In Love With Health

Hoe ga je om met al het lekkers in de zomer?

De zomer is een tijd waarin velen het gevoel hebben machteloos te zijn als het gaat om eten en drinken. Heerlijk BBQ’s, terrasjes pakken, ijsjes, noem maar op. Je wordt er de hele zomer mee geconfronteerd. De typische zet is toegeven aan alle verleidingen die deze periode met zich meebrengt met het idee na de zomer alles weer op te pakken. Na de vakantie, na die ene BBQ, na dat ene leuke festivalletje ga je weer op je eten letten en je aan de sportschool wagen.

We weten allemaal: van uitstel, komt afstel. I know, hier zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Maar eerlijk is eerlijk, we weten allemaal dat dit zo werkt want ook na die BBQ of dat festivalletje komt er weer een moment waarbij je in de verleiding wordt gebracht om je gezonde gewoonten te laten varen. En begrijp me niet verkeerd, ik wil natuurlijk ook dat je geniet! Dat je af en toe een wijntje pakt en lekker mee eet bij die BBQ, maar het is niet de bedoeling dat die dingen de overhand krijgen in jouw gezonde leefstijl. Daarom geef ik je 4 tips om te voorkomen dat de zomerse verwennerijen jouw eetpatroon voor de zoveelste keer overnemen.

  1. Eet iets voordat je weg gaat

Eet iets kleins voordat je naar een BBQ gaat of een terrasje gaat pakken. Of beter: neem je eigen gezonde salade mee naar die BBQ. Dan kom je niet met lege handen aan en zul je ook minder in de verleiding komen. Twee vliegen in een klap dus! Ga je op pad, bijvoorbeeld een terrasje pakken of picknicken in het park. Neem dan vooraf wat worteltjes, tomaatjes, reepjes paprika of drink bijvoorbeeld een groene smoothie. En zorg dat je altijd een gezonde snack, zoals deze snackrepen, en een flesje water bij je hebt. Met een lege maag op pad gaan, is namelijk nooit verstandig! Dan kom je uitgehongerd (of met trek) aan op plaats van bestemming en dan kan het behoorlijk lastig zijn om dat portie bitterballen of stokbroodje met kruidenboter af te slaan. Zorg daarom dat je voorbereid de deur uit gaat of dat je de juiste snacks in huis hebt wanneer je zelf een gezellige BBQ organiseert.

Wil je van die BBQ je verwenmoment maken? Dat kan uiteraard ook! Zorg dan dat je begint met wat gezonds. Dus een salade of wat groenten zodat je al wat verzadigd bent voordat je aan de stokbrood of gemarineerde kipspiesjes begint.

  1. Wissel af tussen alcohol en water

Een glaasje wijn of biertje op het terras en bij die vrijdag middag borrel is natuurlijk heel lekker en hoort bij. Maar dat betekent niet dat je je maar ongeremd moet volgooien omdat ‘het erbij hoort’. Je kan een net zo gezellige avond of middag hebben als jij je wijntje af en toe omruilt voor een spa blauw. Je kunt dus zeker wel genieten, maar doe het op een bewuste manier. Op deze manier past een terrasje pakken of vrijdag middag borrel nog steeds binnen jouw healthy lifestyle! Jij happy en je lichaam happy!

  1. Breng je eigen gezonde traktaties mee naar het werk

In de zomer is de sfeer op het werk vaak net wat relaxter en kan het nog weleens voorkomen dat iemand wat lekkers meeneemt of dat je collega’s in de pauze een ijsje gaan halen bij die lekkere ijssalon op de hoek. Niks mis mee uiteraard, maar dagelijks op die manier snacken past niet bepaald bij een gezonde leefstijl. Wat er wel helemaal in past is genieten van je eigen homemade zomerse snacks! Geniet bijvoorbeeld van dit Groene roomijs, deze Roomijsjes of deze Tropische gebakjes. Wedden dat je collega’s binnen de kortste keren ook met jou mee willen snacken.

  1. Water, water, water!

Zet een grote kan met water op je bureau of op tafel tijdens de BBQ. En wees maar niet bang, het hoeft echt niet saai te zijn om water te drinken, want je kan er heerlijke smaakjes aan geven! Voeg bijvoorbeeld schijfjes citroen of sinaasappel toe met verse munt. Of verse basilicum, schijfjes komkommer en aardbei. Je kunt er oneindig mee variëren. Probeer gemiddeld 8 glazen water per dag te drinken. Naast dat dit goed is om gehydrateerd te blijven, kan dit ook voorkomen dat je onnodig gaat zitten snacken. Je lichaam kan honger namelijk met dorst verwarren en dat willen we natuurlijk voorkomen. Ook zorgt water drinken ervoor dat je eerder verzadigd bent, waardoor je minder eet! Want laten we eerlijk wezen, het liefst eten we zo 3 ijsjes natuurlijk haha!

En nog een klein extraatje.. Ik weet dat ik het al eerder heb gezegd maar zorg voor voldoende lichaamsbeweging! Ga lekker naar buiten voor een wandeling, geniet van het zonnetje op je gezicht en de fluitende vogels om je heen. Zo kun je zonder schuldgevoelens aanschuiven bij die BBQ of op het terras.

Zoals je ziet hoeft de zomer zeker geen periode te zijn waar je over in hoeft te zitten. Jouw healthy lifestyle kan je ook tijdens de zomer gewoon voortzetten en je doelen hoeven ook niet in het geding te komen! Geniet van deze heerlijke tijd van het jaar samen met je geliefden.

Heb je nog een extra steuntje in de rug nodig? Laat mij jou helpen om een gezonde leefstijl aan te leren! Het is nog niet te laat! Jij kunt morgen nog beginnen met jouw gezonde levensstijl en werken aan de gezondste, fitste en beste versie van jezelf. Met behulp van mijn Slimming Body Guide ga jij jouw doelen behalen.

gezondeten2

Lisa van Cuijk

Your personal coach

Het is mijn doel om met In love with health mensen te inspireren en helpen met het behalen hun gewenste doelen en dromen! Wil je net als mij fitter worden en een positief gevoel hebben? Wil je wat kilo’s kwijt of gewoon wat strakker worden? Wil jij eindelijk weer zelfverzekerd en gelukkig zijn? Stop dan met al die nare diëten en shakes en verander ook jouw lifestyle.

0 Comments Respond to this article

Write your response