In Love With Health

Het belang van een goede nachtrust

Ik denk dat iedereen wel weet dat het belangrijk is om goed te slapen. Maar weet je dat een goede nachtrust ook enorm belangrijk is in een healthy lifestyle? Je lichaam heeft een goede nachtrust nodig om te kunnen herstellen van de afgelopen dag, maar ook om zich klaar te stomen voor de aankomende dag. Een verstoorde nachtrust of een chronisch te kort aan slaap kan veel effect hebben op jouw leefstijl en het zelfs heel moeilijk voor je maken om die switch te maken naar een healthy lifestyle. Jij hebt ook vast weleens dagen dat je ’s ochtends wakker wordt en je nog steeds moe bent. Bummer! Op die dagen ben je niet vooruit te branden en schreeuwt de snoepautomaat om 3 uur jouw naam. Het is niet gek dat je lichaam hier naar hunkert en het kan daarom behoorlijk lastig zijn om daar weerstand tegen te bieden.

Ik ben van mening dat slaap een groot effect kan hebben op jouw healthy lifestyle en de (gezonde) keuzes die je overdag maakt. Daarom zet ik vandaag een aantal redenen op een rijtje waarom een goede nachtrust zo belangrijk voor je is.

  1. Minder snacken

Heb je weleens gemerkt dat je overdag veel hongeriger bent als je weinig hebt geslapen? Dit komt doordat weinig slaap je hormoonbalans beïnvloedt. Met name de hormonen die ervoor zorgen dat je een honger gevoel krijgt. En we weten inmiddels allemaal het belang van een balanced body. Wanneer je een korte nacht achter de rug hebt wordt er een bepaald hormoon aangemaakt in je lichaam dat ervoor zorgt dat je veel meer honger hebt dan normaal waardoor de kans dus groter is dat je overdag meer gaat snacken. Je lichaam heeft die extra energie nodig om de dag goed door te kunnen komen. Daarnaast heb je op zulke dagen ook meer cravings naar vette, koolhydraatrijke producten. Hallo not so healthy cookies, ijs, pizza en pasta!

  1. Voldoende energie

Minder slaap = minder energie. Logisch toch? Een goede nachtrust zorgt voor een energiek lichaam en dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Stel je hebt een heavy workout op de planning staan, maar je hebt geen goede nacht gehad je kunt dan moeilijk voluit knallen tijdens je workout. Je hebt hier simpelweg de energie niet voor. Dat zou toch super zonde zijn? Op lange termijn hebben je workouts dan minder effect terwijl je dit simpel kan oplossen door een uurtje eerder naar bed te gaan. Dus ladies, vanavond niet nog ‘even’ Facebooken, Instagrammen of Snappen want voor je het weet ben je weer een uur verder en dat gaat allemaal ten koste van je beauty sleep!

  1. Immuun booster

De nacht is voor je lichaam het ideale moment om te herstellen. Dit is ontzettend belangrijk omdat je lichaam zichzelf hierdoor sterk kan houden. Als je een chronisch slaaptekort hebt, kun je dit merken aan je weerstand. Je bent dan namelijk vatbaarder voor griepjes. Als je aan kwakkelen bent is het natuurlijk lastig om je daarnaast ook te focussen op je healthy lifestyle en het behalen van je doelen.

Een gemiddelde nacht met 8 uur slaap is aan te raden om je body & mind de rust te geven die het nodig heeft om alles van de afgelopen dag te verwerken en je klaar te stomen voor een nieuwe energieke dag! Heb jij zelf vaak korte nachten? Probeer eens een week lang wat vroeger naar bed te gaan en je lichaam meer uurtjes slaap te geven en kijk wat dat met je doet overdag. Ik weet zeker dat je je een stuk beter zal voelen! Give it a try girls.

Bij een gezonde leefstijl hoort dus ook absoluut een goede nachtrust. Naast die nachtrust is het natuurlijk belangrijk om je lichaam op de juiste manier te voeden en het de juiste lichaamsbeweging te geven. In mijn Slimming Body Guide begeleid ik je van A tot Z in jouw weg naar een healthy lifestyle. Je vindt er onder andere een 12 weken voedings- en workoutplan, 180 Slimming Body proof recepten en heel veel tips & tricks in! Laat mij je helpen in het behalen van je gezonde doelen. Together we can do this!

_J8A9282

wakeupgroot

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response