In Love With Health

Kiwi cheesecake

Als het gaat om kiwi’s, eten we ze meestal gewoon zo, geschild en al, door de helft gesneden en uitgelepeld! Ik hou er zelf ook van om kiwi toe te voegen aan fruitsalades en smoothies, maar ik dacht dat het voor vandaag wel tijd was voor een origineel receptje, namelijk in een heerlijke cheesecake met deze groene vriend. De krokante onderlaag gecombineerd met het zoete van de kiwi en de tussenlaag doet het echt zo goed! Een lekkere traktatie voor op school, of een hemelse snack of dessert voor thuis.

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Wel de dadels 5 minuten in warm water. Gooi het water hierna niet weg, want dit kun je gebruiken voor de bodem. Meng in de keukenmachine de havermoutmeel, kaneel en dadels. Laat de keukenmachine een aantal keer flink draaien. Voeg hier vervolgens de overige ingrediënten van de bodem aan toe en laat nog een paar goed draaien totdat alles goed vermengd is. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en schep hier de bodem in. Druk goed aan met je handen of de achterkant van een lepel. Zet de bodem 15-20 minuten in de oven. Laat hierna goed afkoelen.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Meng 500 gram magere kwark met spinazie in de blender. Schep dit in een kom en zet even opzij. Meng de overige kwark met de honing. Schep hier 2 eetlepels van in een steelpannetje en los hier 5 gelatineblaadjes in op. Als de gelatine is opgelost giet je dit weer bij de overige kwark. Dit is voor de eerste laag. Giet de kwark op de bodem en zet 1 uur in de koelkast. Los nu de overgebleven 6 blaadjes op in 2 eetlepels spinaziekwark. Is de gelatine opgelost? Voeg de eetlepels dan weer toe aan de spinaziekwark. Haal de bodem met de eerste laag uit de koelkast en zet terug in de koelkast.

Schil de kiwi’s en snijd in plakken. Bedek de cheesecake met de kiwi plakken en zet vervolgens weer terug in de koelkast. Laat de cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast staan. Daarna kun je het in porties snijden.

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten (5 porties)

Bodem

 • 200 gram havermoutmeel
 • 150 gram dadels
 • 100 ml water
 • 1 handje gecrunchte pecannoten
 • 1 eetlepel kaneel
 • 2 eetlepels pompoenpitten en zonnebloempitten
 • 2 eetlepels lijnzaad

Cheesecake lagen

 • 1000 gram magere kwark
 • 11 gelatineblaadjes
 • 1 handje spinazie
 • 1 eetlepel honing
 • 3 kiwi’s

Cooking time

105 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Cashmyra

Beste Lisa,

Een aantal vragen/opmerkingen;
*Meng in de keukenmachine de havermoutmeel, kaneel en dadels. Laat de keukenmachine een aantal keer flink draaien; droog? Of met de 100 ML water? Laatste heb ik gedaan, dit wordt echt super cement-achtig en gaat niet meer uit je keukenmachine (bijna).

*Bekleed een kleine ovenschaal: wat is klein? Mijn kleine 25cm is veel te klein, nu passen de twee lagen er niet meer bij.

*Giet de kwark op de bodem en zet in de koelkast: Hoe lang? Ik heb het 20 minuutjes laten staan, waarna ik mijn tweede laag er op deed. Waardoor de lagen nu gemixt zijn, en niet twee kleuren. Geen drama, maar wel zonde.

Verder uiteraard heel erg bedankt!
Ben benieuwd hoe het smaakt.
Ve

Lisa van Cuijk

Hi Cashmyra,

Ik denk dat je dadels nog te droog zijn als het cement-achtig wordt, want dit zou in principe niet moeten als je ze goed laat weken. Maar je kan er dan het water alvast aan toevoegen als dat beter werkt bij je.

Ik heb even nagekeken en mijn kleine ovenschaal is 28 x 20 x 8 cm.

Ik heb de tijd van de eerste laag kwark aangepast :-).

Ondanks deze dingetjes hoop ik dat de cheesecake wel heerlijk is geworden lieverd!

Write your response