc. Hierdoor hoef je je ook gelijk minder schuldig te voelen voor die bagel met creamcheese of die extra portie friet ’s avonds. Je lichaam hoeft niks tekort te komen tijdens de feestdagen. Het enige wat je hoeft te doen, is maaltijden/snack een beetje slim plannen (maar ook niet te veel want je moet wel kunnen ontspannen uiteraard!).

 

  1. Eet bewust en kauw goed

Een hele tijd geleden schreef ik een blog over hoe goed kauwen je kan helpen bij afvallen. Heb je deze al gelezen? It works wonders girls! Ik wil je dat vandaag ook als tip meegeven voor de feestdagen. Ik kan me helemaal voorstellen dat al het lekkere eten dat voor je op tafel staat je doet watertanden. Je wilt het liefst ALLES dat op tafel staat proberen en het liefst as soon as possible. Hierdoor is de kans groot dat je binnen 15 minuten je hele vol geschepte bord alweer leeg hebt en je een tweede keer aan het opscheppen bent. Ho stop! Daar wil je graag tegenhouden! Heb je écht genoten van elke hap in je mond? Heb je heel bewust de verrukkelijke smaken geproefd? Heb je opgemerkt wat dit eten met je lichaam doet (lees: hoe vol zit je?). Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet afvragen voordat je voor een tweede portie gaat. Ze zullen er namelijk voor zorgen dat je nóg meer van je eten zal genieten en het helpt je ook om overeten te voorkomen. Waarom zouden we al dat lekkere eten naar binnen schrokken, als we er ook ultiem van kunnen genieten? Het is toch veel fijner om nog plek te hebben voor het toetje en daarna verzadigd te zijn dan dat je na het toetje misselijk op de bank ploft? Probeer bewust te genieten van al het heerlijke eten en neem de tijd voor je eten. Ik weet zeker dat het je enorm zal helpen! En je zal jezelf achteraf dankbaar zijn (lees: niet misselijk, buikpijn of een huge after diner dip).

 

  1. No regrets

En last but not least: heb geen spijt! Het is zo zonde om achteraf (zeker tijdens de feestdagen) spijt te hebben van wat je hebt gegeten. En het is ook nergens voor nodig. Je leeft maar een keer. Je zult waarschijnlijk meer gaan eten dan je normaal gesproken doet en ook minder gezond, maar who cares? GENIET. Neem je een extra toetje? Frietjes als bijgerecht of knapperige aardappelgratin? Go for it! De feestdagen moeten je geen stress bezorgen, maar alleen maar liefde en fijne herinneringen. En geloof me, van 2 dagen meer eten kom je écht geen kilo’s aan. Net zoals dat 2 dagen gezond eten er ook niet voor zorgen dat je kilo’s afvalt in een keer. Dus enjoy de heerlijke dagen meiden!

Wil je tóch graag iets extra’s doen zodat je je minder schuldig hoeft te voelen over het lekkere eten? Doe dan met Kerst een korte en effectieve workout die je vanuit huis kan doen. Het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, maar het zal je wel een heerlijk gevoel geven om jouw feestdagen sportief te beginnen. Onlangs deelde ik een 15 minuten full body workout die perfect is om vanuit huis te doen! Dus wil je de feestdagen sportief beginnen zodat je daarna zonder schuldgevoel aan de eettafel kan aanschuiven? Doe dan deze workout!

Ik wens jullie alvast heerlijke, gezellige en geweldige Kerstdagen toe. Geniet van de quality time met je geliefden, van het verrukkelijke eten en ben lief voor jezelf!

kerst3

kerst

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Reacties Reageer op dit artikel

Schrijven Jouw reactie