In Love With Health

Roomijsjes

ICE ICE BABY. Wat is er nu lekkerder dan afkoelen met een zelfgemaakt en super gezond ijsje? Het is natuurlijk helemaal niet erg om jezelf zo nu en dan eens te trakteren op twee mega bollen Italiaans ijs, een magnum of een raketje.  Maar met al die mooie zomerse dagen zelfs hier in ons koude kikkerlandje leek het me goed eens opzoek te gaan naar een gezonder alternatief. Maakte jij vroeger ook wel eens zelf je ijsjes van danoontjes? (mijn guilty pleasure hihi) Deze ijsjes gemaakt van kwark en fruit komen aardig in de buurt en zijn 100% verantwoord en slimming-body proof! Mijn nieuwe favoriet deze zomer!!!

Zo maak je het

Prak het fruit fijn en meng dit met de kwark (eventueel met een staafmixer). Roer hier de vanille door. Schenk het mengsel in (ijs)vormpjes. Hak het amandelschaafsel grof en strooi dit over de kwark en druk een beetje aan. Steek er een stokje in en zet in de vriezer voor minstens 3 uur.

#slimmingbody: avondsnack

Ingrediënten (1 portie)

  • 200 gr kwark
  • 30 gram fruit naar keuze (banaan/aardbei/ bosbes)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Cooking time

15 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

5 Comments Respond to this recipe

Eva

Hoi Lisa,

Ik wil dit heel graag met kids gaan maken, makkelijk en lekker! Ik vroeg me alleen wel af hoeveel ijsjes een portie bevatten?

Groetjes,
Eva

Lisa van Cuijk

Wat leuk! Dat hangt een beetje af van wat voor vormpjes je gebruikt. Ik haal er vier ijsjes uit.

Meike

Hoeveel calorieën bevat dit recept ongeveer?

annemieke

Hoi Lisa!

Dat ziet er heerlijk uit!
Maar kan je dit ook als schepijs maken?

Liefs
Annemieke

Lisa van Cuijk

Hihi lekker he!! Dat kan zeker :) Je moet hem dan alleen niet helemaal laten bevriezen want dan wordt ie te hard. Dus voor een paar uurtjes in de vriezer en een paar keer doorroeren!

Write your response