In Love With Health

Strawberry shortcake

Cheeeeesecake… oh nee shortcake! Ach het is cake, dus who cares? ;-) Ik ben zo blij dat ik met mijn methode deze heerlijke receptjes gewoon kan eten zonder me er schuldig over te voelen. Deze strawberry shortcake is daar absoluut een voorbeeld van. De combinatie van quinoa, kwark, amandelmeel en aardbei is echt verrassend lekker :D En wist je dat aardbeitjes vol met antioxidanten zitten en rijk aan vitamine C zijn? Ja meiden, deze rode rakkers geven ons immuunsysteem een flinke boost en dat kunnen we wel gebruiken deze tijd van het jaar.

Zo maak je het

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de quinoa gaar is, laat je hem afkoelen en voeg je de druppeltjes stevia toe.

Meng in een blender de magere kwark met 1 aardbei. Haal bij de overige aardbeien de kroontjes eraf en halveer ze.

Neem een leuke pot en doe hier een laagje quinoa in. Druk tegen de zijkanten de gehalveerde aardbeien. Schep vervolgens een laag kwark in de pot. Herhaal dit totdat de quinoa, kwark en aardbeien op zijn. Verkruimel tot slot wat amandelmeel over je shortcake. En nu smullen maar :-)!

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten

  • 50 gram quinoa
  • 6 aardbeien
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 100 gram magere kwark
  • 2 steviadruppels

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

13 Comments Respond to this recipe

Ramona

Lisa, waar kan ik stevia druppels kopen? Hier bij de jumbo/ plus/ ah hebben ze het niet?

Lisa van Cuijk

Hi Ramona,
Je kan steviadruppels bij de Ekoplaza en de Tuinen halen. Mijn steviadruppels zijn van het merk Stevija. Je kan ze denk ik ook wel online bestellen.

Sylvia

Hoi Lisa,
Ik volg je SBG nu al ruim een jaar en ik voel mij daar zo goed bij! Al je recepten zijn heerlijk, toch mis ik zelf wat variatie in mijn lunchmaaltijden. Het is voor mij toch vaak kwark, een simpele salade of een gevulde omelet. Mijn vraag aan jou; kan jij voor de lunch wat meer inspiratie en variatie geven?
Liefs, Sylvia

Lisa van Cuijk

Wat fijn om te horen Sylvia. Wat ik ook graag doe, is van mijn avondeten een dubbele portie maken en dat de dag erna als lunch eten. Zo kun je voor jezelf toch wat afwisselen! Ik zal ook eens nadenken of ik wat nieuwe lekkere lunch receptjes voor op de site :-).

Sylvia

Bedankt voor de tip Lisa! En ik kijk uit naar wat je gaat bedenken ;-)
Liefs, Sylvia

Mariel

Kan je ook ipv amandelmeel kokosmeel doen?

Lisa van Cuijk

Ja hoor, dat kan prima Mariel! Ik denk dat dat ook een lekker combinatie zal zijn!

Esther

Dit was een recept wat ik net nodig had! Ik zat vanmiddag doelloos naar een zak quinoa in mijn voorraadkast te kijken …maar nu weet ik wat ik er morgen mee ga doen, alleen dan met mango en bosbessen ?

Lisa van Cuijk

Hihi kwam dat even goed uit ;-). Jammie dat lijkt me ook heel lekker Esther.

Dominique

Dit klinkt heel lekker! Kun je dit meenemen naar werk? Of wordt de combinatie kwark-quinoa dan niet lekker?

Lisa van Cuijk

Jawel hoor dat kan prima meid!

Sabrine

Hoi Lisa,

Dit ziet er weer super lekker uit! Alleen heb je ook een alternatief mbt het fruit? Of kan je alles gewoon gebruiken? Bijvoorbeeld appel of banaan? Onze supermarkt heeft namelijk niet altijd aardbeien ☺️

Lisa van Cuijk

Hi Sabrine,

Ja hoor dat kan wel! Net wat je zelf lekker vindt :-)!

Write your response