In Love With Health

Een total body workout in 15 minuten

De eerst maand van de challenge zit er alweer bijna op dames! Nog maar een maandje en dan komt de Beach Babe challenge 2016 alweer aan zijn eind, wat gaat het snel he? Je kunt je trouwens nog steeds inschrijven hoor! Ik heb wekelijks super leuke challenges (en winacties) waar je ook na de challenge heel veel aan zult hebben. Daarnaast kun je tot 1 augustus jouw transformatie foto insturen om kans te maken op de GRAND PRIZE: een reis naar Kontiki Beach Resort voor 2 personen. En als bonus ontvang je na het schrijven direct mijn 5 ultieme beach babe tips in je mailbox. Genoeg reden om je nu nog in te schrijven toch? Dus waar wacht je nog op, schrijf je hier in.

In een gezonde lifestyle is het belangrijk om je lichaam goed te voeden, te laten bewegen en de nodige ontspanning te geven. Maar wat als je in tijdsnood bent en geen tijd hebt om bijvoorbeeld naast het mealpreppen ook nog een uur te sporten? Geen probleem, dat kan een keer gebeuren! Ook ik heb weleens wat tijdgebrek, maar dat is natuurlijk geen excuus om helemaal niet te sporten. Op deze momenten vind ik het ideaal om een korte total body workout te doen!  Wil je graag weten wat dit inhoudt? Lees dan snel verder…

De voordelen van sporten gaan veel verder dan alleen voordelen voor je lichaam, sporten heeft namelijk een positieve invloed op alles in je leven. Sporten geeft mij meer zelfvertrouwen over mijn lichaam, maar ook over alles wat ik doe in mijn dagelijkse leven. Ik sport bijvoorbeeld graag in de ochtend, daarna heb ik direct veel energie voor de rest van de dag. Ook geeft het sporten in de ochtend mij altijd net dat beetje meer motivatie om de rest van de dag dingen gedaan te krijgen. En laten we niet het heerlijke gevoel vergeten dat je krijgt nadat je een heavy workout hebt overleefd!

Op de dagen dat je maar weinig tijd hebt voor een full body workout kan je de volgende 3 oefeningen alsnog uitvoeren, de totale workout zal je maar 15 minuutjes tijd kosten en toch gebruik je al je spieren, namelijk je armen, benen, core en billen. Wat ik ideaal vind aan deze workout is dat je hem overal kan doen! Je hebt zelfs niet per se een yogamatje nodig (wat overigens wel handig is om te gebruiken hoor). Dus no more excuses meiden!

Tip: zorg dat je bij alle oefeningen je buikspieren en billen goed aanspant zodat je de oefening zo goed mogelijk (en zonder blessures op te lopen) kan uitvoeren.

Warming-up: start voordat je aan de oefeningen begint eerst met een goede warming-up om je spieren op te warmen. Denk hierbij aan traplopen (ja je kan prima thuis de trap op en af rennen), touwtje springen of jumping jacks. Doe dit voor 3 minuten. Geloof me, hierna ben je flink opgewarmd en klaar om te beginnen!

Oefening 1: Regular plank

Zet je handen op schouderbreedte en je voeten op heupbreedte. Houd dit 1 minuut vast.

workou1ST

Oefening 2: Sideplank links en rechts

Vanuit de regular plank verplaats je je gewicht op je rechterarm. Zet je linkerarm in je zij voor stabiliteit. Houd dit 30 seconden vast. Wissel vervolgens van arm en steun op je linkerarm. Houd ook dit weer 30 seconden vast.

workou3ST

Oefening 3: Elbow plank

Na de sideplank op links verplaats je je gewicht weer naar het midden toe en leun je op beide ellebogen. Houd dit 1 minuut vast.

workout2ST

Voer de workout (zonder warming-up) 3 x uit. Neem tussen elke ronde 1 minuut pauze. En dan? Klaar!! Geloof het of niet, dit is echt een behoorlijk zware workout die je zeker gaat voelen. Je gebruikt tijdens alle drie de oefeningen namelijk alle spieren in je lichaam. Dus de volgende keer dat je het eigenlijk te druk hebt voor een workout kun je deze mini 15 minuten workout doen om je lichaam toch even aan het werk te zetten!

Ik wil je deze week uitdagen om deze workout toe te voegen aan je normale workout. Begin of eindig je normale workout met deze mini total body  Je zal zonder twijfel een super effectieve workout achter de rug hebben daarna! Let’s get our sweat on!

Vorige week had ik weer een super leuke winactie voor mijn Beach babes. Dit keer konden jullie een super handige blender on the go winnen van Breville. De winnares van deze week is @maris_nmgn geworden! Gefeliciteerd lieverd! Stuur even een mailtje naar lisa@inlovewithheatlh.com dan ga ik zorgen dat die leuke travel blender jouw kant op komt!

Wil jij ook kans maken op geweldige prijzen en de GRAND PRIZE? Doe dan nu mee met de challenge met mijn Slimming Body Guide. Lees hier alle succes verhalen van vrouwen die op dezelfde plek als jij zijn begonnen en nu dankzij de Slimming Body Guide hun doelen hebben behaald. Get inspired! Start vandaag nog voor jouw beach babe body.

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

5 Comments Respond to this article

Eline

Goed idee, gaan we doen! Ik mis inderdaad in de ochtend een korte routine voordat ik ga werken. Omdat ik vooral ’s avonds sport (paardrijden) en daarna te moe ben om nog een volledige work-out te doen, is dit een mooie aanvulling op mijn dagelijkse ritme. Morgen is het 1 juni: een prima moment om hiermee te beginnen :-)

Janneke

Wow, volgens mij ben je telepathisch. Ik heb net een blog geschreven over dat ik me futloos en moe voel en dat in juni het roer omgaat. Dit stukje van jou is een mooie inspiratie!

Juliette

Wat leuk gefeliciteerd!!!!

Juliette

Hallo Lisa, je komt vol binnen liep er over na te denken dat ik nu toch maar ook de oefeningen moet gaan doen en ja ik weet het kost maar een paar minuten. En toch kan ik me er niet toe zetten. Thanks voor het duwtje ga het nu toch maar eens doen. ?

Write your response