In Love With Health

Niet aankomen tijdens de vakantie, hoe doe je dat?

Op vakantie gaan is iets waar iedereen naar uitkijkt. Slenteren door stadjes, zonnebaden op het strand, uitgebreide tafelsessies en genieten van de meest heerlijke cocktails. Die laatste dingen baren misschien wel wat zorgen, want die paar extra vakantie kilo’s lijken onvermijdelijk door alle lekkere pasta’s, ijsjes, wijntjes en weinig tot niet sporten. Thuis is het veel gemakkelijker om je ritme van gezond eten en sporten vast te houden. Maar hoe doe je dat terwijl je op vakantie bent? Ik zal je vertellen dat het zeker mogelijk is om optimaal te kunnen genieten van je vakantie, zonder die akelige vakantie kilootjes. Wil jij ook zorgeloos en volop kunnen genieten van je vakantie? Lees dan nu snel verder, want ik deel mijn tips met liefde met jullie.

 1. Puur & lokaal eten

Als je gaat barbequen op vakantie, bezoek dan een lokale markt met allerlei verse producten. Maak heerlijke salades met veel groente en fruit en eet daarnaast een lekker stukje kip of vis van de barbecue. Wil je graag uiteten? Ga dan op zoek naar lokale restaurantjes met puur eten. Dit is ten eerste veel leuker dan een toeristisch restaurant op de boulevard en ten tweede is het natuurlijk veel beter voor je lichaam.

 1. Begin de dag gezond

De verleiding is natuurlijk erg groot om te ontbijten met verse croissants en heerlijk Frans stokbrood, maar dit is geen goede basis voor de rest van de dag. Als je een eigen keuken hebt in een appartement of caravan neem dan je havermout mee van thuis! Heb jij de luxe van een ontbijtbuffet in een hotel? Probeer dan eens om te ontbijten met roerei of een gekookt eitje en yoghurt met vers fruit.

 1. Healthy Snacks

Als je een dagje weg gaat probeer dan eens wat gezonde snacks mee te nemen voor onderweg. Een gekookt eitje, ongebrande noten, een appel, worteltjes en komkommer zijn allemaal goede alternatieve voor een wafel of ijsje.

 1. Laat slechte koolhydraten staan

Koolhydraten die in stokbrood, pizza en croissants zitten zijn niet alleen slecht voor je lichaam maar het zorgt er ook voor dat je heel sloom wordt door de schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Kies daarom voor een lekkere salade als lunch of voor een stukje vis met gegrilde groente.

 1. Diner

Als je uiteten gaat wil je vooral genieten en niet te veel nadenken over het eten. Maar wil je toch graag bewuste keuzes maken? Houd dan de volgende tips in gedachten:

 • Wissel wijn en water met elkaar af. Begin dus met water, dan een wijntje, water i.p.v. wijn,wijn,wijn.
 • Neem vooraf geen broodmandje
 • Als voorgerecht kan je het beste voor een salade gaan of een gerecht met vis of schelp- en schaaldieren
 • Als hoofdgerecht zijn kip,kalkoen, vis of een vegetarisch gerecht gezonde keuzes. Laat je keuze niet vallen op een pizza’s of schnitzel met friet want dit doet echt niets goed voor je lichaam.
 • Probeer eens af te wisselen in bijgerechten. Eet niet elke dag friet of rijst erbij maar vraag om extra groente of een salade.
 • Eet niet elke avond een dessert, want dit zijn juist vaak de boosdoeners… ondanks dat het natuurlijk wel ontzettend lekker is.
 1. Water, water, water

Een hele simpele tip is om het drinken van fris- en fruitdranken te vermijden en vooral heel veel water te drinken. Het is natuurlijk altijd belangrijk om voldoende water te drinken, maar als je naar een warm land op vakantie gaat al helemaal. Stel het drinken van alcohol ook zo veel mogelijk uit naar later op de dag, bijvoorbeeld pas vanaf het diner.

 1. Blijf niet stil zitten

Neem ook je sportspullen mee op vakantie! Je hoeft natuurlijk niet elke dag de sportschool in te duiken, als die überhaupt aanwezig is. Maar lekker een stukje fietsen, wandelen, hardlopen of baantjes trekken in het zwembad zorgt er voor dat je toch nog voldoende beweging krijgt. De workouts uit de Slimming Body Guide kan je in principe altijd overal doen, dus zelfs op vakantie. Maar vergeet niet dat je lichaam op vakantie ook wel een beetje tot rust mag komen ;)

Zo toppers, ik hoop dat jullie nu allemaal zonder zorgen op vakantie kunnen gaan! Lekker genieten en doe iets met de bovenstaande tips om te voorkomen dat je echt zal aankomen op vakantie maar misschien nog wel de grootste tip: Wees er NIET te obsessief mee bezig! Laat het ook een beetje los… Daar is vakantie eenmaal voor toch? Voor nog meer tips en hulp kun je mijn Slimming body guide gebruiken! Het complete plaatje voor het verkrijgen van een slank, gelukkig, fit en gezond lichaam! Ik krijg erg veel foto’s binnen van meiden die hun guide mee nemen op vakantie en hier erg veel hulp en tips uithalen!!! Super leuk :-D You go girls!

blog3

 

blog4 

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this article

Marvin

Goede tips Lisa! :)
Ik probeer zelf ook gewoon altijd zo gezond mogelijk te blijven eten tijdens mijn vakantie. In een hotel met buffet voor ontbijt, lunch en avondeten is vaak wel voldoende gezond eten te vinden. Daar probeer ik dan zoveel mogelijk mee te variëren, maar we mogen natuurlijk ook gewoon lekker genieten op vakantie :)

Sanne

Wat een fijn bericht!
Gelukkig kan ik op vakantie of dagjes uit het altijd wel loslaten om teveel bezig te zijn met gezond (of juist niet ongezond) te eten, dus over loslaten ben ik op vakantie niet bang voor. Dat kan ik wel, alleen denk ik wel dat ik te makkelijk ben op vakantie, haha. Dus deze tips zijn fijn! Ik zat er inderdaad aan te denken om van thuis wat gezonde repen mee te nemen als tussendoortjes. En het scheelt ook dat we inderdaad ons eigen keukentje hebben en zo ons eigen ontbijt en ook een aantal keer ons eigen avondeten zullen maken.
Ah, wat heb ik zin in de vakantie en om er lekker te gaan eten, haha.
Liefs

Sanne

Ik heb trouwens echt genoten van je prachtige vakantiefoto’s!

Nina Luijnenburg

Beste Lisa,

bedankt voor alle geweldige tips en verhalen op je site! Ik heb laatst je boek gekocht.
Je bent er vast al mee bezig maar ik zou het super vinden als je ook een eigen app zou maken!

Groetjes Nina

Write your response