In Love With Health

Let’s get vega!

Ja dat lezen jullie goed meiden: let’s get VEGA! Ik heb onlangs een documentaire gezien die mijn ogen heeft geopend. Een tijdje geleden schreef ik al een blog over gedeeltelijk vegetarisch eten, maar ik wil daar nog wat dieper op ingaan omdat ik het belangrijk vind om hier wat meer aandacht aan te besteden. De komende weken zal ik hier dan ook meer over gaan vertellen. First things first! De documentaire waar ik het over heb is ‘Food Choices’. Misschien ken je hem al en misschien nog niet. Zo niet, ga hem kijken! Je kan de docu gewoon op Netflix vinden of via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=6hJNayG6dxk Ik was zo geraakt na het kijken dat ik hem inmiddels al drie keer opnieuw heb gekeken en het gevoel wordt steeds sterker: ik wil niet 7 dagen in week meer vlees en vis eten! Deze keuze is met name gebaseerd op het verschrikkelijke dierenleed waaraan ik niet meer wil meewerken. Ook de wereld lijdt enorm onder onze eetgewoonten en dat vind ik verschrikkelijk om te zien. We leven op zo’n prachtige aarde en ik vind dat we daar best wat zuiniger mee om mogen gaan. Ik eet al een tijdje 2-3 dagen geen vlees en vis meer en dat gaat mij eigenlijk heel goed af. Ik leef nu dus 50/50 vegetarisch en ik weet dat ik hier al mijn steentje mee kan bijdragen. Hoe klein dat steentje dan ook is!

Ik zal even kort wat uitleggen over de documentaire en waarom het zoveel impact op mij heeft gehad. De boodschap van de docu is: Eat better, live better and save the planet. De filmmaker heeft drie jaar lang onderzoek gedaan naar onze voedselkeuzes en wat dit voor effect heeft op onze gezondheid, het milieu en de dieren. Hij heeft met veel experts uit de voedingswereld gesproken over dit onderwerp en de conclusie die daaruit is voortgekomen is dat we ontzettend veel schade aanrichten op de manier waarop we nu leven. Het dierenleed is enorm en de gevolgen voor het milieu zijn onbeschrijflijk. Maar we schaden ook onszelf. We maken onszelf ziek. Nou wil ik over dit laatste niet al te veel zeggen omdat ik daar zelf geen ervaring mee heb of bewijzen van dus dat volgt wellicht nog, maar het stukje dierenleed en welzijn van het milieu vind ik wel heel erg aangrijpend en dat is voor mij zeker een reden om anders te kijken naar de manier waarop ik eet. Zoals ik al zei leef ik zelf al een tijdje 50/50 vegetarisch maar sinds ik deze documentaire heb gekeken wil ik hier graag nog een stapje verder in zetten. Ik ga vegan! Voor een maand dan.. Dat betekent dus geen vlees, geen vis, geen kwark en eieren en producten die afgeleid zijn van dieren zoals gelatine. Uiteraard ben ik realistisch en zijn er nog veel meer dingen die niet meer mogen naast voeding als je echt helemaal 100% vegan wil gaan leven, maar ik wil graag hiermee beginnen om te kijken wat dit voor mij kan doen.

Nu vraag je je misschien af: Lisa, waarom nu? Nou nu is het perfecte moment omdat ik jullie namelijk ook mee wil nemen in deze journey. De #happynewyou challenge zal daarom komende weken  in het teken staan van de documentaire en vegan/vegetarisch leven. Wederom ben ik realistisch en weet ik dat ik niet van jullie kan vragen om ook alles om te gooien en dat hoeft ook niet. Elke stap telt! De recepten die de komende maand online komen zullen allemaal vegan zijn zodat we het met z’n allen kunnen proberen!

Ik hoop echt dat jullie het een kans willen geven! En om deze change goed in te luiden ontvang je vanaf nu een maand lang een gratis 2-pack In Love With Protein try out pack bij aankoop van mijn Slimming Body Guide hardcopy. In Love With Protein past perfect in een vegan (of vegetarische) leefstijl omdat het geheel plantaardig is. De proteïne is soja- en zuivelvrij en gemaakt van natuurlijke en pure ingrediënten. Meer informatie kun je ook in mijn shop vinden! Ik hoop dat jullie zin hebben om dit avontuur met mij aan te gaan toppers!

Happy New You Challenge opdracht
Waarschijnlijk voelen jullie hem al een beetje aan komen maar jullie opdracht voor deze week: kijk Food Choices. Het heeft mijn ogen geopend. Ik ben me ervan bewust dat het niet realistisch is om zomaar ineens fulltime op deze manier te leven. Dat kan ik ook niet van jullie vragen en ik zelf zal dit ook niet 100% gaan doen! Ik snap goed dat jullie nog lekker uiteten willen kunnen gaan bij bijvoorbeeld een All you can eat sushi restaurant of een reep Milka willen eten op je verwenmoment. En dat is helemaal oke! Ik blijf dit ook doen because we only live once haha. Zonder chocolade? Nope dat ga ik ook niet doen! Het enige wat ik vraag van jullie is balans. Dus probeer deze week eens twee van de zeven dagen vegetarisch te leven en kijk wat dit voor jou doet. Hopelijk kunnen we dit aan het eind van de maand tot 50/50 uitbouwen en kunnen jullie op deze manier ook jullie steentje bijdragen.

Met de challenge van vorige week kon je een Lily Moon item naar keuze winnen en de winnares is… @jolienvhx. Gefeliciteerd topper! Stuur me even een mailtje op lisa@inlovewithhealth.com dan zorg ik dat jouw favo item zo snel mogelijk bij je bezorgd wordt!

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

10 Comments Respond to this article

Debbie

Top! Jij hebt veel volgers, dus ik hoop dat er veel mensen worden geïnspireerd om ook vegan te gaan eten! Succes!

Lisa van Cuijk

Dank je Debbie! We zullen het zien!

Annerieke de Jong

Super Lisa, heel veel succes en genietse van al het heerlijke eten wat vegan zijn je kan brengen..

Ik ben zelf al 15 jaar vegetarisch.
Door een darmziekte en lactose allergie heb ik september vorig jaar de keuze gemaakt volledig veganistisch te gaan eten. Dat was een spannende stap maar ik moet je zeggen ik ga nooit meer terug (kan ook niet met mijn allergie). Ik voel me zoveel beter, mijn darmen zijn zoveel rustiger, mijn allergie is onder controle en ik geniet zoveel meer van mijn maaltijden.. Voor mij geldt “once you go vegan you never go back”?

Greetzz
Annerieke

Lisa van Cuijk

Hahah heerlijke uitspraak Annerieke! Ik ben zelf ook heel benieuwd! Super fijn dat de vegan lifestyle jou zoveel heeft gebracht :-)

belgje

Ik doe 1april mee met de vegan challenge dit zal al de 3de keer zijn. Maar sinds kort sport ik zeer regelmatig en zat al te denken van hoe ik het ging doen met de eiwitten die we nodig hebben…. ik ben zeer benieuwd naar je receptjes!!!!

Lisa van Cuijk

Heel leuk! Ik ben benieuwd hoe het je zal af gaan. Succes!

Laura

Zo is het bij mij ook gegaan! Ik ben nu 23 maar eet al wel 10 jaar vegetarisch, maar toen ik eind 2016 deze en nog andere documentaires zag ben ik mij meer gaan verdiepen in het plantaardige eten. Het heeft echt mijn ogen geopend! Toch moet ik toegeven dat ik het soms nog best lastig vind om plantaardig te eten, helemaal als ik zelf tussendoortjes bak. Want in heel veel dingen moeten toch eieren. En mijn standaard yoghurt ontbijtje verving ik met soja yoghurt maar een diëtiste waar ik naartoe ben geweest zei dat ik absoluut geen soja mocht eten, en zij was geen voorstander van vegetarisch of veganistisch. Volgens haar was het het beste om wel dagelijks een portie zuivel, vlees/vis of ei te nemen. Dit vond ik wel apart omdat die documentaires je zo overtuigend laten geloven/zien dat plantaardig veel gezonder is.

Maar waar ik benieuwd naar ben: Komen er dan ook meer veganistische recepten op jouw site? :D Daar ben ik wel heel benieuwd naar! Ik heb jouw boek In love with health thuis, maar hier staan ook veel recepten in met zuivel, ei, vlees/vis.

Lisa van Cuijk

Wat toevallig Laura! Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over plantaardig eten en het is vaak maar net hoe ze zijn opgeleid. Ik ben zelf niet opgeleid met plantaardige voeding als basis en kan zelf nog niet veel zeggen over wat het met je lichaam doet, maar ik vind het na het zien van Food Choices zeker wel de moeite waard om het te proberen. Al is het alleen al voor de diertjes en het milieu! De komende maand komen er alleen maar vegan recepten online dus daar kun je lekker mee experimenteren :-).

Rowena

Hi Lisa,

Zo herkenbaar dit! Ik heb de docu toevallig ook zo een twee weken geleden bekeken, samen met Forks over Knives en Cowspiracy (ook aanraders die dit onderwerp uit diepen). En ook bij mij is de knop om: ik eet sinds begin januari vegetarisch en nu zo een kleine twee weken veganistisch. Een hele ommezwaai zoals jij ook al beschrijft maar met de vele recepten die online te vinden zijn, veel ig accounts die overheerlijke vegan gerechten sharen en een beetje extra energie en tijd om je erin te verdiepen gaat het je zeker lukken! Hier doen vriendlief en mijn twee kids (9&7) ook al veel mee en dat terwijl de jongste normaal haast niets lust :) veel succes en vooral plezier, want echt je kan ONWIjS lekker eten! Ook chocola; van Tony Chocolonely zijn er een aantal repen vegan! Komt dus helemaal goed ;)

Groetjes,
Rowena

Lisa van Cuijk

Wat goed Rowena! Die andere docu’s ken ik inderdaad ook en staan nog op mijn lijstje om te kijken :-). Ik ben ook heel benieuwd wat dit me gaat brengen! Succes!

Write your response