In Love With Health

Zo voorkom je overeten en verlies je extra gewicht!

We eten allemaal wel eens meer dan ons lichaam eigenlijk nodig heeft. Hierna voelen we ons meestal schuldig en 5 kilo zwaarder. Dit is natuurlijk onzin! Zo nu en dan een uitschieter is dan ook helemaal niet erg. Als je echter té vaak toegeeft wordt het al snel een gewoonte en dat is natuurlijk ook niet goed. Daarentegen is té streng zijn voor jezelf ook niet goed. Je kent het gevoel vast wel. Je bent al twee weken bezig op de gezonde tour en gunt jezelf niks lekkers. Op een gegeven moment wordt de verleiding te groot en voor je het weet schuif je emotieloos alle chocolaatjes, koekjes en chips binnen handbereik naar binnen! Dit noemen we overeten en kan zeker worden voorkomen. Wil je weten hoe? Lees dan mijn gouden tips hieronder lieve schatten:

  1. Eet ‘echt’ eten

Hiermee bedoel ik dat ons lichaam wel calorieën nodig heeft om onze motor draaiende te houden, maar alleen uit onbewerkte voeding. Dus bijvoorbeeld volkoren soorten in plaats van de witte (voedingsstofloze varianten). Daarnaast zijn fruit en groenten (ja, ze komen echt weer voorbij) maar ook vis, noten en granen belangrijk om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. In mijn Slimming Body Guide staan meer dan 100 makkelijke en snelle recepten, van cheesecake tot curry tot chocoladetaart!

  1. Ontbijt altijd

Waarschijnlijk hebben een paar van jullie meiden weleens geprobeerd af te vallen door maaltijden over te slaan. Vooral het overslaan van het ontbijt is populair. Helaas meiden… Door je ontbijt over te slaan ben je sneller vermoeid en uitgehongerd, waardoor je de rest van de dag juist meer gaat eten. Breakfast is crucial babes.

  1. Houd een dagboek bij

Koop een leuk boekje en houdt bij wat je eet en hoe je je daarbij voelt achteraf. Dit neemt tijd in beslag, maar zorgt er wel voor dat je bewuster omgaat met voeding en breekt met ‘bad habits’.

  1. Eet bewust

Stress is a no go! Als je namelijk gestrest bent, verteert je voeding niet goed en daarnaast zorgen de stresshormonen ervoor dat je metabolisme langzamer wordt. Te snel eten leidt ook tot overeten. Binnen 10 minuten je bord rijst met kip en groente op hebben, leidt ertoe dat je denkt dat je nog honger hebt, dus wat doe je… Je schept nog een bord vol. Eigenlijk moet je even wachten of rustiger eten, omdat het twintig minuten duurt voordat je brein weet dat je vol zit. Dus maak er wat gezelligs van aan de eettafel en ga al helemaal niet voor de televisie zitten met je bord op schoot

  1. Vermijd stress

Je hebt een drukke baan, hobby’s, school, misschien wel kinderen en maar 24 uur in een dag. Dit kan ons soms te veel worden waardoor we chronisch gestrest raken en we hebben hiervoor al gezien dat stress tot overeten leidt. Probeer wat meer te relaxen bijvoorbeeld door yoga of meditatie (zie de challenge van week vier op de site).

  1. Zorg voor voldoende nachtrust

8 uur slapen, dat is wat ons lichaam nodig heeft om cravings te verminderen en vet regulerende hormonen zijn werk te laten doen. Daarnaast heb je door voldoende slaap meer energie om te trainen (girlspower!). Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat je spiermassa verliest. Dus meiden… Vanaf nu een uurtje eerder naar bed, het levert zoveel voordelen op!

  1. Workout

Love a good workout! Door te bewegen verlies je gewicht, behoud je je gewicht en heb je controle op je eetlust (waardoor je niet gaat overeten). Het doel is om elke dag dertig minuten te bewegen. Dit kan een rondje lopen zijn, lekker springen op de trampoline, springtouwen of hoelahoepen wat mij betreft! Maar dit kan je natuurlijk altijd aanvullen met andere workouts, zoals de simpele maar effectieve work-outs uit de Slimming Body Guide. Je ontvangt maar liefst zestien pagina’s waarin de oefeningen stap voor de stap worden uitgelegd en een 12-weken-workout-schema krijgt. Jouw dream body ligt binnen handbereik!

week 2

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

2 Comments Respond to this article

Sanne

Super fijn blogberichtje!
En wat ben je toch prachtig ;) heerlijk, die foto’s uit zonnig Curaçao!
Liefs

Marvin

Goede tips! En zo’n stuk watermeloen op het strand met dat heldere water ziet er toch wel jaloersmakend uit ;)

Write your response