In Love With Health

10 minuten limoen cheesecake

Easy does it ladies! Deze limoen cheesecake is heerlijk verfrissend en vormt een perfecte snack! En hoe leuk ziet het er uit in een glaasje? Is toch weer even wat anders dan uit een gewoon bakje eten toch? Ik gebruik best vaak limoen in mijn kwark zodat het een frisser smaakje krijgt. Zo kun je jouw magere kwark eenvoudig een extra smaakje geven zonder dat er gelijk veel suikers in zitten zoals bij de vruchtenyogurtjes uit de supermarkt. Deze staan namelijk bol van de toevoegingen en dat wil je absoluut niet in je lichaam hebben! Heb ik al gezegd dat deze limoen cheesecake echt heel simpel is om te maken? Want dat is ie zeker meiden! Zeker het proberen waard.

Zo maak je het

Meng de havermoutmeel, amandelmeel, kaneel en koekkruiden in een kom. Zet een koekenpan op het vuur en laat warm worden. Bak het meelmengsel op middelhoog vuur aan in de pan. Dit lijkt heel lang te duren, maar naar enkele minuten gaat het heel snel dus zorg dat je er wel bij blijft. Schep het continu om. Wanneer de amandelmeel  gaat geuren schud je het nog paar keer om en dan is het klaar.

Meng het kwark in een kom met het limoensap en honing. Schep een derde van het meelmengsel in een beker. Schep er vervolgens wat kwark op, maak dit af tot het meelmengsel en kwark op is. Maak optioneel nog af met een schijfje limoen.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten

  • 40 gram havermoutmeel
  • 10 gram amandelmeel
  • 100 gram magere kwark
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel honing

Cooking time

20 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

12 Comments Respond to this recipe

Manuela

Hi Lisa,

Hoe en hoe lang kun je het meel mengsel bewaren? Stel dat ik het bijv. Mee wil nemen naar werk?

Liefs,
Manuela!

Lisa van Cuijk

Je kan het in een afgesloten bakje eigenlijk net zo lang bewaren als de afzonderlijke ingrediënten. Dus je kan het prima van te voren maken en de dag erna mee nemen naar je werk :-).

Rhojean

Net gemaakt en nu lekker genieten
Dit is echt zo lekker?

Lisa van Cuijk

Dat is smikkelen he Rhojean!

Marjoleine

Ik vind het meelmengsel vrij droog. Krijg het haast niet Door geslikt.

Lisa van Cuijk

Oh wat jammer om te horen Marjoleine! Ook als je het samen met de kwark eet?

Soraya

Net gemaakt.. ?Super lekker en een leuke variatie op kwark. ??

Kim

Oeh! Maak me gek, snel uit proberen! :-)

Nadine

Klinkt onwjis lekker en vooral (nog leuker) heel makkelijk! :)
Dit ga ik zo snel mogelijk proberen!

Lisa van Cuijk

Zeker doen hoor Nadine, het is echt aan aanrader :-)

Stefanie

Dit maakt mijn ochtend al meteen goed! Klinkt heerlijk ? En zo gemakkelijk én gezond, moet ik snel proberen. Ongetwijfeld is het ook fris in je mond, net wat we nodig hebben dit seizoen X

Lisa van Cuijk

Dat is goed om te horen Stefanie! Ik denk dat je hem heel lekker gaat vinden :-).

Write your response