In Love With Health

Aardbei rabarber crumble

Rabarber takes me way back! Mijn oma maakte vroeger altijd rabarberchutney en hier was ik echt dol op! Heerlijk als ‘sausje’ ergens bij of gewoon stiekem straight from the jar. Rabarber doet me daarom echt aan vroeger denken. Tegenwoordig zou ik trouwens niet meer zo gauw die chutney eten, want ik weet inmiddels dat oma lief hier heel wat eetlepels suikers in verwerkte. Niet heel healthy dus. Nou kwam ik van de week rabarber tegen in de supermarkt en wilde ik hier toch weer eens wat mee maken, maar dan In Love With Health proof. Later die middag zat ik heerlijk te smikkelen van deze heerlijke suikervrije rabarber crumble.

Zo maak je het

Verwarm de oven op 190 graden. Snijd de rabarber in stukjes. Ik heb zelf voorgesneden rabarber van de Jumbo gebruikt. Doe de rabarber in een steelpannetje met 400 ml water, 1  theelepel vanille aroma, kaneel of een kaneelstokje. Kook 3 minuten. Snijd de aardbeien in stukjes en voeg samen met ½ eetlepel honing toe aan de rabarber. Laat nog even door koken. Giet vervolgens af zodat het meeste water en vocht eruit is. Doe het mengsel vervolgens in een ovenschaal.

Meng in een kom het amandelmeel, havervlokken, ½ eetlepel honing en 50 ml water tot een crumble. Verdeel over het rabarber-aardbeimengsel. Zet 10 minuten in de oven.

Laat de crumble een beetje afkoelen en eet met 250 gram magere kwark.

#slimmingbody: eiwitten overdag

Ingrediënten (4 porties)

  • 500 gram rabarber
  • 400 gram aardbeien
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havervlokken
  • 450 ml water
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 theelepel kaneel of 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 250 gram kwark

Cooking time

30 minutes

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this recipe

Geesje

Oeh!! Dit is inderdaad heeeel herkenbaar en inderdaad terug naar de goede oude tijd! Deze wil ik heel graag proberen! Hoe lang kun je de crumble bewaren?

Lisa van Cuijk

Haha leuk he! Je kunt hem max 3 dagen bewaren in de koelkast. De crumble laag wordt dan wel minder knapperig.

Geesje

Maar vast niet minder lekker! ;) thanks!!

Lisa van Cuijk

Zeker niet Geesje!

Write your response