In Love With Health

Cream cookie

Koekjes fans raise your hands!!! Ik moet toegeven dat ik een echte haat-liefde verhouding heb met koekjes. De grootste leugen die ik mezelf keer op keer vertel is: ‘’Ik neem er maar eentje!’’. Nou verwacht ik niet dat ik de enige ben en dat veel meiden dit probleem herkennen. I feel you guys, I really really do.

Goed nieuws voor alle cookiemonsters, want van deze gevulde koeken mag je er gerust meer dan 1 nemen. Enjoy ladies ;-)

Zo maak je het:

Laat de cashewnoten wellen in water voor ongeveer 12 uur, of een nachtje.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng het boekweit en havermoutmeel met de havermoutvlokken, kaneel en bakpoeder. Meng in een andere kom het eiwit met de honing en de kokosolie. Voeg dit nu toe aan het meelmengsel en kneed dit goed door tot je een mooi deeg krijgt (voeg eventueel 20 mililiter water toe als het deeg te droog is). Rol balletjes van het deeg en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je mooie ronde koekjes krijgt van ongeveer 1 centimeter dik. Ik heb een ronde koekjes vorm gebruikt en de balletjes daarin uitgedrukt zodat ik de beste vorm kreeg.

Zet in de oven voor 20 minuten en draai de koekjes dan nog 10 minuten om.

Maak de vulling door de gewelde cashewnoten fijn te malen in een foodprocessor. Doe dit tot je een gladde pasta hebt. Mix dan de honing en het water erdoor. Heb je geen foodprocessor dan is een blender ook mogelijk al duurt het hierdoor wel wat langer en wordt het niet zo glad! Maar gelukkig nog steeds verrukkelijk!

Als de koekjes zijn afgekoeld, besmeer je 1 koekje (de onderkant) met de cashew vulling en dan leg je een ander koekje (ook onderkant) erboven op.

#slimmingbody: koolhydraten overdag (1 koek)

Ingrediënten (6 koekjes)

 • 75 gram boekweitmeel
 • 75 gram havermoutmeel
 • 50 gram havermoutvlokken
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 eiwit
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 10 stevia druppels of 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel kaneel of koekkruiden
 • 100 gram rauwe cashewnoten
 • 1 eetlepel honing
 • 50 milliliter water

Extra: bakplaat + foodprocessor

Cooking time

60 minutes

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this recipe

Roxanne

Zou ik ipv cashewnoten pistachenoten kunnen gebruiken? en moeten deze op de zelfde manier klaar gemaakt worden?

Britt

Ziet er goed uit! Kan je de cashewnoten ook door iets anders vervangen?

Write your response