In Love With Health

Chocolade cruesli

Wie is er niet opgegroeid met chocolade (of een andere smaak) cruesli? Ik was er DOL op vroeger. Heerlijk met een beetje melk of kwark. Ik denk dat er bij veel Nederlanders wel regelmatig als ontbijt of lunch wordt/werd gegeten. Inmiddels eet ik nooit meer voorverpakte cruesli uit de supermarkt, maar maak ik mijn eigen variant. Heel simpel met havervlokken en extra’s die ik lekker vind zoals zaden & pitten, gedroogd fruit, kaneel, cacaopoeder etc. Deze chocolade variant is echt een blijvertje! Nou doet chocolade het natuurlijk altijd goed bij mij (confessed chocoholic!) dus is het niet vreemd dat ik deze variant verrukkelijk vind. Try it to believe it ladies!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de havervlokken met zaden en pitten. Voeg hier de cacaopoeder en zout aan toe. Misschien klinkt zout als een rare toevoeging in dit recept, maar daardoor komt de chocolade smaak van de cacao extra naar voren toe. En hoe meer chocolade flavor, hoe beter toch? Meng de ahornsiroop met water en voeg aan de havervlokken toe. Meng nu met je handen alles door elkaar. Het moet een beetje sticky worden. Als het dit nog niet is, voeg dan wat extra water toe. Verdeel de havervlokken over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven.

Laat de cruesli goed afkoelen zodat ie extra crunchy wordt en bewaar vervolgens in een luchtdichte pot. Je kan de cruesli zeker een week bewaren. Eet 1 portie met 250 gram soja yoghurt en plakjes banaan.

Ps. De chocolade die ik er overheen heb gedaan is uiteraard vegan!

#slimmingbody: eiwitten overdag (1 portie cruesli met 250 gram magere kwark en 1/4 banaan)

 

Ingrediënten (3 porties)

  • 150 gram havervlokken
  • 2 eetlepels zaden en pitten
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Scheutje water
  • Snufje zout

Cooking time

45 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Ilse

Echt een super lekker recept!

Lisa van Cuijk

Wat fijn om te horen Ilse :-)!

Carmen

Hoi Lisa,
Welke zaden en pitten heb je bij deze cruesli gebruikt?

Lisa van Cuijk

Ik heb een mix gebruikt van pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad :-).

Write your response