In Love With Health

Waarom vegetarisch?

Een paar weken geleden heb ik de vegetarische variant van mijn Slimming Body Guide gelanceerd. Oh yeah!! Jullie hebben er even op moeten wachten (lees: druk druk druk met alle nieuwe projecten, waaronder Lily Moon), maar eindelijk kunnen ook alle vegetarische toppers mijn methode volgen. Welcome to the Slimming Body Community lieve meiden!

Wat een vegetarische leefstijl precies inhoudt is voor iedereen anders. De een eet geen vlees meer, maar nog wel vis. De ander eet geen vlees en vis, maar wel eieren en zuivel. En zo heb je nog een aantal varianten. Kortom, iedereen geeft er zijn eigen draai aan en dat kan ik alleen maar toejuichen. Het enige wat zeker is en wat voor alle vegetariërs geldt, is dat het een heel bewuste keuze is om vegetarisch te leven en om eerlijk te zijn snap ik die keuze wel. Daarom wil ik jullie vandaag vertellen waarom ik een voorstander ben van vegetarisch of gedeeltelijk vegetarisch leven.

 

  1. Dierenwelzijn

Ja ik denk dat dit bij heel veel vegetariërs op nummer 1 staat en dat kan ik heel goed begrijpen. Iedereen die zich er een beetje in verdiept weet dat de bio-industrie verschrikkelijk is en dat er ontzettend veel dieren onnodig lijden. Ik zal jullie de details besparen ladies. Ik leef zelf niet geheel vegetarisch, maar ik probeer er wel bewust mee bezig te zijn omdat ik het verschrikkelijk vindt wat dieren moeten doormaken. Zo probeer ik zoveel mogelijk biologische producten te kopen en eet ik een paar dagen per week geen vlees en vis. Ik denk dat op deze manier iedereen wel een steentje kan bijdragen. Hoe klein dat steentje ook is.

 

  1. Milieu

Niet alleen de dieren, maar ook het milieu heeft behoorlijk wat te lijden onder de huidige voedingsindustrie. Het effect van de veehouderij op het milieu is groter dan de uitlaatgassen van alle auto’s en vliegtuigen bij elkaar opgeteld. Best heftig toch? Daarnaast is het ook een behoorlijke opgave om alle dieren uit de bio-industrie van eten te voorzien. Om dit te kunnen bijbenen worden er dagelijks vele hectares bos gekapt om soja te planten. Ik schrik er best van als je dit allemaal bij elkaar optelt wat voor effect dit heeft op ons milieu. Ik vind dat we in een ontzettend mooie wereld leven en het lijkt me verschrikkelijk als we het op deze manier kapotmaken. Door (gedeeltelijk) vegetarisch te leven kun je dus ook de milieu een handje helpen.

 

  1. Gezondheid

Ons eten is niet meer hetzelfde als dat van honderden jaren geleden. Het is meer bewerkt dan ooit te voren. Om een voorbeeld te geven. Dieren krijgen stoffen toegediend zodat ze sneller groeien, dikker worden of meer eieren leggen. Dit alles heeft als doel om de productie te verhogen. Daarnaast wordt vlees en vis bewerkt om het beter te laten smaken en langer houdbaar te maken. Al deze toegevoegde stoffen krijgen wij vervolgens binnen op het moment dat we vlees of vis eten. Uiteraard zijn er veel onderzoeken gedaan naar de effecten hiervan op je lichaam en helaas is aangetoond dat bewerkt eten in verband gebracht kan worden met bepaalde ziekten. Dit is voor mij ook een reden dat ik een aantal dagen per week bewust ervoor kies om geen vlees en vis te eten en daarnaast voor biologische producten kies.

Er zullen vast nog wel meer redenen zijn waarom vegetariërs kiezen voor hun leefstijl, maar ik denk dat dit wel de belangrijkste zijn. Uiteraard wil ik niemand tegen het hoofd stoten en laat ik iedereen in z’n waarden, maar ik snap heel goed waarom je ervoor kiest om vegetarisch te leven.  En ondanks dat ik een voorstander ben van eiwitten uit vlees en vis, omdat ik weet dat je lichaam dit nodig heeft, raad ik aan om ook 2 á 3 dagen per week vegetarisch te eten. Kun je je stukje vlees of vis echt niet missen? Probeer dan om minimaal 1 dag per week vegetarisch te eten, want zoals je ziet kun je daar je steentje al mee bijdragen.

Ben jij vegetariër en wil je ook part of the Slimming Body Community worden? Bestel dan de Slimming Body Guide in mijn shop en laat me je helpen om jouw healthy doelen te behalen. Ook vind je op mijn website heerlijke vegetarische recepten zoals deze Vega burger, Vega pasta of deze super snelle en simpele Vega ratatouille.

Ps. Vanavond is het heerlijk avondje van Sinterklaas. Ik wens jullie allemaal een hele fijne avond en geniet lekker van de quality-time met je geliefden en de lekkernijen.

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

3 Comments Respond to this article

evita

Hallo Lisa, dat zou ik ook graag willen weten! Reageer helaas niet goed op champignons/paddenstoelen :(

Anne

Ik eet graag vegatarisch, maar heb een vraag over je Guide. Is veel op basis van champignons/paddenstoelen?

Lisa van Cuijk

Ik maak in mijn recepten wel gebruik van champignons inderdaad, maar als je dit niet lekker vindt dan kun je het gewoon vervangen voor een andere groente die je wel lekker vindt. Dus laat je daar zeker niet door tegenhouden meid :-)!

Write your response