In Love With Health

Warme appel smoothie bowl

Een smoothie bowl doet het altijd goed bij mij! Zoals jullie weten ontbijt ik iedere ochtend met een smoothie en zo’n smoothie bowl vind ik een heerlijke afwisseling hierop. Laatst was het een druilerige dag en ik had eigenlijk zin in iets warms voor het ontbijt, dus ik dacht waarom warm ik mijn smoothie (bowl) niet op? En wouw meiden wat is dat heerlijk zeg!! Heerlijk verwarmend. En die warme appelstukjes met kaneel en granola maken het helemaal af. Ik heb sindsdien iedere week wel een paar keer deze warme smoothie bowl gemaakt, verrukkelijk! Zeker het proberen waard!

 

Zo maak je het

Was de courgette en spoel de spinazie om. Snijd de courgette in stukken en doe in de blender. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Houd de helft van de appel apart voor de topping. Laat de blender een minuutje draaien tot je een smeuïge smoothie hebt. Zet een steelpan op het vuur en giet hier de smoothie in. Warm de smoothie voor een paar minuten op. Het hoeft niet te koken dus zet het vuur niet te hoog, schenk vervolgens in een kom.

Snijd de halve appel in stukjes. Verwarm de appel met een laagje water en kaneel in de steelpan. De appelstukjes hoeven alleen een beetje zachter en warm te worden. Dus niet te koken.

Maak de smoothie bowl af met chiazaad, appelstukjes en homemade granola.

#slimmingbody: smoothie (max 1 stuk fruit en zonder granola)

Ingrediënten

  • 100 gram spinazie
  • 150 gram courgette
  • 1 appel
  • ½ banaan
  • 100 ml ongezoete kokosmelk
  • 200 ml water
  • Optioneel: 4 stevia druppels of 1 theelepel honing

Topping

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this recipe

Write your response