In Love With Health

Healthy food for a healthy lifestyle

Week 7 van de #BEACHBABECHALLENGE is alweer aangebroken & dat betekent dat jij al over de helft bent van deze challenge! Hoe gaat het met het behalen van je doelen? Komt de bikini body die je voor ogen hebt al steeds dichter bij? Lees snel verder om er achter te komen welk thema deze week centraal staat in de challenge!

Bij iedereen is het wel bekend dat gezonde voeding van essentieel belang is voor een fit en gezond lichaam. En iedereen die in het bezit is van een Slimming Body Guide of Healthy Pleasures weet ook dat gezonde voeding echt verrukkelijk is! Maar waarom is gezonde voeding nou precies zo belangrijk voor je lichaam? En wat doet slechte voeding met je? En wat is wel én niet gezond?

Naar mijn mening bestaat een gezond voedingspatroon uit veel groente en eiwitten, gezonde vetten, fruit en gezonde koolhydraten. De laatste twee met mate. Je lichaam heeft dit voedsel nodig om goed te kunnen functioneren en om jou energie te geven. Producten met toegevoegde suikers en e-nummers moeten vermeden worden, want deze hebben slechte invloed op je lichaam. In de Slimming Body Guide staat nog veel meer informatie hierover!

Gezonde voeding is belangrijk voor je lichaam om talloze redenen, als ik alles zou opnoemen zijn jullie morgen nog aan het lezen hihi. Maar dat wat je in je mondje stopt iedere dag moet je zien als de brandstof waarop je lichaam functioneert. Als dit gezonde ‘brandstof’ is dan zal het je lichaam voor langere duur veel energie geven en dit zal je ook merken! Maar als dit ongezonde ‘brandstof’ is dan zal dit maar voor korte duur energie geven en daarna zal je verlangen naar nog meer ongezond voedsel. De belangrijkste redenen waarom gezonde voeding belangrijk is voor je lichaam zijn:

  • Meer energie
  • Een strakker en fitter lichaam
  • Stabielere bloedsuikerspiegel
  • Positief effect op alle organen
  • Stralende huid en glanzend haar

Ongezond voedsel heeft juist het tegenovergestelde effect op al deze voordelen. Het geeft je vaak een lusteloos en moe gevoel en je lichaam zal er natuurlijk ook niet strakker van worden. Vaak veel toegevoegde suikers gaat je bloedsuikerspiegel heel erg schommelen en dit zorgt vaak voor eetbuien. Bovendien zullen de effecten van ongezond voedsel ook negatief zijn op zowel de binnenkant (organen) als de buitenkant (huid en haren) van je lichaam.

Nu ik jullie hopelijk heb overtuigd van de voordelen van gezond eten zijn we klaar voor de challenge en winactie van komende week (maar stiekem hoop ik natuurlijk dat jullie allang gezond eten en al deze voordelen al kende, hihi).

CHALLENGE

Deze week daag ik jou uit om ’s avonds de koolhydraten uit je diner te schappen. Wij Nederlanders zijn gewend om heel de dag door (veel) koolhydraten te eten, als ontbijt een boterham met kaas, als lunch een krentebol, een sultana als tussendoortje en bij het diner nog een keer aardappels, rijst of pasta. Dat is echt te veel van het goede… Daarom is de challenge van deze week om de koolhydraten bij je diner te laten staan en deze in te ruilen voor extra groente. Combineer dit met een lekker stukje kip of vis en je tovert zo een super healthy verrukkelijke maaltijd op tafel. En ben je inspiratieloos na een paar avonden? Kijk dan eens op de site bij ‘diner’ voor lekker receptjes.

En voor de SBG girls die al gewend zijn om minder koolhydraten te eten heb ik een extra uitdaging. Probeer dit eens een week lang heel strikt te volgen en niet stiekem te smokkelen met koolhydraten.

SLIIMMING BODY GUIDE

Wil jij nog veel meer van dit soort tips waarmee jij aan de slag kunt en jouw doelen kunt behalen? JA NATUURLIJK! In mijn vernieuwde Slimming Body Guide vind je naast handige tips ook veel andere essentiële informatie, meer dan 100 verrukkelijke recepten, voedings-en workout schema’s en ja nog veel en veel meer!!! Shop nu deze Slimming Body Guide HIER!!

_MG_5624 small

 

 

 

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response