In Love With Health

Gezonde bami

Gezonde bami, oh yes! Vroeger vond ik het heerlijk: bami van de Chinees met een flink stuk kroepoek! Inmiddels weet ik dat dat alles behalve gezond is, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat ik het nooit meer kan eten! Ik kwam deze rijstnoedles tegen bij de Ekoplaza en ze zijn echt heerlijk! Ze zijn gemaakt van bruine rijstmeel en water, that’s it! Hoe ideaal? Ze zijn geheel gluten-, tarwe- en lactose-vrij dus ook perfect voor mensen met intoleranties of allergieën voor gluten, tarwe of lactose. Ik denk dat ik nog vaak van deze gezonde noodles ga smullen!

Zo maak je het

Bereid de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de groenten in kleine stukjes. Verwarm een beetje olie in de pan en bak hier de groenten in aan. Maak een sausje van ketjap, sambal, 2 eetlepels water, knoflookpoeder, peper en zout. Voeg dit toe aan de groenten. Voeg de noodles, als ze klaar zijn, bij de groenten en schep nog een paar keer om zodat de saus en groenten goed verdeeld zijn. Zet het vuur laag. Zet een tweede pan op het vuur en verwarm hier wat olie in. Bak hierin het eiwit. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de groenten met noodles op een bord en maak af met het gebakken eiwit. Smakelijk eten!

#slimmingbody: koolhydraten overdag

Ingrediënten

 • 50 gram rijstnoodles (Ekoplaza)
 • 1 eiwit
 • 100 gram rode paprika
 • 200 gram groene paprika
 • 75 gram prei
 • 30 gram taugé
 • 1 lente ui
 • 1 theelepel sambal
 • 1 eetlepel ketjap
 • Knoflookpoeder
 • Peper en zout

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

11 Comments Respond to this recipe

Maaike

Kan ik de noodles vervangen door de soy Bean noodles zodat ik het wel als eiwitten diner kan eten??

Floor

Een beetje in de war… Het staat bij diner maar hoort bij koolhydraten overdag?

Lisa van Cuijk

Ik snap je verwarring Floor! Dit receptje staat ook bij diner omdat niet iedereen die de recepten van mijn site maakt ook mijn methode volgt dus vandaar dat het ook onder het kopje diner staat. Als je mijn methode volgt, dan eet je dit als koolhydraten overdag :-).

Jill

Weer een recept wat vaak op het menu zal staan! Topper!!

Lisa van Cuijk

Dat is goed om te horen Jill :-)

Deborah Hendrikx

Hoi Lisa,

Ik heb een maand geleden jou boek besteld en vind er heerlijke recepten in staan. Ik heb PDS en heb heel snel last van een opgezette buik en maag. Ik wil dolgraag aan deze levenstijl beginnen maar is dit dan wel geschikt voor mij?

Liefs Deborah

Lisa van Cuijk

Hi Deborah, ik heb zelf ook erg gevoelige darmen en ik merkte enorme verbeteringen toen ik begon met mijn methode. Er zijn best veel Slimming Body girls met PDS waarbij mijn methode een erg positief effect heeft op hun darmen dus ik zou het zeker proberen meid.

Ina

En wederom een knaller!!!!!!

Lisa van Cuijk

Heerlijk he Ina!

Carlijn

Recept voor 1 persoon neem ik aan?

Lisa van Cuijk

Dat klopt Carlijn :-)

Write your response