In Love With Health

Hoe stop je met het eten van suiker?

Eet jij bewust of onbewust elke dag ook nog te veel suikers en wil je er graag van af komen? You go girl!!! Het is dan wel erg belangrijk om eerst te weten te komen welke soorten suikers er zijn en waar het allemaal in zit. Dit maak het stukken makkelijker om in de toekomst gezondere keuzes te maken voor producten zonder (toegevoegde) suikers.

Geraffineerde suikers is de slechtste soort suiker die er is en die moet je dus ook echt vermijden in je dagelijkse eetpatroon. Deze soort suiker zit in koekjes, snoep, yoghurt, sauzen, kant en klaar maaltijden en in nog veel meer andere producten die in een fabriek bewerkt zijn. Een no-go dus! Het is alleen niet altijd even makkelijk om hier achter te komen, omdat er ontzettend veel verschillende benamingen zijn voor het woord suiker. Glucose, fructose, palmsuiker, rietsuiker, melasse enz.. zijn allemaal benamingen voor dat ene zoete goedje. Na het eten van een product met geraffineerde suikers zal je lichaam even een korte energie boost krijgen maar daarna zal je energie level weer snel dalen waardoor je vaak moe wordt… Herkenbaar?

Natuurlijke suikers zijn veel gezonder voor het lichaam omdat ze minder snel worden verbrand en het voor minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel zorgt. Ook worden hierin gelukkig ook nog alle vitamines en mineralen behouden. Happy body! Natuurlijke suikers vind je bijvoorbeeld in fruit. Maar eet fruit wel met mate, want natuurlijke suikers blijven natuurlijk ook gewoon ‘suikers’. Hou het op 2 stuks per dag. Wil je toch dat gezonde bakseltje of bijvoorbeeld je havermout pap zoet maken, gebruik dan natuurlijke stevia druppels of een beetje rauwe honing!

Maar de belangrijkste vraag is misschien wel, hoe kom ik nu van mijn suikerverslaving af? Hieronder zal ik je wat tips geven die jou gaan helpen :-)

  1. Realistisch plan

Maak voor jezelf een realistisch plan om van je suiker verslaving af te komen. Weet je van jezelf dat je beter in 1x kan stoppen of ga je elke week een beetje minderen? Schrijf in ieder geval je doelen op papier, dan is het makkelijk om gemotiveerd te blijven en de kans op het behalen van je doelen groter! Geloof me! It works!

  1. Verander je mindset

Vraag jezelf af hoe graag je wilt stoppen met het eten van suikers. Bedenk eens goed hoe slecht het eten van (geraffineerde) suikers is voor je lichaam. Ben je er van overtuigd? Gooi dan het roer om..

  1. Begin direct

Bekijk je voorraadkast thuis eens goed en gooi direct alle producten met geraffineerde suikers weg. Dus weg met de hagelslag, kant en klare sauzen etc. en ga direct nieuwe gezonde boodschappen doen. Haal ongezoute en ongebrande noten, eieren, groente en kip in huis, Mjam!

  1. Clean eten

Probeer een aantal weken helemaal puur en natuurlijk te gaan eten, ook wel clean eten genoemd. Je zal merken dat je smaak verandert en je behoefte naar suikers na een tijdje vanzelf afnemen. Bij mij heeft het echt geholpen! Mijn Slimming Body methode is hiervoor dus perfect! Een hou-vast welke jou van jouw suikerverslaving zal helpen, en je zal meteen gezonder, fitter en slanker worden!!! Yay!

  1. Sporten

Suiker kan je tijdelijk een lekker gevoel geven, dus ga daarom opzoek naar iets anders dat jou bijna hetzelfde gevoel kan geven. Sporten maakt endorfine aan en daardoor kan je ook een lekker gevoel krijgen? Dus hup hup hup.. Sportschoenen aan en aan de slag!

Hou jij net zoals mij toch heel erg van snacken & snoepen? (lees: een ware chocoholic zoals mij), dan raad ik jou mijn nieuwste hard-copy kookboek: Healthy pleasures aan! Al jouw guilty pleasures heb ik verantwoord, suikervrij en ja zelfs gezond gemaakt! Call me genius!!! Echt alle recepten uit het boek van 170 pagina’s zijn h-e-m-e-l-s.

Over Healthy pleasures:

”Een grote puntzak patat met een flinke klodder mayonaise, een krokante pizza met heerlijk smeuïge kaas of een brownie met knapperige stukjes chocolade. Allemaal guilty pleasures waar we intens van genieten, maar waar we niet te veel van kunnen eten. Hoe mooi zou het zijn als we wél zorgeloos zouden kunnen smullen van deze gerechten. Wat nu als ik je vertel dat dit kan? Ik heb heel wat uurtjes staan kokkerellen en het resultaat mag er zijn: een prachtige verzameling van onweerstaanbare én gezonde guilty pleasures. Van goddelijke ontbijtjes tot supergezonde pasta’s, zoetigheid en nog veel meer! Geniet van lekker én gezond eten en behaal jouw doelen. Vanaf nu heb jij alleen nog healthy pleasures.

‘Having the body you want starts with loving the body you have.’ Dit gevoel wil ik elke vrouw meegeven. Ik geloof dat gezond eten de beste manier is om te stralen. Jouw lichaam heeft liefde, verzorging en pure voeding nodig. En ik wil je helpen daarvan te genieten!”

foto Healthy pleasures: Esmee Franken photography

hp

 

Lisa van Cuijk

Oprichtster van In Love With Health

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen van hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als ik fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

4 Comments Respond to this article

Anita

Wat een rare teksten….”call me genius”, “geloof me..it works!”, healthy pleasures, guilty pleasures……en dan komt het…..hoe moeilijk is Nederlands? Je zal merken dat je smaak veranderd (???) nee, met een T!!!

Hysterische teksten….en nog slecht geschreven ook, voor mij al een goed reden om het boek niet te kopen.

charissa Pol

Hoi,

Ik heb je boek en heb diverse lekkernijen gemaakt voor mijn verjaardag, een healty pleasure birthday zeg maar, even wennen voor de mannen maar oh wat super, vele vriendinnen zijn om en ja wij hebben zelfs je boek slimming body guide gekocht, tnx love!

Mariola

Hi Lisa,

Zitten er in alle yoghurt geraffineerde suikers? Ik eet namelijk vaak gewone magere yoghurt, maar mag dit dan ook niet?

Groetjes

Sofie

Hoi Lisa,
Hoelang duurt het ongeveer voordat ik het boek Healthy Pleasures in huis heb nadat ik het heb besteld?

Groetjes

Write your response