In Love With Health

Waarom sporten bij een gezonde leefstijl hoort

We weten natuurlijk allemaal dat sporten gezond is en dat het hoort bij een gezonde leefstijl. Heb je je weleens afgevraagd waarom dat is? Als je bepaalde doelen wilt behalen is het nodig om naast gezonde voeding ook voldoende te bewegen. Zelfs als jouw doel gewoon ‘gezond zijn’ is, raad ik je aan om dagelijks te bewegen. Dit kan een heavy workout in de gym zijn, maar je kan bijvoorbeeld ook een lesje yoga of pilates doen of een flink stuk gaan wandelen en fietsen. Kies voor een sport dat je leuk vindt zodat je het beter kan volhouden op de lange termijn. Het moet je een goed gevoel geven en je moet er energie van krijgen. Een sport waar je enorm tegenop kijkt werkt niet! Vind jij hardlopen verschrikkelijk? Dan zal je het nooit gaan volhouden om drie keer per week 5 kilometer te rennen. Kies dus liever voor een sport die bij je past. We are in it for the long haul ladies!

Ook de combinatie van sporten en voeding is heel belangrijk. Het is nooit het een of het ander. Sporten en gezond eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom maken beide ook een heel belangrijk onderdeel uit van mijn methode. Als je alleen sport en verder alles eet ‘wat los en vast zit’ zul je nooit jouw doelen behalen of optimaal kunnen genieten van een gezond en fit lijf. Dat werkt hetzelfde voor voeding. Als je alleen gezond eet en je lichaam nooit beweegt. Vandaag wil ik wat dieper ingaan op waarom sporten nou zo belangrijk is voor je lichaam en wat het doet met je lichaam. Want behalve dan dat het je veel spierpijn geeft en mooi gevormde billen doe het nog veel meer voor je lichaam.

 

  1. Sporten zorgt voor sterke en gezonde botten

Je zou het misschien niet verwachten maar net zoals bij je spieren worden je botten ook sterker door sporten. Onze botten worden gedurende ons leven minder sterk omdat we ouder worden. Dat is heel normaal. Maar dat wil niet zeggen dat je de natuur niet een handje kan helpen om onze botten zo lang mogelijk sterk en gezond te houden! Regelmatig sporten zorgt daar voor.

 

  1. Sporten houdt je huid elastisch en gezond

En dat willen wij vrouwen toch allemaal? Nog even geen rimpels en zo lang mogelijk een frisse, gezonde huid hebben. Count me in! Tijdens het sporten bevat het bloed in je lichaam extra zuurstof. Die extra zuurstof zorgt ervoor dat je spieren hun werk kunnen doen en jij flink kan knallen tijdens je workout. Het zuurstofrijke bloed komt niet alleen bij je spieren terecht, maar ook bij je huid en daardoor wordt je huid ook gevoed. Sporten zorgt dus voor die natural glow waar we allemaal naar op zoek zijn! Win-win!

 

  1. Sporten verbetert je geheugen en vermogen tot nadenken

Yep, sporten zorgt ervoor dat je geheugen beter wordt en je ook beter kan nadenken. Hoe dit precies in elkaar zit zal ik jullie besparen. Het belangrijkste is dat sporten onze hersenen gezond houdt. Het klinkt misschien niet heel sexy, gezonde hersenen.. Maar dat maakt het niet minder belangrijk natuurlijk!

 

  1. Sporten maakt je lichaam soepeler

Van regelmatig bewegen (wandelen, krachttraining, tennis, yoga) wordt je lichaam soepeler en daar kun je in het dagelijks leven veel van profiteren! En wees maar niet bang ladies, je hoeft echt niet de meest uitdagende yoga poses aan te nemen om een flexibeler en soepeler lichaam te krijgen. Gewoon lekker in beweging zijn kan al zijn positieve bijwerkingen hebben!

 

  1. Sporten versterkt je immuunsysteem op de lange termijn

Nu dat half Nederland met de griep in bed ligt wordt het ineens des te belangrijker om een goed werkend immuunsysteem te hebben. Het helpt je lichaam om snel dat griepje te verslaan of juist de dans te ontspringen en helemaal niet ziek te worden. Sporten kan hier ook een steentje aan bijdragen. Het lichaam maakt bepaalde cellen aan die onderdeel uitmaken van het immuunsysteem. Deze cellen bestrijden bacteriën en virussen in het lichaam en proberen zo te voorkomen dat je ziek wordt. Sporten stimuleert de aanmaak van deze cellen waar je dus beter beschermd bent. Hello gym, bye bye flu!

 

  1. Sporten verbetert je slaap

We hebben allemaal weleens slechte nachten. Je komt moeilijk in slaap of je wordt ’s ochtends heel moe wakker. Totaal niet fijn natuurlijk! Gelukkig kan regelmatig bewegen daar verandering in brengen. Sporten verbetert namelijk niet alleen de kwaliteit van je slaap, maar ook hoe lang je in dromenland bent! Als dat niet mooi meegenomen is. Het beste moment om deze voordelen mee te pakken voor je beaty sleep? That’s up to you! Er werd eerder gezegd dat het beter was om niet ’s avonds te sporten omdat je lichaam dan nog te actief zou zijn op het moment dat jij onder de wol wil, maar dat blijkt niet waar te zijn. Het is namelijk per persoon verschillend. De een vindt het heerlijk om zichzelf ‘s avonds in het zweet te werken, daarna lekker warm te douchen en vervolgens in bed te duiken. Terwijl de ander meer een morning person is en dan de beste workouts eruit knalt. Whatever suits you!

Heel wat feitjes verder.. ‘Ik ben geen sporter’ kan dus eigenlijk geen excuus meer zijn he dames? Sporten doet zo ontzettend veel goede dingen voor je lichaam. Dit is slechts een greep uit de vele positieve effecten. En zoals ik al zei hoef je echt niet gelijk 6 keer in de week jezelf 1,5 uur in het zweet te werken om er de gezondheidsvoordelen van mee te pakken. Het belangrijkste is dat je je lichaam regelmatig beweegt. Liefst iedere dag. Dat kan de ene dag een heavy workout zijn en de andere dag een lange wandeling of yoga les. Het maakt niet uit. Zolang je maar in beweging bent. En vergeet niet dat het huis een keer flink poetsen ook mee telt! Huis schoon en netjes én je lichaam aan het werk gezet. Win-win if you ask me!

Happy New You challenge opdracht

Sporten schiet er vaak bij in als we het druk hebben. Hoe vaak ik het excuus ‘ik heb het te druk om te sporten’ wel niet heb gehoord, maar daar gaan we deze week een einde aan maken meiden. De opdracht van deze week gaat jullie daar namelijk bij helpen. De opdracht: Maak een planning wanneer je deze week gaat sporten. Probeer minimaal 3 keer te sporten en 1 dag actief herstel. Dit betekent dat je lekker gaat wandelen, fietsen, zwemmen etc. Het is belangrijk om in je weekplanning tijd vrij te maken voor sporten anders is de kans groot dat het niet gebeurt. Wees dus een beetje streng voor jezelf. Je hoeft echt niet per se 3 afleveringen van je favo serie op Netflix te kijken ’s avonds. Je kan er ook 2 kijken en daarna (of ervoor) lekker even een uurtje sporten. En jouw vrienden vinden het heus niet erg als jij een half uurtje later komt omdat je nog even snel de gym in wil.

En nu tijd voor het leukste deel van de challenge (if you ask me): de giveaway!! Je kan deze week een Lily Moon item naar keuze winnen! Hoe leuk?! Wat moet je doen om kans te maken op een door jouw gekozen item: deel een selfie van jouw favoriete workout op social media. Bijvoorbeeld tijdens de krachttraining, groepsles, wandeling of een at home workout. Dit kan een foto of een filmpje zijn. Be creative. Tag @inlovewithhealth en gebruik de hashtags #happynewyouchallenge & #myfavworkout. Good luck deze week ladies!

En de winnares van de Tristar blender van vorige week is geworden (tromgeroffel) @marissakoopsvtjGefeliciteerd lieverd!! Stuur me even een mailtje lisa@inlovewithhealth.com dan ga ik de blender zo snel mogelijk naar je opsturen!

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response