In Love With Health

Pepernoten Parfait

Ik weet niet wat het is met pepernoten, maar ze zijn gevaarlijk lekker. Er moet een stofje in zitten waardoor je er van kunt blijven eten! Aangezien het morgen alweer Sinterklaas is kon een gezonde variant van dit oer Hollandse lekkernij niet uitblijven! Is het echt alweer een jaar geleden? Men wat gaat het snel allemaal. Deze gezonde pepernoten heb ik verwerkt in een heerlijke parfait zodat je kunt genieten van een typische sinterklaas snack! Zou eventueel ook kunnen als toetje voor een keer. Lekker snoepen en toch verantwoord bezig zijn, i love this!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe in een grote schaal de amandelmeel, roggemeel, honing, gesmolten kokosolie, water, 1,5 eetlepel speculaaskruiden en zout. Meng alles goed door elkaar en kneed er een bal deeg van.

Maak van het soepel geknede deeg kleine pepernootjes. Je kan er ongeveer 30 pepernoten van maken. Probeer een soort balletje te rollen tussen 2 handen van 1 centimeter en leg deze op een bakpapier beklede bakplaat. Druk hierna de pepernoten wat aan.

Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten gaar. Maar let op! Elke oven is anders dus ga na 10 minuutjes even kijken hoe het met de pepernoten gaat. Zijn ze nog niet gaar laat ze dan nog 5 minuutjes staan. Laat ze goed afkoelen.

Doe 100 gram magere kwark in een pot. Leg vervolgens een laagje pepernoten op de kwark. Doe de overige kwark in de pot. Maak de parfait af met de overgebleven pepernoten en ½ eetlepel speculaas- en koekkruiden.

#slimmingbody: koolhydraten overdag (10 pepernoten)

Ingrediënten (3 porties)

  • 150 gram magere kwark
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram roggemeel
  • 50 gram honing
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels speculaaskruiden / koekkruiden
  • 2 eetlepels water
  • snufje zout

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this recipe

Write your response