In Love With Health

Zo krijg je die vakantie kilootjes eraf!

Fun in the sun! Heerlijk op je strandbedje met een cocktail, ontbijten met niet één, ook niet twee maar drie croissants (met Nutella natuurlijk) en niet te vergeten de oh-zo-geweldige all-inclusive resorts waar je dag en nacht naar de patat, heerlijke desserts en ijsjes kan grijpen. Lekker ontspannen is hartstikke belangrijk voor een gezonde leefstijl en af en toe iets lekkers nemen hoort daar natuurlijk bij.

Helaas zit voor veel van jullie meiden de vakantie er alweer op, dus dat betekent… Verder met onze gezonde leefstijl en al die akelige vakantiekilo’s eraf krijgen. Ja ik had ze zelfs na mijn vakantie hihi! Gelukkig heb ik een aantal tips die jullie hierbij kunnen helpen en die mij ook erg goed hebben geholpen:

  1. Onderneem nu actie en stel het niet uit.

Hoe vaak ik om me heen wel niet hoor. ‘Ik begin maandag echt, dus zaterdag tijdens de verjaardag mag ik nog wel een stukje taart (en wat chipjes)’. Maandag is er wel weer een andere reden waarom je niet kan beginnen. En we weten allemaal van uitstel komt afstel. Begin daarom nu, nu het nog te overzien is, want over een paar weken ben je dat overzicht kwijt.

  1. Misschien wel de belangrijkste tip: Blijven eten.

Ik heb het al vaak genoeg gezegd maar je kunt beter vijf kleinere maaltijden per dag eten dan drie keer per dag een bord vol scheppen. Door meerdere malen, kleinere maaltijden tot je te nemen blijft je stofwisseling namelijk op gang. Hierdoor gaat je spijsvertering veel efficiënter en regelmatiger te werk, waardoor je meer verbrand gedurende de dag (zelfs als je rust. Yeah!)

  1. Haal je calorieën uit voeding en niet uit dranken.

Bij het ontbijt een glas limonade, bij de lunch een glas frisdrank en bij het avondeten een glas wijn. Allemaal calorieën die ons lichaam niet nodig heeft maar die wel aantikken. Dus als je vrijdag lekker op het terras zit met vriendinnen, sla dan de Rosé over en maak een gezonde keuze.

  1. Snacken! Neem dan fruit en groenten.

Wie heeft er om vier uur ’s middags niet dat hij moe is en eigenlijk trek heeft om iets lekkers te pakken? Ja meiden, bijna iedereen heeft weleens last van dit fenomeen, ‘SNACKEN’. Laat de repen en ontbijtkoek liggen en snoep fruit en groenten. Neem bijvoorbeeld snoeptomaatjes of een zakje worteltjes mee naar het werk of school en zorg ervoor dat je altijd een stuk fruit bij je hebt, zodat je niet gaat iets uit de automaat gaat halen. Als je er moeite mee hebt om 500 gram groentes op een dag te eten, dan helpt het om de hoeveelheid over de dag te verdelen en bijvoorbeeld als snack te nemen.

  1. Water, water, water.

Twee liter water klinkt als een hele hoop maar ons lichaam heeft het nodig girls. We hebben allemaal weleens zo’n borrelend gevoel in ons buik. Wij denken vaak dat we dan honger hebben (en gaan dan onnodig veel (ongezond) snacken) terwijl dit gevoel ook kan betekenen dat je dorst hebt en je wat moet drinken. Dus als tip: Neem altijd een flesje water mee!

  1. Beweeg meer.

Dit hoeft niet alleen te betekenen dat je jezelf helemaal uitslooft tijdens het aerobicslesje in de sportschool. Het zijn kleine dingetjes die al helpen bij jouw transformatie. Het klinkt cliché maar neem eens de trap in plaats van de lift (ik weet het… als je met een zware tas loopt is de trap geen pretje maar het helpt je wel), ga fietsen of wandelen naar je werk in plaats van met de auto. Zeker met het mooie weer is dat geen straf.

  1. Wees bewust tijdens het doen van boodschappen.

Boodschappen doen met honger… Not done, want dan lijken de koekjes met chocola, de zakken paprika chips en stroopwafels (jammie) nog lekkerder dan anders. De kans is dan ook groter dat ze op dat moment in je winkelwagentje belanden of het pak al leeg is voordat je thuis bent. Doe daarom bewust boodschappen. Wat je bijvoorbeeld niet in huis hebt, pak je vaak niet tijdens het boodschappen doen. Zorg er daarom voor dat je voldoende krachtvoer in de lades hebt liggen.

  1. Last but not least.

Heb je ook altijd zo’n trek in iets zoets na het avondeten, of wil je eigenlijk nog een toetje? Mijn tip, wacht dertig minuten. De kans is groot dat je na die dertig minuten helemaal geen zin meer hebt in iets lekkers. Dit komt doordat er na een maaltijd verschillende hormonen in de darmen worden afgegeven die ervoor zorgen dat je hongergevoel afneemt. Heb je na een half uur echt nog trek, spreek dan met jezelf af dat je iets mag eten.

Ben jij na jou heerlijke vakantie ook klaar voor een nieuw jaar waarin je eindelijk jou doelen zult behalen zodat je zeker weet dat je volgend jaar kunt genieten van een prachtig en gezond bikini lichaam waar je trots op kunt zijn? Met het volgen van mijn trots, DE SLIMMING BODY GUIDE, zal je schrikken van je resultaten… Met meer dan 100 heerlijke recepten, een 12 weken work-out schema en meer dan 130 bladzijden informatie over hoe jij jouw doelstelling en een happy & healthy lifestyle het beste kan behalen. Jou killerbody is within reach! Ben je benieuwd geworden, bekijk dan hier wat de Slimming body guide precies inhoud. Bekijk hier ook alle transformatie verhalen van vrouwen die jou voor gingen!

vakantiekilo's

En ten slot…. Heb jij mijn kookboek Healthy pleasures al in je bezit? Zo niet? Dan mis je echt wat hihi! Al jou guilty pleasures op een verantwoorde, verrukkelijke en gezonde manier! Jam! Bekijk en shop jou Healty pleasures kookboek hier: Healthy pleasures

healthypleasures

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

1 Comments Respond to this article

Desirée

Tip 2 moet ik niet vergeten! ? Ik ga er weer vol voor!

Write your response