In Love With Health

Rijstkoekjes

De meeste van jullie zullen bij koekjes denken aan iets zoets, maar weet je dat je ook verrukkelijke hartige varianten kan maken? Ik heb dit keer hartige koekjes gemaakt op basis van rijst. Je kan er aan toevoegen wat je wil! Ik ben voor een vegetarische variant gegaan, maar het is ook heerlijk met stukjes vis of kip erdoor. De koekjes kun je als snack eten of bij je avondeten met extra groenten en wat vlees of vis.

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine stukjes en snipper de ui. Bak de groenten kort aan in de pan. Als de rijst gaar is, giet je deze af en met je het met de groenten, eieren en kruiden. Snijd de bieslook fijn en voeg ook toe. Verhit wat olie in een pan en schep hier 1 á 2 eetlepels van het rijstmengsel in. Druk plat met de bolle kant van de lepel. Bak de rijstkoekjes aan beide kanten gaar. Bak totdat alles op is.

Dip: Meng magere kwark met fijngesneden verse bieslook, een teentje knoflook, peper en zout.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (3 porties)

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram broccoli
  • ½ ui
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels maïs
  • Verse bieslook
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

5 Comments Respond to this recipe

Alex

Bij mij valt alles uit elkaar in de pan….. Wat die ik fout?

Lisa van Cuijk

Oh nee, dat is natuurlijk niet de bedoeling! Heb je de rijstkoekjes lang genoeg aan een kant laten garen voor het omdraaien? Als je ze te snel omdraait kunnen ze namelijk uit elkaar vallen, maar als het ei aan de onderkant goed gaar is dan zijn de koekjes veel steviger en kun je ze makkelijker omdraaien. Ik hoop dat dit helpt Alex!

Alex

Hoi Lisa, duidelijk verhaal. Ik heb ze mss iets te snel omgedraaid, maar ik was bang dat ze zouden aanbranden. Misschien te weinig olie gebruikt en te hoog vuur… Ik moet zeggen dat het wel onwijs lekker smaakte dus ik ga het zeker nog een keer proberen! Ik ben erg enthousiast over alles, maar moet er nog wel even inkomen, ben niet zo’n kookwonder ;)!

Nathalie

Ziet er heerlijk uit!!
Wat voor dip heb jij hierbij gemaakt?
En blijft dit goed in de koelkast of vries je de overige porties in?
En nog 1 vraagje ? dit eet je dan of bij de lunch of als “10 uurtje”? Tussen lunch en avondmaal of na avondmaal kun je dit niet eten denk ik?

Lisa van Cuijk

De dip is gemaakt van magere kwark met fijngesneden verse bieslook, een teentje knoflook, peper en zout. Je kan de rijstkoekjes gewoon in de koelkast bewaren voor 3-4 dagen. Dit is een koolhydraten overdag recept :-).

Write your response