In Love With Health

Quinoapap

I LOVE QUINOA! Ik gebruik het voor muffins, pannenkoeken, pizzabodems en nog veel meer. Soms vind ik het ook heerlijk om er gewoon een simpele pap van te maken. Ook wel eens fijn om iets anders dan havermout te gebruiken. Dit lekkere en voedzame recept is ook perfect voor mensen die van pap houden, maar liever geen gewone melk gebruiken of een gluten allergie hebben. Voor deze versie gebruik kokosmelk, wat zorgt voor een lekker zoet smaakje. Als topping gebruik ik kaneel, kokosrasp en frambozen. Je kunt ze vers halen of gewoon uit de diepvries….

Zoals je kunt zien…. Gezond eten kan verrukkelijk zijn en erg makkelijk! No more excuses ladies hihi!

Zo maak je het

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met 1 theelepel vanille aroma.

Als de quinoa gaar is roer je er 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel lijnzaad en 5 druppels stevia doorheen. Maak de quinoa af met wat kokosrasp, frambozen en 50 ml ongezoete kokosmelk.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (1 portie)

  • 50 gram quinoa
  • 50 milliliter ongezoete kokosmelk
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kaneelkruiden
  • 5 druppels stevia
  • Optioneel: frambozen

Cooking time

15 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this recipe

Kim

Hoi Lisa,

Kan ik de quinoa eventueel ook de avond van te voren koken en klaarmaken met 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel lijnzaad en 5 druppels stevia doorheen, zodat ik de ochtend erna alleen maar de melk en de kokosrasp erheen hoef te roeren?

Lieke

Mmm klinkt lekker! Waar zou je de stevia druppels eventueel door kunnen vervangen?

Natasja

Net deze site ontdekt en ga dit recept uitproberen! Ben benieuwd. Ziet er lekker uit, klinkt goed. Vraag over 50gr quinoa…. Is dit het gewicht van de ongekookte quinoa of gekookte quinoa? Dan weet ik hoeveel ik in de pan moet doen ;-)

Write your response