In Love With Health

Valentijn treats

Speciaal voor al mijn lieve Valentijns! Ja jullie dus…onze eerste Valentijn samen. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een verrukkelijk nieuw maar gezond gerechtje. Vinden jullie niet? Ik had jullie op Instagram (@inlovewithhealth) al gevraagd wat jullie graag wilden zien als Valentijn recept. Er kwamen ontbijt & snacks uit. Deze heb ik dus gecombineerd!

Het receptje is voor twee personen dus je kunt hem heerlijk samen met je liefde oppeuzelen! Nom nom nom..

Een fijne Valentijn schatten!

Zo maak je het

Verkruimel de rijstwafels zo fijn mogelijk. Zet een pannetje op en smelt de kokosolie. Voeg hierna het water, kokosrasp en de honing toe. Schep de rijstwafelkruimels in het pannetje en roer goed door.

Pak je hartjes vorm (elke vorm zou kunnen) en vul die met 1/4e van het beslag. Druk het goed plat met een theelepel. Pak een klein dopje en maak een gat in het midden van het hartje. Haal dit deeg eruit. Herhaal dit met de andere rijstwafels. Bij de laatste 2 rijstwafels hoeft er geen gat uit gehaald te worden. Dit is namelijk de onderste laag. Laat de rijstwafels 10 min. staan.

Mix 100 gram frambozen en 50 gram aardbeien samen. Wanneer alles fijn geprakt is, meng je er 1 eetlepel chiazaden doorheen. Laat de jam ook even rusten.

Leg nu de twee koeken zonder het gat neer. Schep er wat van het jam-mengsel op. Leg dan de koek met het gat op de koek zonder gat. Vul het gat met de jam. Herhaal dit met de laatste koek.

En nu? Genieten van je healthy treat! Heerlijk als ontbijt of als snack.

#slimmingbody: koolhydraten overdag. De rijstwafel koekjes zonder de jam met plakjes kipfilet (erg lekker!)

Ingredienten (2 personen)

  • 6 rijstwafels
  • 1 flinke lepel kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 theelepel honing
  • 100 milliliter water
  • 100 gram frambozen
  • 50 gram aardbeien
  • 1 eetlepel chiazaden

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Mauk

Hi Lisa,
Wat een super leuk idee en vooral lekker:) hoe blijven de crackers knapperig. Ik heb het gemaakt maar ze blijven wat nattig.

Dank je wel voor je reactie

Groetjes

Lisa

Misschien heb je te veel kokosboter gebruikt? Hij zou namelijk niet nat moeten zijn :-)

Emma

Dit klinkt echt heerlijk!
Zou je de kokosolie en -rasp eventueel weg kunnen laten? (ik houd niet zo van kokos namelijk..)

Lisa

Kokosolie kun je ook geurloze gebruiken. Kokosrasp kan weggelaten worden hoor :-)

Write your response