In Love With Health

Succes verhaal van Suus

Ik ben altijd een lekkere eter geweest en dit zal ik ook altijd blijven. Tot en met mijn 18e heb ik gevolleybald en gesport. Maar ondanks het sporten, kwam ik aan. Ik ervoer toen veel stress vanwege school en dat had ook z’n uitwerking op mijn gewicht. Tot mijn 14e woog ik 70 á 75 kg bij een lengte van 1.84 meter. Ik was onzeker. Terwijl ik nu denk, wauw, wat een prachtig gewicht.

Door onzekerheid ging ik eten en van 80 kilo ging ik al gauw naar 88 kg. Daarnaast ontdekte ik toen ook het uitgaan en heb ik ook ruim 1,5 jaar gewerkt bij de Mac Donalds in Deventer. Een geweldige tijd trouwens, met heel veel leeftijdgenootjes. Ik heb de jaren erna heel veel geschommeld met mijn gewicht en met mijn onzekerheid over mijn eigen lichaam. Het ene moment ging het wat beter en het volgende moment minder. Ik heb persoonlijk best wat doorstaan in die jaren. Op een gegeven moment besloot ik dat het tijd was om aan mezelf te denken en aan mezelf te werken. Niet direct aan mijn gewicht, maar wel aan wie ik op dat moment was en wie ik zou willen zijn. Ik heb 6 maanden lang alleen maar aan mijzelf gedacht. Ik deed waar ik naast studie en werk zin in had en genoot volop van mijn omgeving / mijn vriendinnen. Ik woog toen 94 kg, maar ik had veel zelfvertrouwen en ik was echt gelukkig.

Op een dag na de zomervakantie dacht ik laat ik eens beginnen met salades eten op werk. Ik kon niet zo verder gaan. Ik groeide dicht. Ik kreeg langzaam mijn zelfvertrouwen weer terug. Dit was eigenlijk de reden waarom ik ben begonnen met de Slimming Body methode. Mijn zelfvertrouwen van die aantal jaren geleden had ik weer terug en nu was de volgende stap, een fit en gezond lichaam.

Ik werkte destijds 3 dagen in de week bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik kocht 3 salades in de week bij de Albert Heijn en zo begon ik langzaam mijn gewicht af te nemen. De zak drop verving ik ook door een hele kommer. Na ongeveer 1 jaar was ik alleen al 10 kg kwijt door alleen de salades te eten. Maar op een gegeven moment kwamen deze salades mij de neusgaten uit. Dit was behoorlijk eentonig. Ik moest verder kijken. Op eigen kennis iets voltooien, was erg lastig. Zo begon ik ook met cardio / beetje kracht door een fitness abonnement, maar ik had nog niet echt een levensstijl.

Toen ontving ik heel onverwacht van een goede vriendin (die mij ook de foto doorstuurde, Kim Postma) jouw boek van Healthy Pleasures. Wat een uitvinding! Hoe jij mij via jouw boek vertelde hoe je een lekker en makkelijk ontbijtje of avondmaal kon maken. Ik kon nog steeds volop genieten van het eten. En toch viel ik af. In 2 maanden tijd ben ik ongeveer 3 á 4 kg afgevallen. Ik vertelde het tegen iedereen om mij heen hoe leuk jij was en hoe toegankelijk / openhartig jij alles deelde op social media. Mijn klasgenootje wilde graag ook iets doen aan zichzelf, dus toen besloten we om jouw methode samen te kopen en om te gaan knallen in de sportschool. Ondertussen heb ik 3 vriendinnen en mijn moeder op dezelfde sportschool gekregen.

En zoals je ziet, het resultaat mag er zijn! Ik voel me kiplekker en ik zie er goed uit. Ik val nog steeds heel langzaam af, omdat mijn kracht met gewichten toeneemt. Ik wissel dit nu soms af met de apparaten bij de fitness. Ik weeg momenteel 82 kg. Een gewicht die ik voor het laatst had toen ik 16 was. Mijn doel is om uiteindelijk 75 kg te zijn. Maar ik geniet ook van het leven en ik drink af en toe ook een wijntje. Ik heb door de Slimming Body methode echt mijn 80-20 regel ontdekt. 80% van de tijd goed leven en gezond eten, 20% van de tijd iets lekkers (bijv. B en J ijs :-)) of een wijntje.

Ik ervaar het als goed en deze levensstijl is echt goed vol te houden voor de rest van mijn leven. Ik wil graag heel mooi er uitzien voor mijn reis naar Curaçao. En het fijne is dat mijn vriend Albert ook graag meedoet en mij dit ook gunt.

Je ziet het resultaat wat ik behaald heb. Ik ga door en door, want ik hou van deze levensstijl. Het eten en koken ga ik nooit meer anders doen.

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response