In Love With Health

Waarom ik geen fan ben van het gezegde: ‘Strong is the new skinny’.

Facebook, Instagram, magazines, overal staat het… Strong is the new Skinny. Lieve schatten, ik wil jullie op het hart drukken dat we voorzichtig moeten zijn met dit gezegde. Toen ik het zelf voor de eerste keer hoorde dacht ik YAY eindelijk hoeven we niet meer per se maatje 34 te hebben om mooi en happy te zijn (en ons ook zo te voelen). Maar ik begon al snel te denken, wat houdt ‘strong’ dan precies in? Houdt dit in dat je gespierd moet zijn om te voldoen aan the New Skinny?

Tot nog niet zo lang geleden was de trend ‘Skinny, skinny en nog eens skinny’. Iedereen moest maatje 34 hebben. Althans dat was het enige wat je in de bladen las. Het ideaalbeeld was ‘Size 0’, van modellen tot celebrities iedereen was skinny. En we weten allemaal dat daar ook best wel eens wat fotoshop bij aan te pas kwam en dat is natuurlijk niet echt fair toch? Maar goed dat is weer iets totaal anders. Maar jeetje meiden, wat doen wij vrouwen allemaal wel niet om aan ideaalbeelden te voldoen. En wat leggen we wel geen druk op onszelf om dit zo snel mogelijk te behalen. Maar goed nieuws (sort of)…

Je hoeft niet meer Skinny te zijn.

Nee, STRONG IS THE NEW SKINNY!!

Maar of ik hier nu zo blij mee ben. In eerste instantie klinkt het goed. Wij vrouwen mogen nu net als mannen sterk zijn. Oh nee, toch niet… Nee, wij vrouwen moeten nu Strong zijn (althans dat is wat wij denken). Opeens wil iedereen strong worden, een sixpack hebben en gaan we zes dagen in de week sporten en soms wel 2 keer per dag. Nou ik kan je vertellen lieverds dat dat ook helemaal niet gezond is. En dus voordat we het weten is er een nieuwe hype ontstaan… Vrouwen moeten sterk en gespierd zijn. Maar betekent ‘strong’ niet dat we gezond moeten leven, ons gelukkig moeten voelen en blij moeten zijn? JAWEL! Het belangrijkste is dus niet dat je Strong bent, het is veel belangrijker dat je trots bent op het lichaam dat je hebt! Het leven is te kort om altijd nee te zeggen tegen die overheerlijke brownies. Dus weet je wat ik een veel leukere term vind: ‘Being happy with yourself and have a healthy body is the new Skinny’. Who’s with me ladies?

Het is zo belangrijk om liefde voor je eigen lichaam te hebben. Wil jij nou ook op een gezonde en verantwoorde manier jouw healthy body behalen? Laat mij jou dan helpen met mijn Slimming Body Guide. Duizenden vrouwen zijn je al voor gegaan en hebben hun doelen behaald. Dat wil jij toch ook? Shop hier jouw Slimming Body Guide en wie weet ben jij straks mijn nieuwe Transformation Tuesday babe!

_MG_4272

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

12 Comments Respond to this article

Margje

Wat een goede blog. Ik sluit me er volledig bij aan. Ik ben zelf begonnen met bloggen sinds ik van de een op de andere dag totaal afhankelijk ben geworden van anderen door een ongeluk met sporten. Want ja ja, ook ik ging mee in de hype “strong is the new skinny”. Heerlijk om die spieren te zien groeien. Totaal voorbij gaand aan de signalen die mijn lichaam aangaf. En gevoerd door quotes als “no pain no gain. There’s no excuse” enz. Ik denk dat er in de huidige maatschappij weinig mensen echt volledig in contact staan met hun lichaam noch een balans hebben.

Liefs, Margje metmargje.wordpress.com

Lisa van Cuijk

Mooi gezegd Margje!! Wat vervelend om te horen van je ongeluk! Het is inderdaad het allerbelangrijkste dat je luistert naar je eigen lichaam, want die trekt niet voor niks aan de bel af en toe.

Ik zal eens een kijkje nemen op je blog ;-). Succes met alles meid!

Svenja

Wel jammer dat het hulpmiddel dan ‘SLIMMING body guide’ heet….
Zou ‘HEALTHY body guide’ dan geen betere titel zijn?

Lisa van Cuijk

Goede en terechte opmerking Svenja ;-). Misschien wel, maar 9 van 10 van mijn klanten heeft als doel om slanker/gelukkig met hun lichaam te worden en ik help ze daarbij met mijn methode. De methode is er dus gericht om jouw lichaam slimmer EN healthier te maken. Maar bovenal om weer liefde te voelen voor je eigen lichaam :-).

Tamara

Toen ik die quot las ging ik meer uit van innerlijk sterk. Dus meer voor onszelf opkomen, ons niet gek laten maken door die ideaalbeelden en ons niet uit het veld laten slaan. Maar misschien is dat mijn naieve blik :P Zoals jij het benoemd is het een heel stuk minder aantrekkelijk ja.

Lisa van Cuijk

Dat zou het ook zeker moeten betekenen Tamara! Maar helaas is dat niet waarvoor de media het gebruikt. Die zijn echt voornamelijk gericht op uiterlijk vertoon, terwijl het gaat om hoe je je vanbinnen voelt :-).

Bianca

Helemaal mee eens; als je alleen maar in de sportschool leeft, leef je niet. We willen ook onze vrienden/ familie zien en van de wereld genieten toch?

Lisa van Cuijk

Precies, daar heb je helemaal gelijk in Bianca :-)

Fleur

True!
Goed verhaal Lisa!

Lisa van Cuijk

Thanks babe :)

Marlies

Ik ben het helemaal met je eens! Zit in week 11 van de SBG en voel me super ?

Lisa van Cuijk

Super om te horen lieve schat!

Write your response