In Love With Health

Courgetti met balletjes

Tijd voor een nieuw receptje met courgetti! Ik ben gek op dit groene monstertje. Wist je dat je met het eten van een gemiddelde courgette zo’n 50% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan vitamine C binnenkrijgt? Vitamine C zorgt er onder andere voor dat je weerstand in stand blijft en laat er nou net een griepje door het land heen gaan nu ;-). Courgette zit boordevol vitaminen en mineralen.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op de grilstand op 180 graden. Ik zet mijn oven op middelhoge grilstand omdat het anders veel te hard gaat. Dus let hier even op bij jouw oven.

Maak courgetti van de courgette met een spiralizer of mandoline. Doe de courgetti in een bak en laat even ‘zweten’ door er zout overheen te strooien.

Gril de paprika’s in de oven voor 20 minuten. Blijf er wel bij want zoals ik al zie kan het heel snel gaan. Zijn jouw paprika’s toch zwart geblakerd? Geen probleem! Doe ze dan in een plastic zakje, bind het zakje dicht en laat ze hier een kwartiertje in liggen. Hierna kun je het velletje er zo vanaf halen.

#slimmingbody: eiwitten diner

Doe de paprika’s met de tomaatjes in een blender en mix tot een gladde saus. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook uit. Fruit dit aan met een beetje olie in een pan. Giet hier de saus bij en breng op smaak met Italiaanse kruiden, oregano en peper en zout. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.

Terwijl de saus aan het pruttelen is kun je de kippenballetjes maken. Meng het kippengehakt met cayennepeper, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt. Verwarm een beetje olie in de pan en bak hier de kipballetjes in gaar. Giet de saus over de balletjes heen.

Doe de courgetti in een diep bord giet hier de saus met ballen overheen. Klaar is je heerlijke gezonde courgetti! Enjoy!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 150 gram kippengehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • Cayennepeper
  • Italiaanse kruiden
  • Oregano
  • Peper en zout

Cooking time

45 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

6 Comments Respond to this recipe

Hester

Deze is echt heerlijk!

Lisa van Cuijk

Lekker he :-)

Ramona

Wordt de courgette nog verwarmd of koud gegeten?

Lisa van Cuijk

Je eet de courgette in principe koud, maar je kan het natuurlijk even verwarmen in de pan als je dat lekkerder vindt.

wendy

Hmm klinkt erg lekker. Is dit recept voor 1 persoon?

Lisa van Cuijk

Dit is inderdaad voor 1 persoon Wendy :-).

Write your response