In Love With Health

Mijn verhaal naar zelf liefde

Eindelijk is het zover meiden! De maand maart is aangebroken en jullie weten wat dat betekent: Self love here I come! Jullie willen niet weten hoe erg ik heb uitgekeken naar deze maand. De eerste twee maanden van de challenge vond ik ook erg belangrijk hoor, maar deze laatste maand gaat mij echt aan het hart. Voor alle toppers die mee doen aan de challenge, I’m proud of you! Deze laatste maand gaat er wel iets anders uitzien, maar ik zou zeggen laat je verrassen en sta vooral open voor alles wat ik met je wil delen. Believe me, het gaat geweldig worden en het gaat je heel veel brengen.

amen-him-love-love-yourself-Favim.com-2702120Voor de personen die nieuw zijn op In Love With Health. Mijn ultieme motto is: Having the body you want starts with loving the body you have! En niks minder dan dit. De meesten denken pas van zichzelf te kunnen houden als ze hun doelen hebben behaald. Een maatje S, strak buikje en het juiste gewicht. Girls it’s an illusion! Deze doelen gaan je zelfs tegenhouden in je proces. Misschien geloof je me nog niet of ben je het niet met me eens, maar na het lezen van deze blog hoop ik dat ik je een beetje heb overtuigd of bewust heb gemaakt van je eigen zelfbeeld en dat het misschien helemaal geen waarheid is! Zoals gezegd staat in de hele maand maart zelf liefde centraal. Elke week ga ik jullie uitdagen en bewuster maken en ik hoop dat jullie aan het einde van deze maand oprecht kunnen zeggen: ik houd van mij!

Mijn eerste missie met In Love With Health was zoveel mogelijk vrouwen helpen aan een gezondere levensstijl waarin ze dagelijks kunnen genieten en verrukkelijk kunnen eten en tegelijkertijd ook nog eens een gezonder lichaam krijgen! Na al meer dan 15.000 vrouwen (and counting..) te hebben geholpen met mijn Slimming Body methode, kan ik zeggen dat deze missie is geslaagd! Yes!

In het delen van mijn methode, de tips en recepten laat ik al zien hoe belangrijk ik een liefdevol leven vind. De liefde voor jezelf en je eigen lichaam! Maar ik heb een nieuwe missie dames. Ik voel het in het diepste van mijn lichaam: IK WIL JULLIE HELPEN DE LIEFDE TE VINDEN VOOR JEZELF! Zo dat is eruit! Maar oprecht: ik-wil-jullie-helpen! Ik wil dat elke vrouw vol liefde naar zichzelf in de spiegel kan kijken en kan zeggen dat ze zichzelf prachtig vindt. Dat ze zichzelf goed genoeg vindt. Dat ze haar imperfecties omarmt en zelfs liefheeft! Oh men, dan zou ik mijn droom hebben bereikt.

De reden dat deze missie zo sterk is voor mij, is omdat ik zelf heb ervaren hoe is het is om een slecht zelfbeeld te hebben en vol afgunst naar jezelf te kijken of naar bepaalde lichaamsdelen! Ik heb dit verhaal nog niet echt verteld aan jullie, maar daar ga ik vandaag mee beginnen. En misschien denk je: waarom nu pas Lisa? Ik vind dat je voordat je andere gaat helpen je zelf de juiste kennis in huis moet hebben. ‘’practice what you preach’’. Ik heb op dit moment de kennis in huis en de liefde voor mezelf teruggevonden! Dus het is nu tijd!

Velen weten dat ik begonnen ben met mijn gezonde leefstijl omdat ik me erg ongezond en energieloos voelde. Dat klopt! Maar hier ging ook nog wat aan vooraf… Ik verafschuwde mijn lichaam. Ik vond mezelf lelijk en niet goed genoeg! Ik vergeleek mezelf dagelijks met anderen en stond voor de spiegel mijn buik strak te trekken. Mijn buik in te houden. Met mijn vingers in mijn buik te prikken en te knijpen om te voelen of ik al slanker werd. Dit deed ik ook met alle andere lichaamsdelen. Elke avond ging ik naar bed met een ontevreden gevoel en slecht zelfbeeld! Ik denk dat dit best wel herkenbaar is voor velen, of niet? Omdat ik nu al duizenden vrouwen heb geholpen in hun weg naar een gezonder en slanker lichaam weet ik zelfs dat dit enorm vaak voorkomt. Misschien in een wat mildere vorm en, hoe treurig het ook klinkt, vaak ook in een ergere vorm.

Terug naar mijn verhaal! Door mijn slechte zelfbeeld ben ik stappen gaan ondernemen. Ik moest afvallen want ik zag er bij lange na nog niet uit als een Victoria Secret model! Omdat ik destijds niet wist wat gezond was en hoe je verantwoord kon afvallen, ben ik een dieet gaan volgen van 1000 calorieën per dag. En ik was zelfs blij als ik hieronder zat. Het werd een enorm obsessief traject!  Hier gingen maanden overheen. Ik werd ongezonder en ongezonder en elke dag ongelukkiger! Ik werd wel slanker. Dus als ik dat nummertje op de weegschaal naar beneden zag gaan, was ik op dat moment super blij! Ik ging niet vaak meer het huis uit, omdat ik dan ergens anders moest eten en dat kon natuurlijk niet. En als ik ergens was, had ik standaard mijn eigen bakje eten bij me. Ik mocht geen workout missen, want dan voelde ik me zo beroerd! Ik streefde naar een ‘’perfecte Lisa’’. Maar dat was natuurlijk onmogelijk. Wanneer je denkt perfectie te hebben bereikt, komt er weer wat nieuws. Kortom, perfectie bestaat helemaal niet. Het is een illusie. Het is verzonnen en er komt geen einde aan! Perfectie wordt gecreëerd door ontevredenheid en negatieve gedachtes in je hoofd. Gedachtes die je ooit hebt verzonnen en hebt toegelaten als waarheid. Ik kan hier nog wel uren over doorgaan! Ik dacht altijd dat ik wel perfect kon worden, anderen waren immers ook perfect, toch? Ik leefde in een obsessie van perfectie. De perfectie van een maatje 34, een 6-pack, Kim Kardashian billen en zo had ik nog een heel lijstje.

Je hebt de foto natuurlijk al gezien van mij hierboven en ik zal hem onder deze tekst nog een keer delen. Deze foto heb ik gephotoshopt (rechts) om iets uit te leggen wat ik heel erg belangrijk vind! Ik snap dat als je inderdaad overgewicht hebt en ongezond bent, je jezelf wil veranderen en aan jezelf wilt werken. Dit is zelfs erg gezond! Je bent het jezelf verplicht om het gezondste lichaam te bereiken. Maar zelfs wanneer je aan jezelf werkt kun je nog vol liefde naar jezelf kijken. Sterker nog, ik hoop dat dat ook het geval is en dat je niet wordt gestuurd door het slechte zelfbeeld of door de reden ‘ik ben lelijk’. Je bent altijd al goed genoeg geweest. Je hebt alleen wat overgewicht, maar dit kan je veranderen. Dit maakt je geen slecht of lelijk mens! Met deze foto wil ik duidelijk maken dat je gedachtes over jezelf ‘’ik ben lelijk’’ – of ”ik ben te dik” zelf verzonnen zijn in je mind. Want wie zegt dat dat lichaamsdeel van jou te dik of lelijk is? Misschien zijn anderen wel te dun? Zo kun je nog wel even doorgaan. Helaas leven we in een wereld waarin een perfect plaatje is gecreëerd hoe een perfecte vrouw moet zijn en waar we ons zelf dagelijks mee vergelijken. Hier kan je niks aan doen maar je kan er wel voor kiezen om dit te zien als iets neps. Een illusie waar de maatschappij hoopt dat je in gelooft.

selfimage

Iedereen kan een slecht zelfbeeld hebben en er oprecht in geloven. Ik was bijvoorbeeld bij lange na niet te dik! Als ik mezelf nu zie op de linker foto kan ik zelfs zeggen dat ik prachtig was (en nee dit bedoel ik niet arrogant, alleen maar vol liefde!). De linker foto is dus de echte foto. Geen photoshop, gewoon Lisa. Maar hier komt die. Zo zag ik mezelf helemaal niet in die tijd! Ik zag mezelf als de gephotoshopte rechter foto! Dit zelfbeeld voelde als oprechte waarheid. En natuurlijk is dit nog geen maatje XL (note: het zou nog steeds een prachtig lichaam zijn!), maar ik vond mezelf op dat moment walgelijk. Ik was super slank in het echt, maar in mijn mind was ik te dik. Ik had borsten, maar in mijn mind had ik maar een klein cupje. In het echt had ik normale vrouwelijke benen, maar in mijn mind had ik olifanten benen! Ik heb de linker foto, met hoe ik echt was, gephotoshopt met hoe ik mezelf zag om jou ook te laten zien wat ik zag. Wat ik als waarheid eigende. Mensen konden tegen mij zeggen ‘’Lisa je bent hartstikke slank’’. Ik geloofde ze niet! Ik had een beeld in mijn hoofd met hoe ik was en dat was niet hoe ik wilde zijn. Ik vergeleek mezelf continue op social media met prachtige fitgirls en topmodellen en die waren altijd slanker, beter en knapper dan ik. Die vergelijking deed me zo pijn. Hierdoor werd mijn slechte zelfbeeld in stand gehouden.

Laat dit goed tot je doordringen dames. Je zelfbeeld heb je ‘’zelf’’ verzonnen en is niks meer dan een illusie. Elke vrouw is van zichzelf al goed! Ongeacht je maat, uiterlijk of imperfecties. Deze maken je zelfs uniek! Hoe erg zou het zijn als we allemaal dezelfde ‘’perfecte’’ uiterlijkheden hadden? Nou erg saai kan ik je zeggen! Je moet je uniekheid juist koesteren. Er is niemand zoals jij. Hoe mooi is dat! En begrijp me niet verkeerd, ik ben een grote voorstander van het leven van een gezondere levensstijl want dat is het enige goede wat je voor jezelf en je lichaam kan doen! En als je liefde voor jezelf voelt WIL je juist goed voor jezelf zorgen! Vertrouw op mij…. Het werkt echt!

Toen mijn slechte zelfbeeld uiteindelijk mijn leven en gezondheid zo beïnvloedde en de obsessie zo actief was, kon ik gelukkig op tijd ingrijpen! Ik zag dat het leven veel te kort was om mezelf zoveel te verbieden en zo obsessief bezig te zijn met deze ‘’randzaken’’. Want dat waren het! Ik ben therapie gaan volgen, de spiritualiteit in gedoken en heb veel, heel veel gemediteerd! Wederom gingen hier ook maanden overheen en helaas kan ik het niet allemaal hier uitleggen maar een geheimpje: er komt een andere droom van mij uit wat ik aan het einde van dit blogje ga verklappen en waardoor je mijn hele verhaal te weten komt. Maar wat gebeurde er uiteindelijk na al die maanden van hard werken aan mezelf? Lieve meiden! Ik voelde liefde. Zo’n ongelofelijke warme liefde. Ik voelde het in het diepst van mijn hart, mijn aderen en mijn hele lichaam. Wouw! En nee, niet zomaar een liefde. Ik voelde de liefde voor mezelf! Wat een ongelofelijk gevoel was dit. Ik ben verre van perfect, maar ik houd van mezelf zoals ik ben. Ik houd van Lisa! Ik ben zelfs van mijn imperfecties gaan houden. Bijvoorbeeld van mijn cellulitis! Het hoort bij mij. Ik ben 100% gezond en ik heb die imperfectie nog steeds, dus kan ik er nu niks meer aan doen. Ik heb het losgelaten en nu is het een onderdeel van Lisa. Ik heb er vrede mee en liefde voor! Hoe gek kan het lopen he? Van de grootste afgunst voor mijn imperfecties naar de liefde ervoor. En ik ben zelfs wat voller dan toen, maar ik vind mezelf mooier dan ooit. Ik leef eindelijk weer en geniet dagelijks van heerlijk eten, een gezonde leefstijl en mijn verwenmomenten.

Poeh dat was die. Misschien klinkt mijn verhaal wat zwaar voor je en misschien is het in eerste instantie niet herkenbaar, maar ik denk dat het grootste gedeelte van vrouwen last heeft van een slecht zelfbeeld. En als ik ook maar 1 persoon kan helpen met mijn verhaal, dan is mijn doel behaald! En als je de liefde kan voelen die ik nu voel, snap je waarom ik het elke vrouw wil laten voelen en het mijn missie is!!! Daarom wil ik deze maand de zelf liefde centraal zetten.

Zelf liefde is zo iets wonderbaarlijks. Ik durf zelfs te zeggen dat dit ‘’het’’ belangrijkste is in ons leven! Je bent niet geboren om perfect te zijn. Of om maatje 34 te hebben. Je bent geboren vol liefde. Je bent geboren om jezelf lief te hebben en je lichaam datgene te geven wat het nodig heeft. Liefde, gezonde voeding, lichaamsbeweging en ontspanning.

En ik vertelde het net al maar ik heb een nieuwtje dames! Mag ik een tromgeroffel……

Om mijn missie te kunnen volbrengen en de zelf liefde te kunnen verspreiden, heb ik een nieuw boek ontwikkeld. Een echt In Love With Health boek. Een boek waarin ik pagina’s doorga over zelf liefde. Ik heb nu natuurlijk heel kort mijn eigen verhaal en ervaring gedeeld met jullie omdat ik dit nu al nodig vond, maar in dit boek ga ik hier uitgebreid over verder. Ik ga alle handvaten en tips geven om jullie te helpen. Er komen meer dan 80 verrukkelijke nieuwe recepten in en alle tips en tricks om een gezonde lifestyle te bereiken met behulp van mijn Slimming Body methode met voedingschema en nog veel en veel meer!

Ik kan oprecht zeggen: dit is het beste boek wat ik ooit heb gezien! Het gaat iedereen van jullie wonderen brengen zoals het mij ook wonderen heeft gebracht. Het klinkt misschien wat uit de hoogte, maar ik geloof hier echt in! Bekijk mijn aller nieuwste boek hier: In Love With Health.

En bereid jezelf voor op de challenge van volgende week! We gaan de wereld en social media een poepie laten ruiken met onze imperfecties. Meer verklap ik niet….

ILWH2

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

52 Comments Respond to this article

Eliza

Poe dat was heftig! Ik weet niet of ik moet huilen of je een applause moet geven! Ik leer je echt pas net kennen en heb onwijs veel respect voor je eerlijkheid. Ergens zijn we enorm hetzelfde maar ben ik door omstandigheden veel van mezelf verloren. Nu de reis terug. Ik zou erover willen schrijven en mensen helpen zoals jij maar hoe?! Ik heb wel honderd vragen. En een belofte! Jouw boek ga ik zeker kopen in Mei. Liefs!

Lisa van Cuijk

Oeps, niet huilen hoor lieverd! Ik hoop dat je jezelf stukje bij beetje weer terug gaat vinden, heel veel succes!

Esther

Zo herkenbaar je verhaal Lisa! Ik heb er nog af en toe last van, alhoewel ik ook steeds meer mooi ga voelen en niet meer als een ’tientonner’. Al 42 kg afgevallen door veel te sporten en gezond te eten…nog 3 kg te gaan. Ik ga je nieuwe boek zeker weten ook aanschaffen!!!

Lisa van Cuijk

Wouw wat goed Esther! Je mag super trots zijn op jezelf!

Hester

Thanks for sharing… heel bijzonder die kwetsbaarheid. Jij mag in ieder geval al heel trots zijn op jezelf ;-). Ik wacht met spanning op je boek. Liefs

Lisa van Cuijk

Dank je Hester! Het was ook best spannend om het zo op papier te zetten hoor meid ;-).

Debbie

Ik kan niet wachten tot je boek er is… Dit is zo herkenbaar!!! En je mag super trots zijn op jezelf, prachtig dat je het ook nog op papier hebt gezet zodat anderen ook weer verder kunnen in de zoektocht naar “liefde voor jezelf” Xx

Lisa van Cuijk

Nog maar 2 kleine maandjes wachten! Ik kan alleen maar hopen dat het andere meiden kan helpen :-).

Hellen

woh..mooi artikel, ben er stil van. Zo waar he dat verhaal…kijk uit naar je nieuwe boek !

Lisa van Cuijk

Lief!! Je gaat het boek vast super vinden Hellen :-)!

Mariske

Woww Lisa, wat een openhartig en eerlijke blog. Het geeft me een warm gevoel en de power om door te gaan! (En juist niet door te slaan!!) ?

Lisa van Cuijk

Dat vind ik fijn om te horen lieverd! Ga zo door!

Kylie

Wat een verhaal. Tijdens het lezen kreeg ik overal kippenvel. Het is ZO vreselijk herkenbaar. Je boek koop ik meteen als het uitkomt. Wauw! Je bent echt een voorbeeld voor velen. In elk geval voor mij.

Lisa van Cuijk

Bijzonder om te horen dat het je zo raakt Kylie! Lief dat je me als voorbeeld ziet hihi.

elmke

You rock! Maandenlang heb ik fitgirl-accounts gevolgd,in de hoop op de gouden tip voor een sixpack. Na obsessief gedrag weer allemaal ontvolgd, wat ook weer maanden geleden is. Ik werd er stapelgek van. Die van jou is altijd gebleven. Je eerlijkheid is goud waard!

Lisa van Cuijk

Wat lief Elmke!! Super fijn dat je het hebt los kunnen laten.

Pagina 1 van 3123

Write your response