In Love With Health

Slank blijven door te kauwen? It’s possible girls!

Snel achter je laptop even wat eten, want over tien minuten moet je bij een vergadering vijf verdiepingen hoger aanwezig zijn. Of toch maar voor de tv eten, omdat je zo’n drukke dag hebt gehad en geen zin hebt om NU nog de tafel te dekken… Allemaal herkenbare situaties waar iedereen weleens mee te maken krijgt maar die niet bijdragen aan jouw healthy lifestyle.

Door snel te eten, kauw je te weinig waardoor je voedsel niet goed verteerd wordt en je niet alle voedingsstoffen uit je eten haalt. Bummer! Ook eet je meer als je snel eet dan wanneer je rustig gaat zitten voor je maaltijd. Dat komt doordat het even duurt voordat onze hersenen het seintje krijgen dat we vol zitten. Als we gehaast eten, krijgen onze hersenen dit seintje té laat, waardoor we ondertussen al aan onze tweede (of derde) portie nasi zitten.

Nog steeds niet overtuigd meiden… Een versterkt gebit? Niet zo’n opgeblazen gevoel? De kans op overgewicht verkleinen? Dit zijn slechts maar een paar van alle voordelen die je zal ervaren als je niet te snel eet en goed kauwt.

Langzaam eten en goed kauwen, het klinkt simpel toch… Maar hoe doe je dat nou eigenlijk precies? De oplossing: Mindful eten. En door deze vier tips te volgen, krijg je dat voor elkaar!

  1. Creëer een rustige eetomgeving

Even geen WhatsApp, Facebook of mail tijdens het eten, I know it’s almost impossible but give it a try. En ook even geen Shownieuws of Boulevard kijken terwijl je aan je avondeten zit. Ga eens aan de eettafel zitten en zet alles wat je afleidt aan de kant. Zet eventueel wat mooie bloemen op tafel en genieten maar van het heerlijks dat erop staat. Hierdoor ga je bewuster eten en dus meer kauwen!

  1. Kauw ook op dik vloeibaar voedsel

’s Ochtends een smoothie, ’s avonds een soepje, allemaal vloeibaar voedsel. Maar wist je dat je ook op vloeibaar voedsel moet kauwen voordat je het doorslikt. Want ook al zitten deze schatjes vol goede voedingsstoffen, door te kauwen komt er een stofje in je lichaam vrij die ervoor zorgt dat die voedingsstoffen nog beter kunnen worden opgenomen. Win-win!

  1. Take your time

Zoals ik hierboven al heb verteld duurt het eventjes voordat je hersen het seintje hebben ontvangen dat je vol zit. Dit duurt op zijn minst 20 minuten. Dus eet rustig, kauw goed en enjoy your food.

  1. Kauwen, kauwen en ja nog eens kauwen

Het is heel belangrijk voor je spijsvertering dat je voedsel goed vloeibaar is voordat je het doorslikt. Kauwen is daarbij een ‘must’. Zorg er dus voor dat je goed op je healthy cheesecake, pasta pesto en mangoballetjes kauwt en het vaste voedsel dus vloeibaar wordt voordat je het doorslikt. Weet je dat je soms wel 40 KEER moet kauwen voordat je voedsel klaar is om doorgeslikt te worden! Vanavond dus even uitproberen terwijl je de overheerlijke Thaise Kip Noodles uit de Slimming Body Guide oppeuzelt of geniet van een suikervrije avondsnack uit het Suikervrij Bakken boekje.

Klinkt dat niet als muziek in je oren?! Lekker eten, goed kauwen en tegelijkertijd slanker worden. Het is dus mogelijk. Goed kauwen lukt met deze tips. Lekker eten dat lukt met mijn boeken Healthy Pleasures, van tosti’s tot cupcakes alle gezonde varianten zijn te vinden. Of last but not least de Slimming Body Guide. Duizenden vrouwen zijn jou voor gegaan en hebben de heerlijke en bovendien makkelijke recepten gemaakt en de voor jou opgestelde work-outs gedaan. Wil je de transformaties zien, kijk dan eens hier

and be amazed!

slank blijven door te kauwen 2 900x 900

_MG_5755

 

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this article

Lisanne

Ik vind het moeilijk om rustig te eten.. Nu eet ik mijn avondeten met stokjes. Dit is wat moeilijker en er kan minder eten tussen dan op je vork. Dit helpt mij enorm. En dan dus nog goed kauwen ;)

Marvin

Goede tips! Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik te gehaast eet en te weinig kauw. Zeker op een drukke dag neem je te weinig tijd om rustig te eten.

Write your response