In Love With Health

Smeuïge pannenkoeken

‘Makkelijk’ vertaald in een receptje wordt deze heerlijke pannenkoekjes. Met maar een paar ingrediënten heb je genoeg lunch voor een aantal dagen! Iedereen houdt natuurlijk van makkelijk en snel. Tegenwoordig komen we allemaal wel tijd tekort en dit kan één van de redenen zijn dat jij misschien vandaag voor je lunch snel iets hebt gepakt, wat eigenlijk niet gezond is of waar weinig voedingsstoffen in zitten. Zonde! Dit is helemaal niet nodig! Neem bijvoorbeeld deze yummie pannenkoekjes. Je bakt ze op zondag, en maakt ongeveer 3 porties. Nu ze nog warm zijn pak je er een paar en smikkelt ze lekker op. Op maandag pak je weer een portie en verwarmd ze even snel in de magnetron, of je eet ze koud op. Dinsdag eet je de laatste portie smeuïge pannenkoekjes lekker op en zo hoef je er dus weinig moeite voor te doen om een lekkere en gezonde lunch te hebben. Easy does it girls!

Zo maak je het

Prak 1 banaan in een kom en voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Mix tot een smeuïg beslagje. Indien het beslag nog te droog is, voeg er dan de optionele eetlepels water aan toe. Verwarm een beetje olie in de pan. Ik heb zelf een ronde vorm gebruikt om de pannenkoekjes mooi rond te krijgen, maar je kan natuurlijk ook zonder doen ;-). Bak de pannenkoekjes om en om op laag vuur en maak af met de overgebleven banaan.

#slimmingbody: koolhydraten overdag (zonder topping)

Ingrediënten (2 porties)

  • 1,5 banaan
  • 50 gram kokosmeel
  • 50 gram rijstemeel
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Optioneel: 2 eetlepels water

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

23 Comments Respond to this recipe

Romy

Ik hou niet zo van kokos, wat kan ik gebruiken ipv kokosmeel?

Lisa van Cuijk

Je kan ook haver- of speltmeel gebruiken, alleen veranderen de verhoudingen dan wel omdat kokosmeel heel absorberend is. Dus je hoeft dan het water sowieso niet te gebruiken.

Jolien

Ze vallen bij mij helemaal uit elkaar in de pan. Ik kan ze er ook niet in schenken om ze rond te krijgen zeg maar. Heb er ook al best wat water bij gedaan. Doe ik iets verkeerd?

Lisa van Cuijk

Misschien kun je proberen om er wat extra bakpoeder aan toe te voegen Jolien.

Petra

Kan het ook met boekweit/ amandel of speltmeel ipv rijstemeel?
Ziet er lekker uit in ieder geval

Lisa van Cuijk

Ja hoor dat kan ook Petra :-)!

Lindsey

Hai!

Heb je voor dit recept gewoon 1 ei nodig, of 2 eiwitten en 1 dooier?

Alvast bedankt!

Lisa van Cuijk

Je hebt 1 gewoon ei nodig en 1 eiwit :-). Dus je splitst 1 eitje en gebruikt daar alleen het eiwit van.

Anne

In wat voor olie bak je de pannenkoekjes?

Lisa van Cuijk

In kokosolie bak ik ze Anne :-)

Zaineb

Hey Lisa!

Is de rijstemeel van gewone rijst of van kleefrijst? Want dan kan ik hem thuis zelf malen.

Michelle

Hi Lisa,
Klinkt goed, maar kan je het kokosmeel vervangen door een ander soort meel?

Lisa van Cuijk

Dat zou in principe wel kunnen, maar dan veranderen de verhoudingen wel. Kokosmeel is super absorberend dus je hebt dan denk ik het water niet nodig. Je kan het proberen met een andere meelsoort en even kijken hoe het beslagje eruit komt :-).

Sageeta

Hoi
Ik hou niet van gewone bananen. Mag ik het vervangen met bakbanaan?

Gr,
Sageeta

Lisa van Cuijk

Ja hoor dat kan wel :-)

Pagina 1 van 212

Write your response