In Love With Health

Succes verhaal van Jolien

Waarom ben je begonnen?
Ik kwam het account van Lisa meer dan een jaar geleden tegen op Instagram. Deze mooie en kleurrijke tijdlijn ging ik volgen voor wat extra motivatie om gezond te leven. Hiervoor was ik al een aantal jaar bezig met mijn lichaam. Door hardlopen en proberen om op mijn voeding te letten, was ik zo’n 10 kilo afgevallen. Hier was ik blij mee, maar op deze manier kon ik niet jaren door blijven gaan. Ik keek veel naar calorieën, stond (te) vaak op de weegschaal en telkens als ik in de spiegel keek was ik niet blij met mijzelf. Ofwel, ik was er voor mijn gevoel te veel mee bezig. Nadat ik Lisa’s account had ontdekt, bleef ik met mijn gedachte bij In Love With Health. Haar site en blog zagen er niet alleen leuk uit, ook haar Slimming Body methode sprak mij aan. Het sprak mij gelijk aan dat het geen dieet is. Volgens de dokter ben ik nergens allergisch voor, maar als er iets is waar ik allergisch voor ben, zijn het diëten. Die zijn gewoon gemaakt om terug te vallen in je oude eetpatroon. Ondanks dat ik al veel was afgevallen, wilde ik toch nog echt van die ‘lovehandles’ af. Daarnaast had ik weinig ritme in mijn eetpatroon en wisselde ik veel af tussen gezond en minder gezond eten. Verder had ik eigenlijk constant last van een opgeblazen gevoel, probleempjes met mijn stoelgang en ik was steeds vaker moe (wat voor mij in eerste instantie onverklaarbaar was, maar achteraf aan mijn eetpatroon lag). Ik wilde dus de Slimming Body Guide gaan bestellen. Na mijn idee tegen m’n vader te hebben verteld, heb ik de allereerste versie van de Slimming Body Guide besteld (gaaf trouwens dat er ondertussen zelfs al 2 nieuwere zijn). Mijn vader gaf aan dat hij de eerste week met mij mee wilde doen. Vooral om mij te motiveren, maar ook omdat hij benieuwd was naar de recepten. Dat vond ik erg fijn!

Hoe heb je het ervaren?
Mijn vader en ik stonden dus iedere avond samen in de keuken gezellig te ‘meal preppen’. Het kostte wat tijd, maar dan stond er wel weer iets gezonds voor de volgende dag klaar! En wow, wat moesten we wennen aan de porties, deze waren zo groot! Goed teken, want zo komt het niet eens in de buurt van een dieet haha. Na deze week zat ik lekker in m’n vel en ik had er nog geen enkel moment over nagedacht om te stoppen. Én: mijn vader ook niet! Hij wilde nog een weekje mee doen want hij vond het wel lekker gaan zo, joepiee! Het was natuurlijk allemaal wel erg wennen en ontdekken wat je lekker vindt. Maar toen ik eenmaal mijn draai had gevonden en de knop om was, genoot ik van het proces. Ondertussen is er al 1 jaar voorbij en maak ik nog steeds gebruik van de heerlijke healthy recepten en de structuur (smoothie-koolhydraten-eiwitten-eiwitten-snack). Het voordeel aan deze methode is dat je er je eigen draai aan kan geven, waardoor je het heel je leven vol kan houden. Ik had echt niet verwacht dat ik 1 jaar later nog steeds iedere ochtend aan de smoothie zou zitten, maar ik kan niet meer zonder haha!

De oefeningen van Lisa had ik de eerste 12 weken netjes allemaal gevolgd. Ik vond het erg prettig dat ik deze gewoon thuis op mijn kamertje kon uitvoeren. Ik hield er namelijk helemaal niet van dat ik werd bekeken als ik aan het sporten was. Nu kon ik gewoon lekker mijn eigen ding doen en alles geven. Ik was altijd al sportief, waardoor de trainingen mij goed afgingen. Ik heb geleerd dat je met oefeningen met je eigen lichaamsgewicht erg ver kunt komen! Ondertussen heb ik ook aan mijn sportpatroon een eigen draai gegeven en hier wat gewichten aan toegevoegd.

Wat heb je bereikt?
Dankzij de Slimming  Body Methode zit ik helemaal lekker in mijn velletje. Door deze methode ben ik zelfs nog 6 kilo afgevallen. Dat is iets wat ik nooit had verwacht, en alleen maar durfde hopen. Ik ben nu echt tevreden met mijzelf en wil ook niet meer afvallen. Ik vind het nu vooral belangrijk om gezond te blijven en ik wil mij meer gaan focussen op spieropbouw, zodat ik geen graatje wordt. Het afgelopen jaar heb ik een aantal terugvalletjes gehad, maar dit vind ik logisch en het is menselijk waardoor ik het dan ook maar voor lief neem. Vroeger had ik hier wekenlang van gebaald, maar nu totaal niet. Het voelt voor mij namelijk als een terugval, maar vergeleken met vorig jaar is dit totaal geen terugval. Want zelfs dan eet ik nog steeds een stuk gezonder dan dat ik vroeger deed. Deze terugvallen hebben vooral te maken met het gevoel dat ik tevreden ben met mijzelf en dus niet meer zo fanatiek op mijn voedings- en eetpatroon let. Er zit dus toch eigenlijk positieve gedachte achter de terugval :). Door Lisa is dus ook mijn ‘mindset’ veranderd. Ik houd van eten en ik geniet er echt van, en van de ‘ongezondere’ keuzes geniet ik nu éxtra zonder een schuldgevoel te hebben. Toch vind ik het heerlijk om er op een gegeven moment weer volle bak gezond tegenaan te gaan. Want uiteindelijk merk ik het toch weer aan mijn buik, energiepeil, huid en stoelgang. Dan ga ik weer opzoek naar nieuwe receptjes van Lisa en geniet ik ervan om lekker in de keuken te bakken.

Ik ben super blij dat ik een jaar geleden gestart ben met de Slimming Body Methode en raad het echt iedereen aan!! Dankzij Lisa ben ik niet alleen afgevallen, maar juist nog belangrijker: ik houd nu van mijn lichaam.

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response