In Love With Health

5 redenen waarom je geen gewicht (meer) verliest

Stel je bent helemaal  goed bezig met je healthy lifestyle en je zit al een stuk lekkerder in je vel (lees: meer energie, fitter lichaam, aantal kilo’s lichter). You go girl! Je wilt graag nog een aantal kilo kwijt, maar die laatste kilo’s krijg je er maar niet van af. Hoe hard je ook je best doet in de gym en je eten zo clean mogelijk maakt met hier en daar een verwenmoment uiteraard (het moet wel leuk blijven natuurlijk!). Heb jij hier last van? In Love With Health to the rescue. Ik zet een aantal oorzaken voor je op een rijtje.

  1. Onvoldoende slaap

Dat je beauty sleep belangrijk is weten we inmiddels wel toch? Ik heb er laatst nog een blog over geschreven. Voldoende slaap kan je helpen om gewicht te verliezen, maar zo kan onvoldoende slaap daar een stokje voor steken. Als je slaapritme wordt verstoord beïnvloedt dit je hormoonbalans. Met name de hormonen die verantwoordelijk zijn voor je hongergevoel. Je ervaart dan meer honger waardoor je meer gaat eten en dat is het wel laatste wat we willen als we wat kilootjes kwijt willen raken. Bovendien zorgt weinig slaap er voor dat je overdag meer zin hebt in ongezonde dingen omdat deze je lichaam snel voorzien van energie (lees: slechte carbs zoals koekjes, chocolade, pizza en pasta)

  1. Te strict eten

Variatie in je eetpatroon en jezelf verwennen met eten dat jij ook echt lekker vindt is ontzettend belangrijk. Elke dag exact hetzelfde eten kan saai worden waardoor je er minder van geniet. Dit is zo zonde want eten kan zo lekker zijn! Als je jouw gezonde maaltjes niet genoeg varieert kan dit ertoe leiden dat je weer behoefte krijgt aan ongezonde dingen omdat je lichaam vraagt om afwisseling en wat nieuws. Daarbij komt dat variatie belangrijk is om zoveel mogelijk verschillende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Give your body what it needs girls!

  1. Te veel sporten

Sporten is heel gezond voor je lichaam en helpt je ook zeker bij gewichtsverlies, maar het kan ook te veel zijn! Door te vaak met een te hoge intensiteit te sporten ontneem je je lichaam rust. Dit kan ertoe leiden dat je lichaam onnodig stress ervaart waardoor het hormoon cortisol wordt aangemaakt in je lichaam. Hierdoor raakt je lichaam uit balans en gaat het energie (lees: vet) opslaan. Dit zijn allemaal zaken die je wilt voorkomen. Geef je lichaam daarom de tijd om te herstellen na een heavy workout en wissel je trainingen af in de mate van intensiteit.

  1. Te veel eten

Helaas girls, ook van gezond eten kun je ‘dik’ worden. Door simpelweg meer te eten dan je lichaam verbruikt, kom je aan. Dus ook al is datgene wat je eet zo gezond, als je er te veel van eet dan kan dat het averechtse effect hebben. Dus wees eens eerlijk naar jezelf toe: eet je niet te veel ‘gezonde’ dingen? Noten zijn bijvoorbeeld heel goed voor je lichaam om te eten, maar er zitten wel veel calorieën in. Dus je kunt er al snel te veel van eten. Probeer ook alle ‘light’ producten te laten staan, dit lijkt misschien een gezonde keus, maar dat is het verre van.

  1. Spijsverteringsproblemen

Heb je weleens last van een opgeblazen gevoel in je buik? Probeer dan eens te variëren in combinaties met eten en verschillende momenten waarop je het eet. Zo eet ik met mijn methode koolhydraten altijd ’s ochtends omdat je lichaam het dan beter kan verdragen.

Ik hoop dat deze oorzaken jou kunnen helpen om te ontdekken waarom die laatste hardnekkige kilootjes er niet af gaan. Vergeet niet dat het belangrijk is om je lichaam de tijd te geven. En onthoud: je bent al hartstikke goed bezig met het volgen van een gezonde leefstijl en dat is het allerbelangrijkste!

lisalisa

lisalemon2lisa

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response