In Love With Health

Spaghetti guacamole met kipknoflook

Vorige week heb ik mijn favo avocado salsa gemaakt en ik had daar nog van over, dus ben ik daar wat mee gaan experimenteren in de keuken. Dit uitprobeersel is zo verrukkelijk geworden dat ik heb besloten om dit receptje ook met jullie te delen. Super simpel recept waarmee we het zomerse gevoel nog even kunnen volhouden. Love it! Je kunt in plaats van de kip ook een lekker visje aan toevoegen zoals kabeljauwfilet.

Zo maak je het

Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar. Schil ondertussen de courgette in slierten met een spiralizer of mandoline. Bestrooi de courgetti met zout een zet even weg. Hierdoor gaat de courgette ‘zweten’. Snijd de tomaten, rode ui en avocado in stukjes en meng in een kom met de tomatenpuree, verse peterselie, knoflookpoeder, peper en zout.

Als de kip gaar is, laat je deze goed afkoelen en pluis je het in stukjes. Bak de stukjes nog kort aan in een pan met het teentje knoflook, peper en zout.

Meng nu de avocado salsa met courgetti en knoflookkip in een diep bord en smikkelen maar! Je kunt de courgettie met kip ook nog even samen opwarmen in de pan als je dat lekker vindt, maar ik heb het gewoon koud gegeten en dat was heerlijk!

#slimmingbody: eiwitten diner

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 3 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • ½ rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Verse peterselie
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Cooking time

45 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

9 Comments Respond to this recipe

Chantal

Heerlijk Lisa! Bedankt voor het recept <3

l Marlon

Oh dit klinkt heerlijk! Is het recept op basis van twee personen?

Lisa van Cuijk

Nee dit recept voor 1 persoon. Je kan de ingrediënten verdubbelen als je het voor 2 personen wilt maken :-).

Angelique

Vriendlief vanavond aan de hamburgers, en ik ga weer lekker voor een gezonde maaltijd. Dus ik heb alles in huis om dit te maken straks! Lijkt me echt superlekker weer :) Ik heb al veel recepten van je gemaakt en eigenlijk zijn ze allemaal superlekker haha! Ga zo door Lisa!

Lisa van Cuijk

Super lief van je Angelique!! Fijn dat je er zo van geniet :-)

Irma

Heerlijke recepten, Lisa!
Ik ben Vegan en eet geen vlees, vis, melk, eieren en honing.
Ik geniet van ne pasta recepten.
Hartelijk bedankt. Ik pas ze een beetje aan.
Het is de bedoeling dat ik deze pasta morgen als lunch eet. De courgette pasta in avocado pesto saus was lekker zonder de kip. En de spaghetti Puttanesca heb ik gemaakt zonder tonijn. Voor mijn kinderen maak ik de spaghetti met tonijn in het weekend.

Lisa van Cuijk

Wat fijn om te horen Irma! Ik hoop dat je van het gerechtje hebt genoten als lunch :-).

Melissa

Hoi Lisa,

Is dit recept voor 1 persoon?:)
Ik hoor het graag.

Liefs Melissa

Lisa van Cuijk

Dit is voor 1 portie inderdaad :-).

Write your response