In Love With Health

Creamy chocolate smoothie

Begin je ochtend goed en gezond met een smoothie! Zoals jullie weten houd ik ervan om ’s ochtends te sporten. En om niet met een te volle maag mijn workouts te doen, zijn smoothies de juiste oplossing. Het is dus niet gek dat ik altijd iets nieuws wil uitproberen! Vanochtend stond deze heerlijke creamy chocolate smoothie op het menu. Ziet ‘ie er niet lekker uit? Als je net als ik dol ben op chocolade (wie niet?!) en een nieuwe smoothie wilt uitproberen, try this one!!

Zo maak je het

Schil de courgette en snijd in stukken. Doe de courgette in een blender samen met de kokosmelk, water, banaan, cacaopoeder, kaneel en honing. Mix tot een smeuïge smoothie. Schenk de smoothie in een steelpannetje en verwarm even kort. Schenk de smoothie in een leuke beker of mok. Hak de noten en maak de smoothie af met kokosrasp en gehakte noten. Lekker smullen!

Ps. Je kan de smoothie ook koud eten, maar ik vind het deze tijd van het jaar wel lekker om mijn smoothies warm te drinken.

#slimmingbody: smoothie

Ingrediënten

  • 200 ml ongezoete kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 courgette
  • ½ banaan
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kokosrasp
  • Gehakte noten

Cooking time

15 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

13 Comments Respond to this recipe

Sonja

Ik vind de ongezoete kokosmelk van alpro echt niet lekker. Zou de kokosmelk van AH mogen? 17 gram vet, 2 khd waarvan 0 suikers.

Heb het vanochtend hiermee gemaakt ? En was heerlijk. Ben alleen vergeten de courgette te schillen. Moet dat trouwens in alle smoothies? Ik doe namelijk telkens met schil en al oeps!

Sonja

Ik ben er inmiddels achter dat het toch degene van Alpro moet zijn. Gewone kokosmelk is echt veeeeel te vet. Normaal vind ik die van Alpro niet echt lekker, maar zo met cacao etc is het super!

Lisa van Cuijk

Een andere kokosmelk is prima, maar je moet wel even letten op dat ie niet te veel vet bevat. Je hoeft de courgette niet altijd te schillen hoor ;-). Dat doe ik ook niet in alle smoothies, maar in dit geval wel zodat je geen stukjes krijgt van de schil.

Chaymae

Hoi,

Ik ben nu 3 dagen bezig met de in love with health en het drinken van smoothies.
Ik heb alleen een beetje last van een opgeblazen gevoel. Heb je misschien tips hoe ik dit kan verhelpen? Thnx!!

Lisa van Cuijk

Wat goed Chaymae! Je kan inderdaad last krijgen van een opgeblazen gevoel in het begin, dat komt doordat je lichaam moet wennen aan de smoothies. Gelukkig gaat het vanzelf weer over zodra je lichaam is gewend :-). Dit kan een weekje (max 2.) duren.

lina

Ik heb vanmorgen gemaakt met amandelmelk , superlekker ! bedankt !

Lisa van Cuijk

Super leuk Lina!

Raqie

Ik denk dat hierbij de kokosmelk uit de grote pak word bedoelt en niet die hele dik. Deze zijn namelijk meer geschikt voor soepen en sauzen

Lisa van Cuijk

Dat klopt Raqie :-)

Evi

Vanmorgen gemaakt, kei lekker! Ik heb de kokosdrank van alpro gebruikt. Gewone kokosmelk uit blik is naar mijn smaakt te dik en te vettig.

Lisa van Cuijk

De ongezoete kokosmelk van bijvoorbeeld Alpro is inderdaad het beste :-).

Andrea

Wat voor kokosmelk heb je gebruikt?

Write your response